SÅLD
Kungshöjd, Surbrunnsgatan 8C

Charmerande sekelskiftestvåa med lugnt gårdsläge och stor balkong. Genomgående brädgolv, bevarade stuckaturer, takrosetter och fina listverk. Förening med god ekonomi och ev avgiftssänkning. Med närhet till Göteborgs innerstad och havsvattnet precis utanför porten är läget på Kungshöjd optimalt. Om det finns en outtalad hot spot i Göteborgs innerstad just nu är det förmodligen just här!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 000:–
Boarea56 Kvm
Andel0.0350
Våning2

Området

Esperantoplatsen, en del av Göteborgs nya stadsbild där man har skapat en tydligare förbindelse mellan Kungshöjd och Linnéstaden. Ny spårvagnslinje har dragits, restaurang och caféliv har utökats och det har blivit ett nytt promenadstråk. Södra Älvstranden kommer att skapa ett nytt område i Göteborg och man kommer vända tillbaka stadens ansikte mot havet. Göteborg kommer att ta ett kliv ut i älven och låta invånarna i Innerstaden möta vattnet.

Lägenhetsbeskrivning

HALL
Plats för avhängning direkt innanför dörren samt i klädskåp.

Golv: Furubrädgolv
Väggar: Vitmålade


BADRUM
Badrummet renoverades under 2008 och väggarna är kaklade i vitt och på golvet ligger en mörkare klinker. Utrustat med badkar, tvättställskomod, spegelskåp, handdukstork och wc-stol.

Golv: Klinker
Väggar: Kaklade


VARDAGSRUM
Stort vardagsrum med två höga fönster mot innergården. Rummet målades om under 2017 i en matt bruten vit ton som kontrasterar den vackert vita stuckaturen och de höga listerna.

Golv: Furubrädgolv
Väggar: Målade i bruten vit


KÖK
Smart planerat arbetskök med inredning på motsatta sidor vilket öppnar upp för en naturlig arbetsgång vid matlagning. På ena väggen i köket har tegelväggen tagits fram och ger köket en tidsenlig känsla. I köket finns även utrymme för en matplats. Köket renoverades under 2010 på Ikea-stommar vilket gör det enkelt att uppdatera köket med nya luckor om man så önskar. Massiv bänkskiva i ek och utrustat med varmluftsugn, mikro, spishäll, vägghängd köksfläkt, kyl/frys och diskmaskin.

Golv: Furubrädgolv
Väggar: Vitmålade 


SOVRUM
Stort ljust sovrum med utgång till balkongen som ger lägenheten ett extra rum. Balkongen är i söderläge och det är även tillåtet att grilla. I sovrummet finns det gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler. Klädförvaring i garderober utmed väggen.

Golv: Furubrädgolv
Väggar: Målade i bruten vit / Tapetserad

 

Till lägenheten hör ett källarförråd

Sammanfattning om Brf Surbrunnen 8

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Surbrunnen 8 registrerades 2004 och förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 46:13 år 2006. Byggnaden uppfördes 1898 och är ett tidstypiskt och mycket välskött sekelskifteshus. Föreningen upplåter idag 18 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet samt 1 lokal (restaurangen Dubbel Dubbel) med hyresrätt. Byggnadens totalyta uppgår till 1244kvm, varav 1167kvm utgör lägenhetsyta och 77kvm lokalyta.

 

FÖRVALTARE

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och när det kommer till den tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av TJG fastighetsservice.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen enligt föreningens stadgar och gällande lagregler.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från ComHem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda lägenhetsinnehavaren gentemot leverantören. Bredband finns indraget i fastigheten via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet till boendekort via Göteborgs stad för ca 600 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

2014 gjordes gården i ordning med ny trätrall och pergola. Sommartid finns här utemöbler och grill, fritt att användas av föreningens medlemmar. Samma år lät man även bygga ett barnvagns- och förrådsrum. Cyklar kan man parkera på gården eller nere i källaren. Föreningen tillhandahåller även en gemensam tvättstuga.

 

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och två torktumlare från Miele, ett torkskåp samt annan ny diverse utrustning, allt utbytt 2015.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget som de boende behöver engagera sig i.

 

EKONOMI

Föreningen har i dagsläget en hyreslokal och en kvarvarande hyresrätt som står för cirka 30 % av de totala intäkterna.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2016 uppgår till ca 13 msek (Dock har dessa lån sänkts med 3,5 msek från försäljningen av föreningens ena hyresrätt.) Lägenheten med hyresrätt har under 2016 renoverats och är blev då avdelad i två lägenheter. En lägenhet kommer fortsätta att vara hyresrätt (2rok) och den andra är ombildad till bostadsrätt och såld vid årsskiftet -16/17.

Den nuvarande belåningen på totalt 9,5 msek motsvarar en belåning per kvm om ca 8000 kr/kvm bostadsyta.

Inga övriga justeringar av avgifterna är planerade.

Sedan ca fem år så har föreningens medlemmar beslutat om att avyttra råvinden för att på så vis kunna frigöra kapitalet i den dolda intäkt som en råvind utgör, styrelsen har under dessa fem år drivit detta projekt väldigt aktivt och förhoppningsvis kan detta projekt påbörjas under 2018. Större delen av försäljningsintäkten planeras till att amortera på föreningens lån och i samband med det genomföra en avgiftssänkning. I beslutsunderlag har man diskuterat en sänkning om cirka 20%. En förutsättning för detta är dock att bygglov för vindsbyggnation erhålls och att försäljningsintäkten från vinden tillfaller föreningen. Därefter kommer beslut om en eventuell avgiftssänkning och storlek att tas (Läs mer under kommande renoveringar).

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under de senaste åren gjort stora investeringar i fastigheten.

Större åtgärder gjorda under senare år:

Mitten av 1980-talet gjordes stambyte.
2011 Byggdes balkonger på fastigheten, både ut mot gatan och in mot gården. I samband med detta putsade man fasaden mot innergården och säkrade upp hängrännorna med installerade värmeslingor.
2012 Bytte restaurangen ägare och man rustade upp lokalen något, nytt fläktaggregat och renoveringar av ytterväggarna till lokalen.
2013 Gjordes en Borinfiltration av grunden för att förebygga sättningsskador.
2014 Innergården fräschades upp med nybyggt trädäck med pergola. Barnvagns och förrådsrum byggdes.
2015 Renovering av fönster mot Surbrunnsgatan.
2016 Ny maskinpark i tvättstugan och renovering av källaren. Lägenheten med hyresrätt har byggts om till två lägenheter varav en har ombildats till bostadsrätt och sålts.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen har valt att avyttra råvinden till Skärgårdens Byggteknik som i sin tur kommer att bygga vindarna och sedan sälja dem vidare. Bygglovet är inskickat och entreprenören avvaktar godkännande av bygglov vilket är en förutsättning för att försäljningen ska gå igenom. Enligt de ritningar som är inskickade kommer föreningen att bygga 5 lägenheter på vinden med en totalt yta på ca 600m2. I samband med vindsbyggnationen kommer en hiss att byggas utanför uppgång A. Föreningen ska byta taket och har som ambition att göra detta i samband med vindsbyggnationen.

Enligt den senaste informationen från föreningen så har precis ärendet varit uppe i mark och miljödomstolen och ett beslut därifrån har precis kommit. Beskedet var positivt och utan möjlighet att överklaga vidare. Därmed är byggnationen planerad att starta inom kort. Man räknar med en byggtid på ca 12 månader. Som ett led i vindsprojektet planerar föreningen att ett år efter genomförd vindsbyggnation renovera gårdsbjälklaget vilket kommer ge möjlighet att helt planera om gården.

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2016 och föreningens kontaktperson 2018-02-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea56 Kvm
Våning2
Driftkostnader5 400kr/år
Förening Brf Surbrunnen 8
Avgift/månad3 000:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
Energiprestanda157 kWh/Kvm och år
Andel0.0350
Lgh.nr.00321
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1898
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 400kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss