SÅLD
Gamla Masthugget, Vattugatan 2 D

Mystiken, Musiken och Masthugget! Högst upp i huset ligger denna synnerligen välplanerade tvårummare. Under minuten avstånd till busshållplats för i närmast oslagbar kommunikation till centrum. Kort promenad från Slottsskogen och Linné. Mycket lågt belånad förening med flera trevliga gemensamhetsutrymmen och stor grönskande innergård. Balkonger har varit på tal.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 242:–
Boarea42 Kvm
Andel1.23058%
Våning3/3

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Vinnarskallen skriker: Sitt för fasen inte ner! Trampa. Dag för dag tar du dig längre och längre upp innan du måste ge upp och kliva av cykeln och leda den upp sista biten. Tids nog kommer du att ta dig upp hela vägen, du kommer vinna! Känslan av att kliva av cykeln och parkera den i porten till Vattugatan 2 efter att ha lyckats bestiga berget är obeskrivlig! Vill man fuska, tar man enkelt trapporna ner, alternativt bussen, som går precis utanför dörren och som går var 4:e minut! I Göteborg är allt enkelt och i synnerhet i Masthugget, här ligger bageriet bokstavligen tre trappor ner, öl bryggd i lokala nanobryggerier avnjuts på toppen av Göteborg med utsikt över hela hamninlopp, opretantiöst, naturligt och alldeles, alldeles underbart!

 

HALL

Hallen, lägenhetens mittpunkt, är smart disponerad med avhängning för ytterkläder och skor direkt innanför dörren samt bra klädförvaring i rymlig och inbyggd originalgarderob. 

Väggar: Vitmålade väggar

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Till vänster om hallen, med stort fönsterparti i västläge, ligger vardagsrummet. Lättmöblerat med gott om plats för större möblemang. Bevarade brädgolv, fina listverk och gjutjärnselement minner om tiden då huset uppfördes.

Väggar: Vitmålade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Med fönster mot innergården ligger köket, renoverat under 2014 med vita släta skåpsluckor från Kvik. Yteffektivt med bra förvaring och plats för köksbord intill fönstret. Maskinell utrustning i form av induktionsspis, kombinerad ugn/micro, fläkt, kombinerad kyl/frys och integrerad diskmaskin. 

Väggar: Vitmålade 

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Innanför köket, med fönster mot den lugna innergården, ligger det mysiga sovrummet. Plats för större säng samt bra förvaring i en stor garderob och en "golvgarderob" vid fotändan av sängen. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Helkaklat och väl disponerat badrum med golvvärme, handduksvärmare, duschhörna, kommod med bambuskiva och ovanliggande rundat handfat.

Väggar: Vitt kakel/ Blått kakel i duschdelen

Golv: Vitt klinker

 

Till lägenheten hör både vindsförråd och källarförråd. 

Föreningen har infört individuella mätningar gällande vatten- och elförbrukning. Varje medlem faktureras numera för sin egen el-och vattenförbrukning. Ett kollektivt elavtal med fördelaktigt pris har tecknats och lägenhetens faktiska elkostnad läggs på avgiftsavin vilket också innebär att man som boende slipper betala nätavgift. 

Sammanfattning av HSB Brf Berghell

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Berghell är en mycket välskött HSB-förening med driven styrelse. Föreningen äger sedan ca 30 år tillbaka fastigheterna Stigberget 23:1, 23:2, 23:6 samt 23:7 med adresserna Vattugatan 2 & 4, Fjällgatan 32 och Paradisgatan 21. Föreningen upplåter idag 60 lägenheter varav 59 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt medan 1 lägenhet och fyra lokaler är upplåtna med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 697 kvm varav 3 489 kvm utgör bostadsyta och 208 kvm hyreslokal.

FÖRVALTNING

BRF Berghell är en HSB förening där HSB ombesörjer både den ekonomiska och tekniska förvaltningen.

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Moderna försäkringar.

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och är således inget som de boende själva utför.

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Basutbud för tv i det analoga nätet ingår i avgiften och medlemmarna får själva välja vilken operatör de vill använda för tv/bredband. Många medlemmar i föreningen använder sig av bredbandsbolaget som erbjuder fibernät att ansluta sig till.

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom området ”V”. Kostnaden ligger på ca 525 kr/månad.

INNERGÅRD

Lummig innergård med massor av möjligheter att sitta i solen och grilla.

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensam bastu, hobbyrum, cykelförråd, tvättstugor och föreningslokal (avsedd för övernattning, aktiviteter och möten i föreningens regi).

TVÄTTSTUGA

Föreningen tillhandahåller tre gemensamma tvättstugor utrustade med tvättmaskiner och torkrum. De närmst belägna tvättstugorna ligger två portuppgångar från den lägenhet som säljs.

JURIDISK PERSON

Ej tillåtet i föreningen.

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansökan om andrahandsuthyrning ska ske skriftligen till föreningen.

EKONOMI

Brf Berghell är en lågt belånad och stabil förening. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet för 2015 till ca 5,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 1600 sek/kvm bostadsyta.

Ett extra tillskott till kassan som stärkte föreningens ekonomi ytterligare tillkom efter genomförda vindsbyggnationer. Dessutom har föreningen en hyresrättslägenhet kvar som i framtiden kommer tillföra ytterligare tillskott till kassan den dagen den säljs. Utöver detta har man också intäkter från de fyra hyreslokalerna.

Föreningens driftkostnader har minskat efter införande av individuella mätningar gällande vatten- och elförbrukning. Varje medlem faktureras numera för sin egen el- och vattenförbrukning. Din egen förbrukning kan du enkelt följa med hjälp av en mobil-app.

I dagsläget finns inga avgiftsförändringar beslutade, men enligt plan kan avgifterna höjas med 2 % per år för att följa den ekonomiska utvecklingen. Avgifterna har legat oförändrade under både 2015 och 2016.

Överlåtelse-och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1120kr) betalas av säljaren och pantsättningsavgift (448kr) betalas av köparen.

Inga planerade avgiftshöjningar under närmsta året.

RENOVERINGAR

Föreningen har löpande genomfört underhållsarbeten på fastigheten. Se större renoveringar nedan:

2016 Påbörjad renovering av trapphuset på Paradisgatan 21 samt restaurering av uteplatsen på Vattugatan C-D.

2015 Nytt portsystem. Gallring och nyplantering av gården samt renovering av uteplats

2014 Fuktdränering av källarlokaler och uppfräschning av föreningslokalen

2012 Nya portar mot gatan samt uppgradering av el centralerna. Införande av ”projekt IMD” (Individuell mätning och debitering).

2010 Uppgradering av ventilationssystem

2009 Uppgradering av värmesystem

1990-talet Fasadrenovering, byte till en mer lättskött plåtbeklädnad

1980-talet Stambyte och nya treglasfönster sattes in

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en långsiktig underhållsplan och avsätter årligen pengar för kommande renoveringar och underhåll. Man har påbörjat ett balkongprojekt som innefattar balkongbyggnation in mot gården från de lägenheter som ansökt om att få bygga balkong, bygglov har erhållits. Alla eventuella balkonger kommer att bekostas av respektive medlem och belastar därmed inte föreningens ekonomi. Inom de nämsta åren planeras en större renovering av trapphusen samt byte av lägenhetsdörrar. I övrigt endast löpande underhåll.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-05-04 och årsredovisning för 2015 samt föreningens hemsida (http://www.brfberghell.se/). För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea42 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader5 709kr/år
FöreningHSB Brf Berghell i Göteborg
Avgift/månad2 242:–
Ingår i avgiftenVärme
FörvaringsrumVindsförråd och Källarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda134 kWh/Kvm och år
Andel1.23058%
Lgh.nr.28

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El2 544kr/år
Vatten/Avlopp1 116kr/år
Försäkring2 049kr/år
Total driftkostnad 5 709kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss