SÅLD
Linnéstaden, Rosengatan 7

Mitt på Rosengatan, stilfullt renoverade 67 kvm. Härligt läge, fantastisk genomgångslägenhet med bevarade detaljer så som taklister och fiskbensparkett. Stort kök med vit Carraramarmor och framtagen tegelvägg. Smart utnyttjad yta med möblerbar hall och stort vardagsrum med fönster ut mot Rosengatan.

fakta
Antal rum2
Avgift2 835:–
Boarea67 Kvm
Andel2.61%
Våning3/5

Beskrivning

Allmänt

Rosengatan är enligt många en av de vackraste och bäst belägna gatorna i Göteborg. Gassande i sol sträcker sig de svagt välvda husen med dess förträdgårdar längs gatan. Små pittoreska gräsmattor och rosenrabatter välkomnar boende och besökande. Bokstavligen ett stenkast bort, finner vi slottsskogen, Göteborgs lunga.

Stor genomgångstvå med fönster mot söder och norr. De tidstypiska detaljerna från 1920-talet är tydliga med djupa fönsternischer, fiskbensparkett i original och vackra listverk. Alla uttag är utbytta till nya i tidsenlig tappning från Renova och lägenheten har varsamt renoverats under de senaste åren.

 

Hall

Mitt i lägenheten ligger hallen. Precis innanför dörren finns avhängningsmöjligheter och ifrån hallen når du lägenhetens kök, badrum och vardagsrum.

 

Väggar: Målade i grå nyans

Golv: Stavlimmad fiskpensparkett i original

 

Kök

Köket har genomgått en renovering under de tre senaste åren och i omgångar har man bytt ut vitvaror och köksinredningen. Under 2014 så la man nytt golv, väggarna målades och nytt kakel sattes in. Under 2015 byttes alla luckor/handtag ut till nya och ny kyl/frys från Bosch sattes in. Under 2016 satte man in bänkskivan i Carrara marmor, bytte ut diskhon och satte in en ny spis ifrån SMEG.

 

Väggar: Målade i grå nyans samt tegelvägg

Golv: Schackrutig vinyl ifrån Forbo.

 

 

Vardagsrum

Stort fönster mot grönskande Slottsskogen. Djup fönsternisch med fönsterbräda i sten. 1920-tals detaljer i form utav stuckatur och takrosett.

 

Väggar: Målade i grå nyans

Golv: Ekparkett i original

 

Sovrum

Sovrummets väggar målades under 2016. Lugnt och tyst rum med gott om plats för en dubbelsäng och sängbord. Utmed ena väggen finns klädförvaring. Vacker glasinfattad spegeldörr.

 

Väggar: Målade i grå nyans

Golv: Stavlimmad fiskpensparkett i original

 

Badrum

Totalrenoverades under 2014 då man byggde ut och gjorde hela badrummet större. Exklusiva materialval i grön marmor och metrokakel. Toalett och handfat från Brittiska Burlington. Tvättmaskin Bosch (2015) och torktumlare Cylinda (2015)

 

Väggar: Vitt metro-kakel

Golv: Grön marmor med underliggande golvvärme

 

 

Sammanfattning av Brf Alvhem

Allmänt

Kvarteren i början av Slottsskogen i övre Linnéstaden uppfördes i början 1900-talet. 1929 närmare bestämt bebyggdes föreningens hörnfastighet med ett bostadshus i gult tegel. Huset har två ingångar, den ena från Rosengatan 7 och den andra från Alfhemsgatan 7. Föreningen ombildades 2005 från fastighetsaktiebolag till den nuvarande formen bostadsrättsförening. Totalt finns det 33 lägenheter i föreningen, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Föreningen har även en hyreslokal som bidrar till föreningens intäkter.

 

Renoveringar

Föreningens fastighet är välskött och har underhållits genom åren med påkostade renoveringar.

1982 gjordes en större renovering utav fastigheten där husets el och vattenstammar byttes ut. I samband med detta passade man även på att bygga två lägenheter, renovera balkongerna samt lägga om yttertaket. Under föregående år målade och gick man igenom föreningens yttertak.

2012: Rustade upp innergården och stenlade delar av den.

2011: Byte av fönster mot gatan

2007: Dränering utav framsidan

2003: Renovering av fönster och fasad

2001: Ny innergård

1996: Dränering av gårdsfasad

 

Kommande renoveringar

Under våren 2016 ska föreningen byta fläktsystem men detta är en begränsad kostnad och inget som påverkar föreningen långsiktigt.

 

Förvaltning

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts utav Förvaltnings AB Västerstaden, efter årsskiftet 16/17 kommer föreningen att byta ekonomisk förvaltare till SBC. Fastighetsskötare är Klas Åman AB.

 

Ekonomi

Avgifterna har länge varit stabila på en låg nivå. Föreningen har idag ca 1000 000kr avsatta för yttre renoveringar på fastigheten. Föreningen är lågt belånad. ( Föreningens lån är på totalt 9,15 MSEK)Just nu diskuteras en ev avgiftsjustering på ett par procent för att kunna amortera mer och fördela kostnaderna över tid på ett bättre sätt.

 

Tvättstuga

Föreningens har en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, torkrum och mangel. Tillgängligheten är god. 

 

Gemensamma utrymmen

Det finns en grönskande och stenlagd innergård med utemöbler som de boende får använda. För medlemmarna finns även cykelförråd på innergården, ett övernattningsrum till gäster samt en bastu.

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg-Hansa.

 

Andrahandsuthyrning

Ansökan sker till styrelsen och godkänns upp till ett år i taget.

 

Trappstädning

Ingår i avgiften och är således inget som de boende behöver engagera sig i.

 

Kabel-TV och Bredband

Föreningen är ansluten till kabel-TV via ComHem.

 

Juridisk person

Föreningen tillåter inte Juridisk person.

 

Parkering

Boendeparkering finns i området.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2016-05-02 och årsredovisning 2014. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea67 Kvm
Våning3/5
Driftkostnader3 000kr/år
FöreningAlvhem i Göteborg
Avgift/månad2 835:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel2.61%
Lgh.nr.9

Byggnad m.m

Byggnadsår1929
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Total driftkostnad 3 000kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
031-67 57 70
Skicka E-post

Kontakta oss