Landala, Kolonigatan 9A

På toppen av Landala! Med hänförande utsikt som imponerar på de flesta. Genomgående och välplanerad planlösning med stora sociala ytor, cirka 2,70 meter i takhöjd och sovrum mot lugn innergård. Stilrent badrum renoverat hösten 2017. Mycket bra förvaringsytor och två förråd som hör till lägenheten. Mysig innergård, omgiven av områdets välbevarade landshövdingehus. Väl inarbetad förening med låg belåning och god ekonomi. Bredband ingår i avgiften!

fakta
Pris2 850 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 440:–
Boarea56.6 Kvm
Andel1.56766%
Våning4 av 4

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Rymlig hall med bra ytor för avhängning och avställning direkt till vänster om ytterdörren. Dessutom gott om förvaringsmöjligheter i stor garderob med skjutdörrar samt i klädkammare. Hallen leder dig vidare in i bostadens olika rum. 

Väggar: Tapetserade (Trapez, Arne Jacobsen)

Golv: Originalparkett

 

KÖK

Till höger om entrén ligger köket. Bra förvaringsytor bakom vita släta skåpsluckor i fullhöjd som löper längs med kökets två långsidor. Bänkskivor i vitoljad massiv bok och diskbänk i rostfritt stål. Matplats intill kökets fönster mot gården. Köket är utrustat med spis, ugn, fläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl och frys. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM

Med fönster mot föreningens innergård och utsikt över områdets landshövdingehus ligger sovrummet. Lugnt och tyst helt utan någon insyn. En garderob i fullhöjd med skjutdörrar ger bra förvaring. 

Väggar: Målade grå

Golv: Originalparkett

 

VARDAGSRUM

Fyra höga fönster på rad bjuder inte bara in rikligt med dagsljus i vardagsrummet utan bjuder även på vidsträckt utsikt över staden. Ett stort rum med väl tilltagna sociala ytor som lämnar gott om plats både för soffgrupp, matsalsbord och skrivbordshörna utan att det alls känns trångt. Ljust och luftigt med cirka 2,70 meter i takhöjd. 

Väggar: Målade grå

Golv: Originalparkett

 

BADRUM

Stilrent badrum renoverat hösten 2017 i smakfull gestaltning. Väggarna är helkaklade i vitt och på golvet ligger hexagonmönstrat klinker med underliggade golvvärme. Maskinell utrustning i form av toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, handdukstork samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare med vägghängt förvaringsskåp ovan. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

Till lägenheten hör ett förråd på vinden och ett förråd i källaren, båda tillgängliga från lägenhetens trapphus.

 

OM BRF STRANDPIPAREN 1934

 

ALLMÄNT

Med vidsträckt utsikt över staden ligger Brf Strandpiparen 1934's byggnad högt upp på berget med vy över Chalmers. Föreningen äger fastigheten Landala 27:19 som bebyggdes 1934 och består av ett flerfamiljshus med 74lägenheter fördelade på 70 hushåll i sex trappuppgångar med adress Kolonigatan 9 A-F. Byggnaden innehåller källarplan (suouterrängplan), fyra våningsplan och vind. Samtliga lägenheter i föreningen är upplåtna med bostadsrätt fördelade på 3 499 kvm lägenhetsyta.

 

FÖRVALTNING

HSB hjälper föreningen med ekonomisk och teknisk förvaltning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Föreningens fastighet är fullvärdesförsäkrad i Moderna Försäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheten sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/Bredband

Föreningen har ett kollektivt avtal tecknat med Telia avseende bredband (hastighet 100/10 mbit), telefoni och digital-tv (Telias kanalpaket Lagom) som ingår i månadsavgiften.

 

PARKERING

Boendeparkering längs med gatorna i området går att hyra via Göteborgs stad. Kostnad 195 kr/månad.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

INNERGÅRD

Gemensam innergård med eftermiddagssol och tillgång till utemöbler och klotgrill. Rikt med växtligheter, planteringar och gräsytor samt fin stenbeläggning. Dessutom har föreningens medlemmar tillgång till ett trädgårdsland där man får lov att plocka kryddor till maten.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det förutom ovan nämnda innergård ett flertal gemensamma lokaler som medlemmarna får lov att nyttja i form av tvättstugor, hobbyrum, soprum (delas med grannföreningen) samt cykel- och barnvagnsrum.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens tvättstuga är uppdelad i två sidor, höger och vänster. Varje sida har två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Det finns även en centrifug och grovtvättmaskin som är gemensamma för båda sidor. Tvättstugan är öppen mellan 8.00-22.00 och tvättid bokas online på föreningens hemsida.

 

EKONOMI

Brf Strandpiparen 1934 är en lågt belånad förening med stabil ekonomi och positivt kassaflöde. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet för 2017 endast till 6,1 mnkr vilket motsvarar en snittbelåning om ca 1 743 kr skuld/kvm boyta, en bra bit under den genomsnittliga belåningen bland föreningar i Göteborgs innerstad på cirka 6000 kr skuld/kvm boyta.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1138 kr) betalas av säljaren och pantsättningsavgift (455 kr) betalas av köparen.

Ekonomin är stabil och det finns i dagsläget inga planer på att ändra månadsavgifterna som legat oförändrade i flera år.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört löpande renoveringar och underhållsarbeten på fastigheten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts, för mer info se föreningens hemsida:

2017: En obligatorisk ventilationskontroll (OVK) i fastighetens bostadsrättslägenheter har utförts och godkänts.

2016: Iordningställande av föreningens mark mot Kolonigatan. Nya frånluftsfläktar har installerats och dammlister i samtliga fönster i föreningens gemensamma lokaler har bytts ut.

2015: Renovering av trapphus och dörrar. Införande av IMD-el (individuell mätning och debitering) för sänkta elkostnader. Belysning i rabatter. Omförhandlade lån med lägre ränta. Uppdaterad rutin för brandskyddsöversyn och stor genomgång av brandskyddet.

2014: Övergång från ComHem till Telia för TV-abonnemang med större kanalutbud samt möjlighet till telefoni via bredband.

2012: Ny torkanläggning i torkrummet mot Kolonigatan. Påbörjat underhållsprojekt; ventilationskontroll, relining och renovering av fasad mot innergården, som avslutades 2013.

2011: Upprustning av innergården. Introduktion av webb-baserat bokningssystem till tvättstugan.

2010: Byttes termostaterna på värmeelementen.

2008: Byggdes gårdshuset om för att tillhandahålla utökad sopsortering.

1985: Genomfördes en större renovering av fastigheten. Då byttes bl.a. stammar, elledningar, dörrar mm. Fasaden isolerades och trapphusen fräschades upp.


Under 2018 planeras inga större underhållsarbeten att genomföras.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-08-09 och årsredovisning för 2017 samt föreningens hemsida. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris2 850 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea56.6 Kvm
Våning4 av 4
Driftkostnader3 756kr/år
FöreningHSB Brf Strandpiparen 1934
Avgift/månad3 440:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, bredband
FörvaringsrumTill lägenheten hör ett förråd på vinden och ett förråd i källaren
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda148 kWh/Kvm och år
Andel1.56766%
Lgh.nr.16
Lgh.nr. LMV1304

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1934
Tv- InternetutbudFöreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia avseende tv, bredband och telefoni som ingår i månadsavgiften.

Driftkostnader

El1 440kr/år
Försäkring2 316kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 756kr/år
För att sänka elkostnaderna för föreningens medlemmar har individuell mätning och debitering av hushållsel införts. Driftskostnader enligt säljarens uppgifter.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss