SÅLD
Kungshöjd, Surbrunnsgatan 8 C

Högst upp i huset med soldränkt balkong i sydvästläge ligger denna sekelskiftestvåa med lugnt gårdsläge. Lägenheten har varsamt renoverats med vitlaserade brädgolv som löper genom lägenheten, bevarade stuckaturer, takrosetter och fina listverk. Med närhet till Göteborgs innerstad och havsvattnet precis utanför porten är läget på Kungshöjd optimalt. Om det finns en outtalad hot spot i Göteborgs innerstad just nu är det förmodligen just här! Förening med god ekonomi, ev avgiftssänkning.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 060:–
Boarea56 Kvm
Andel3.78957%
Våning4/4

Lägenhetsbeskrivning

Esperantoplatsen, en del av Göteborgs nya stadsbild där man har skapat en tydligare förbindelse mellan Kungshöjd och Linnéstaden. Ny spårvagnslinje har dragits, restaurang och caféliv har utökats och det har blivit ett nytt promenadstråk. Södra Älvstranden kommer att skapa ett nytt område i Göteborg och man kommer vända tillbaka stadens ansikte mot havet. Göteborg kommer att ta ett kliv ut i älven och låta invånarna i Innerstaden möta vattnet.

HALL
Plats för avhängning direkt innanför dörren och förvaring i två rymliga platsbyggda garderober.

Golv: Vitlaserade furubrädgolv
Väggar: Vitmålade


BADRUM
Precis som i resten av lägenheten har badrummet en enorm takhöjd och ger således en känsla av rymd. Badrummet renoverades under 2011 och väggarna är kaklade i svart kakel och på golvet ligger en mosaikklinker med underliggande golvvärme. Förberett för tvättmaskin, handdukstork, vägghängt handfat och vikbar duschvägg i glas. Förvaring i ett vägghängt spegelskåp.

Golv: Mosaikklinker (Underliggande golvvärme)
Väggar: Svart kakel


VARDAGSRUM
Vardagsrummets väggar är målade i lugn matt grön ton som kontrasterar den vackert vita stuckaturen och de höga listerna. Höga djupa fönster som tack vare sitt höga läge i huset skänker vardagsrummet rikligt med ljus.

Golv: Vitlaserade furubrädgolv
Väggar: Målade i en matt grön ton.


KÖK
Stilrent och öppet kök med plats för en större matplats. Köket ligger naturligt i anslutning till vardagsrummet och ger öppna sociala ytor.  Köket renoverades 2012 med inredning från Ballingslöv. Kök med vita luckor och rostfri köksbänk. All maskinell utrustning från Siemens. På ena väggen i köket har tegelväggen tagits fram och ger köket en tidsenlig känsla.

Golv: Vitlaserade furubrädgolv
Väggar: Vitmålade 


SOVRUM
Stort ljust sovrum med utgång till den fantastiska balkongen som ger lägenheten ett extra rum. Solen skiner på balkongen mellan ca 10:00 och 20:00. Plats för dubbelsäng och gott om förvaring i form utav garderober utmed väggen.

Golv: Vitmålat furubrädgolv.
­Väggar: Vitmålade

 

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 6 kvm

Sammanfattning om Brf Surbrunnen 8

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Surbrunnen 8 registrerades 2004 och förvärvade fastigheten Inom Vallgraven 46:13 år 2006. Byggnaden uppfördes 1898 och är ett tidstypiskt och mycket välskött sekelskifteshus. Föreningen upplåter idag 18 lägenheter med bostadsrätt och 1 lägenhet samt 1 lokal (restaurangen Dubbel Dubbel) med hyresrätt. Byggnadens totalyta uppgår till 1244kvm, varav 1167kvm utgör lägenhetsyta och 77kvm lokalyta.

 

FÖRVALTARE

SBC sköter den ekonomiska förvaltningen och när det kommer till den tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av TJG fastighetsservice.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen enligt föreningens stadgar och gällande lagregler.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns indraget i fastigheten via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet till boendekort via Göteborgs stad för ca 600 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

2014 gjordes gården i ordning med ny trätrall och pergola. Sommartid finns här utemöbler och grill, fritt att användas av föreningens medlemmar. Samma år lät man även bygga ett barnvagns- och förrådsrum. Cyklar kan man parkera på gården eller nere i källaren.

Föreningen tillhandahåller även en gemensam tvättstuga med nya maskiner från 2015.

 

TVÄTTSTUGA

Tvättstugan är utrustad med två tvättmaskiner och två torktumlare från Miele, ett torkskåp samt annan ny diverse utrustning, allt utbytt 2015.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget som de boende behöver engagera sig i.

 

EKONOMI

Stabil ekonomi med stora hyresintäkter från både lokal och hyresrättslägenhet (Lägenheten utgör en dold tillgång till föreningen då den genererar intäkter den dagen den säljs). Hyresintäkterna står för ca 25% av de totala årsintäkterna. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 8,9 msek vilket motsvarar en belåning om ca 8 765 kr skuld/kvm bostadsyta.

Lägenheten med hyresrätt har under 2016 renoverats och är nu avdelad i två lägenheter. En lägenhet kommer fortsätta att vara hyresrätt (2rok) och den andra är nu ombildad till bostadsrätt och såld i början av 2017. Försäljningsintäkten tillfaller föreningen och kommer ytterligare att stärka föreningens ekonomi.

Under 2016 tog föreningens medlemmar beslut om att avyttra vinden för att på så vis kunna frigöra kapitalet i den dolda intäkt som en råvind utgör. Större delen av försäljningsintäkten planeras till att amortera på föreningens lån och i samband med det genomföra en avgiftssänkning. I beslutsunderlag har man diskuterat en sänkning om cirka 20%. En förutsättning för detta är dock att bygglov för vindsbyggnation erhålls och att försäljningsintäkten från den ombildade bostadsrätten och vinden tillfaller föreningen. Därefter kommer beslut om en eventuell avgiftssänkning och storlek att tas.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1120kr) och pantsättningsavgift (448kr) betalas av köparen.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under de senaste åren gjort stora investeringar i fastigheten.

Större åtgärder gjorda under senare år:

2011 Byggdes balkonger på fastigheten, både ut mot gatan och in mot gården. I samband med detta putsade man fasaden mot innergården och säkrade upp hängrännorna med installerade värmeslingor.

2012 Bytte restaurangen ägare och man rustade upp lokalen något, nytt fläktaggregat och renoveringar av ytterväggarna till lokalen.

2013 Gjordes en Borinfiltration av grunden för att förebygga sättningsskador.

2014 Innergården fräschades upp med nybyggt trädäck med pergola. Barnvagns och förrådsrum byggdes.

2015 Renovering av fönster mot Surbrunnsgatan.

2016 Ny maskinpark i tvättstugan och renovering av källaren. Lägenheten med hyresrätt har byggts om till två lägenheter varav en har ombildats till bostadsrätt och sålts.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen står inför en stor renovering i samband med den planerade vindsbyggnationen. Föreningen har valt att avyttra råvinden till Skärgårdens Byggteknik som i sin tur kommer att bygga vindarna och sedan sälja dem vidare. Bygglovet är inskickat och entreprenören avvaktar godkännande av bygglov vilket är en förutsättning för att försäljningen ska gå igenom. Enligt de ritningar som är inskickade kommer föreningen att bygga 5 lägenheter på vinden. I samband med vindsbyggnationen kommer en hiss att byggas utanför uppgång A. Föreningen ska byta taket och har som ambition att göra detta i samband med vindsbyggnationen.

Under 2018 planeras även en renovering av gårdsbjälklaget vilket kommer ge möjligheten att helt planera om gården.

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2015 och föreningens kontaktperson. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea56 Kvm
Våning4/4
Driftkostnader3 500kr/år
Förening Brf Surbrunnen 8
Avgift/månad3 060:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda157 kWh/Kvm och år
Andel3.78957%
Lgh.nr.00341
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1898
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 000kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 500kr/år
2 Personer

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss