SÅLD
Masthugget, Mattssonsliden 4

Compact living delux! Enorma fönsterpartier, utsikt över hamninloppet, kök och badrum minutiöst renoverat i perfektion! Harmoniskt sovrum och dessutom väldigt bra förvaringsmöjligheter. Oerhört välmående och stabil bostadsrättsförening, Sveriges största! Låg avgift där elen ingår. Möjlighet till garageplats i samma byggnad. Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 438:–
Boarea40 Kvm
Andel0.05610%
Våning5/9

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

HALL

I hallen möts du av ljuset och utsikten från lägenhetens stora fönsterpartier. Med en stor garderob samt ett städskåp finns det gott om plats för avhängning och förvaring.

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade 

 

BADRUM

Från hallen nås badrummet, renoverat 2016 i stilrent och lyxigt utförande. Badrumsmöbler i form av kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, toalett, duschhörna och tvättmaskin med möjlighet att sätta in torktumlare. 

Golv: Gråa klinker, golvvärme

Väggar: Kaklat i marmor-imitation

 

VARDAGSRUM

Hallen mynnar ut i det stora sällskapsrummet med kök och vardagsrum i social öppenhet. Med ett stort fönsterparti som vetter mot älven bjuds du på fin utsikt och ett enormt ljusinsläpp. Plats för stor soffa, tv- möbel och skrivbord.

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade

 

KÖK

Nyrenoverat kök 2016 i stilrent utförande med vita släta skåpsluckor, bänkskiva i Carrara marmor och integrerad kyl/frys, fläkt samt diskmaskin. Med plats för stort matsalsbord inges goda möjligheter till social gemenskap. Även här ett stort fönsterparti som vetter mot älven.

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade

 

SOVRUM

Harmoniskt sovrum beläget längst in i lägenheten. Mycket bra förvaring i generös garderobslänga och plats för större säng. 

Golv: Ekparkett

Väggar: Vitmålade med grå fondvägg

 

Till lägenheten hör ett förråd, beläget en trappa ner från lägenheten, ca 6kvm.

SAMMANFATTNING AV BRF MASTHUGGET

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Masthugget är Sveriges största bostadsrättsförening och bildades i sin nuvarande form 1980. Området bebyggdes och färdigställdes under åren 1967-1972 då det uppfördes 20 hus och 5 garage på tomterna. Föreningen upplåter i första hand ytor till bostäder med bostadsrätt men de har även en stor uthyrningsverksamhet med lokaler, garage och studentlägenheter. De hyr även ut butiks- kontors- och lagerlokaler. Lokalverksamheterna är varierande med bland annat skola, daghem, äldreboende, teater, vandrarhem och två idrottshallar.

Föreningen består av 1094 bostadsrättslägenheter, 26 hyreslägenheter, 52 studentbostäder upplåtna med hyresrätt, 64 kommersiella lokaler, 1 488 garageplatser för bil, 79 garageplatser för motorcykel samt 19 parkeringsplatser utomhus.

 

FÖRVALTNING

Föreningen har egen anställd personal som utför ekonomisk, administrativ och teknisk förvaltning samt drift.

 

TOMTRÄTT

Marken som huskropparna står på ägs av Göteborgs kommun och upplåts till föreningen med tomträtt. Tomträttsavtalet är fastställt till år 2025.

 

FÖRSÄKRING

Föreningens fastigheter är försäkrade hos Moderna Försäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Städning upphandlas via entreprenad och har under 2015 utförts av Städkedjan AB.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet för Kabel-TV ingår i avgiften för alla medlemmar. Avtal har tecknats med iTUX som genom systerbolaget Com Hem levererar kabel-tv. Önskas digital-TV/utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören.

Öppet nät för bredband ger medlemmarna stora valmöjligheter. Föreningen har ett avtal med iTUX som kommunikationsoperatör för bredbandsnätet. Mer information på föreningens hemsida.

 

PARKERING

Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44-48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 6 och Kjellmansgatan 28. Garageplats går att hyra för 525 kr/månad. Det närmst belägna garaget nås smidigt två våningar ner i samma hus där lägenheten som säljs ligger. Det finns även garageplatser för MC att hyra. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart.

 

INNERGÅRD

Stor gemensam gård på baksidan fylld med planteringar, grönskande träd, grillplats och utemöbler. Det finns också en lekplats samt möjlighet för pulkaåkning i backen under vintern.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen tillhandahåller ett stort antal utrymmen för olika aktiviteter. För att nämna några av dem så finns det bastu, motionsrum, fest- och samlingslokal, biltvätt, vävstuga samt utrymme för bordtennis, måleri mm.

Föreningen tillhandahåller dessutom två gästlägenheter på Masthuggsliden 1. Lägenheterna består av 1 rum med ytor på 37 kvm respektive 43 kvm. Båda lägenheterna har pentry, dusch och toalett.

Cykelrum och sophanteringsstation finns att tillgå på Andra långgatan 48. Dessutom finns det flertalet tvättstugor och en mattvättstuga.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen tillhandahåller ett stort antal tvättstugor till medlemmarnas förfogande med bokningstavlor utanför varje enskild tvättstuga. Den närmst belägna tvättstugan ligger en trappa ner i samma trappuppgång och är utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare, torkskåp och mangel.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som köpare.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

EKONOMI

Brf Masthugget är en mycket välskött förening med stabil och god ekonomi. En stor fördel med att föreningen är så stor är att de har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 168,5 msek vilket motsvarar en belåning om ca 1 663 kr skuld/kvm upplåtelsebar yta. Årsavgifterna höjdes med 2 % per den 1 januari 2014 men har varit oförändrade under 2015 och 2016. Föreningen har även beslutat att avgifterna för 2017 kommer vara oförändrade.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1120kr) betalas av säljaren och pantsättningsavgift (448kr) betalas av köparen.

Delat ägandeskap mellan en förälder och barn, t.ex. 90 resp 10% tillåts inte i föreningen utan barn som köper med hjälp av förälder måste äga enligt överlåtelseavtalet till 100%. Revers får upprättas mellan barn och förälder som får reglera den ekonomiska uppdelningen.

 

RENOVERINGAR

Byggnaderna är i gott skick tack vare de löpande renoveringar som gjorts under de senare åren. Föreningen följer en underhålls- och investeringsplan (revideras med jämna mellanrum efter behov) som innefattar följande:

2013-2016 Fasad- och balkongrenovering (Inga avgiftshöjningar trots dessa omfattande renoveringar!)

2016-2024 Trapphusrenovering

2015-2021 Ventilation

2017-2019 Relining (Avloppsrenovering)

2020-2025 Takomläggning

2034 Elsystem

För mer information se föreningens trevliga hemsida www.brfmasthugget.se och årsredovisning 2015.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida (http://www.brfmasthugget.se), årsredovisning för 2015 och föreningens kontaktperson 2017-04-07. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea40 Kvm
Våning5/9
Driftkostnader1 800kr/år
FöreningBrf Masthugget
Avgift/månad2 438:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, El och Kabel-TV (Grundutbud)
FörvaringsrumEtt förråd beläget en trappa ner från lägenheten
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda156 kWh/Kvm och år
Andel0.05610%
Lgh.nr.4143
Lgh.nr. LMV0907

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1967-1972
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
1 800kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss