SÅLD
Linnéstaden, Första Långgatan 6 C

Högst upp i huset på våning 3 av 3 med stor balkong mot pittoresk innergård. Privat lägenhet med praktisk planlösning och renoverade ytskikt. Hela lägenheten genomgick en större renovering under 2012 då både badrum och kök gjordes i ordning. Dessutom är föreningen synnerligen välskött med en stabil ekonomi och renoverad fastighet vilket avspeglas i den låga månadsavgiften.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 163:–
Boarea63 Kvm
Andel3.89000%
Våning3/3

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Praktisk hall i T-form där entrédel med avhängning för ytterkläder finns. Hallen agerar nav och leder vidare in mot kök, vardagsrum, även till badrum och walk-in-closet. Infälld belysning i taket.

Väggar: Vitmålade samt fondvägg med tapet från Arne Jacobsen

Golv: Vitbetsade trägolv


WALK-IN-CLOSET

Sammanvävt med hallen finns en avlång walk-in-closet med gott om förvaring i öppna garderobsstommar (går att förlänga om man vill) och ytterligare förvaring döljer sig bakom specialbeställda skjutdörrar.

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med rikligt ljusinsläpp från fönster och balkongdörr. Vacker stuckatur, takrosett och djupa fönster vittnar om byggåret. Rummet är stort nog att inrymma en större soffgrupp och ytterligare förvaringsmöbler. Utgång till den nybyggda balkongen genom glasinfattade dubbeldörrar. Vardagsrummet nås genom en stor öppning från köket vilket skapar en naturlig gemenskap mellan rummen.

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitbetsade trägolv

 

BALKONG

Lägenhetens uterum! Under 2017 färdigställde föreningen byggandet av balkongerna. Resultatet blev fantastiskt och har bidragit till en avsevärt förbättrad utemiljö. Detta är en av föreningens i särklass största balkonger med sina ca 4 meter i längd. Balkongen löper längs med vardagsrummet och därmed är den enkel att nå från lägenhetens sociala ytor. Gott om plats för planteringar och utemöbler. Här skiner solen under sen eftermiddag och kväll.

 

KÖK

Smart placerat och genomtänkt kök i anslutning till vardagsrummet. Trapphusets rundade tegelvägg är framtagen och vitmålad. Integrerade spotlights över köksstommarna ger bra med arbetsbelysning. Inrett med vita luckor och rektangulärt kakel, samt maskinpark i svart utförande. Bänkskiva i mahogny och kaklad vägg. Utrustat med varmluftsugn, mikro, spisfläkt, kombinerad kyl/frys och spishäll.

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitbetsade trägolv

 

SOVRUM

Rofyllt sovrum med lugnt läge mot innergården. Sovrummet är charmfullt med vinklar och en rundad vägg. Rummet är stort det finns plats för dubbelsäng och ytterligare möbler.

Väggar: Målade vita och fondvägg med tapet från Mulberry.

Golv: Vitbetsade trägolv

 

BADRUM

Stilrent och renoverat badrum 2012 i tidlösa färg och materialval. Badrummet är utrustat med kommod, högskåp, spegel med inbyggd belysning och handdukstork.

Väggar: Vitt kakel och mintgrön glasmosaik.

Golv: Grafitgrå klinkers

 

Lägenheten disponerar över ett vindsförråd

Föreningsbeskrivning

ALLMÄNT

Den ståtliga byggnaden alldeles runt hörnet från Järntorget uppfördes 1906. Föreningen äger fastigheten Masthugget 9:5 med tillhörande flerbostadshus. Föreningen upplåter idag 22 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1 846 kvm, varav 1 606 kvm utgör lägenhetsyta och 240 kvm lokalyta.

 

FÖRVALTNING

Bredablick Förvaltning bistår föreningen med dess ekonomiska förvaltning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad hos Bo Söderström och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV finns att tillgå via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften, önskas utökat utbud tecknas detta enskilt gentemot leverantör. Bredband tecknas hos Comhem eller annan valfri leverantör av ADSL.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område M. Ett stenkast bort ligger även parkeringshuset Snipan som tillhandahåller platser ute och under tak.

 

INNERGÅRD

Föreningen har en rofylld och pittoresk innergård med stenläggning och planteringar. Sedan balkongerna tillkom 2017 så har gårdsmiljön blivit allt mer omtyckt, de fina gjutjärnsbalkongerna är nu fyllda med trevliga utemöbler och växtlighet. På gården finns en uteplats med utemöbler samt grill att nyttja.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Via gården nås tvättstuga och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Bra tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och kaklade golv samt väggar. Enligt de boende i föreningen ska det vara enkelt att få tider.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är synnerligen god tack vare styrelsen aktiva arbete. Belåningsgraden är låg, de långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår endast till ca 4200 kr/kvm jämfört med snittet för området på ca 6000 kr/kvm.

Under 2017 påbörjade föreningen ett projekt med att omvandla en av föreningens hyreslokaler till bostadsrätt, ett projekt som kommer att inbringa ett stort tillskott till föreningens redan starka ekonomi. Idag är planen att låta större delen av intäkten gå till att amortera på föreningens lån och därmed sänka belåningsgraden ytterligare, resterande mindre del är tänkt att fylla på föreningens redan starka kassa (ca 800 tkr). Utifall erforderliga tillstånd inte erhålls kommer föreningen att fortsatt hyra ut lokalen med en höjd hyra vilket inbringar goda intäkter till föreningen.

Avgifterna ligger sedan länge på en låg nivå och föreningens ambition är att fortsatt låta avgifterna ligga på samma nivå.

Inga avgiftsförändringar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har en fin fastighet och har nyligen genomfört många av de större arbetena. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1984-1985: Fönsterbyte, Stammar, El, Balkonger och Lägenhetsdörrar

2000-2001: Ommålning tak in mot gården

2005: Beklädnad av brandgavel mot Järntorget

2006: Ventilation butik

2007: Ombyggnation av lokal till lägenheter, ommålning av fasad in mot gården samt ny porttelefon

2011: Asfaltering av innergård, portar och uppgångar

2012: Plattläggning av innergård

2015: Fasad- och takrenovering

2017: Slutförande av balkongprojekt

2017/2018: Genomgång av hela värmesystemet, nytt och moderniserat portsystem.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och detta genom en underhållsplan framtagen 2015 och som sträcker sig till 2030 tillsammans med Rotpartner.

Utöver det invändiga projektet med att omvandla hyreslokalen till bostadsrätt har föreningens inga större underhåll planerade inom de närmsta åren.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-17och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea63 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader5 100kr/år
FöreningMasthugget 9:5
Avgift/månad3 163:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda113 kWh/Kvm och år
Andel3.89000%
Lgh.nr.1018
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1906
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 100kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss