SÅLD
Kålltorp, Sanatoriegatan 9

Minutiöst totalrenoverad taklägenhet i sobra och moderna materialval, bevarade brädgolv, synliga takbjälkar och takfönster. Hela lägenheten renoverad till perfektion 2017! Dessutom insynsskyddat läge, otroligt bra förvaringsutrymmen och öppna sociala ytor mellan vardagsrum och kök. Välskött fastighet i mycket gott skick. Måste ses!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 243:–
Boarea60 Kvm
Andel20.69%
Våning3/3

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

HALL

Från entrén leder en trappa dig upp till vindsplanet och lägenheten. Innanför ytterdörren finns det plats för avhängning. Ovanför trappan sammankopplar den möblerbara hallen lägenhetens alla rum. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Gråmålad trappa/Brädgolv

 

KÖK

Stilrent kök inrett med vita släta skåpsluckor, bänkskiva i Carraramarmor och vitt fasat kakel. Ett väl genomtänkt kök med goda arbetsytor, bra förvaringsmöjligheter och social öppenhet mot vardagsrummet. Maskinell utrustning i form av kombinerad kyl/frys, spishäll, fläktkåpa, ugn och integrerad diskmaskin. 

Väggar: Vitmålade/Kaklade

Golv: Brädgolv

 

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med synliga takbjälkar, inkluderad kattvind, bevarade brädgolv, stort takfönster och utsikt över mysiga villakvarter. Öppna ytor mellan vardagsrum och kök öppnar upp för en mängd olika möbleringar. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Brädgolv

 

SOVRUM/KLÄDKAMMARE

Bakom en glasinfattad skiljevägg i svart stål ligger sovrummet. Insynsskyddat och rofyllt med stort takfönster. Plats för dubbelsäng och byrå alternativt skrivbordshörna. Stort förvaringsutrymme i anslutande kattvind som nås från både sovrum och kök. Dessutom ytterligare förvaring i stor klädkammare inredd med hyllplan och klädstänger. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Brädgolv

 

BADRUM

Fullutrustat och helkaklat badrum med ljus färgsättning och fönster. Badrumsmöbler i form av toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegel och belysning, duschhörna samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare. 

Väggar: Kaklade i vitt

Golv: Schackrutig golvklinker

 

Till lägenheten hör ett förråd om ca 3 kvm beläget i källaren. 

Sammanfattning om Brf Kolletorp

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen BRF Kolletorp äger fastigheten Kålltorp 76:8 med adress Sanatoriegatan 9. Föreningen förvärvade fastigheten under 2017. På fastigheten finns ett flerfamiljshus med 2 våningar och källare samt inredd vind uppfört. Huset byggdes 1939 och innehåller idag 4 lägenheter varav 3 upplåts med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Huset inrymmer dessutom 2 garageplatser. Byggnadens totalyta är enligt den ekonomiska planen 390 kvm varav 290 kvm utgör bostadsrättsyta och 50 kvm utgör uthyrningsbar lägenhetsyta.

 

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts utav Skärgårdens byggteknik.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Nordic Försäkring.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Fiber finns indraget i fastigheten. TV finns att tillgå i form av ett grundutbud via Com Hem som ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller 2 egna garageplatser till uthyrning åt föreningens medlemmar. På gatorna i närområdet råder fri parkering.

 

TRÄDGÅRD

Till medlemmarnas förfogande finns en mysig och välskött trädgård. I trädgården finns blommande träd, buskar och gräsmatteyta för lek och aktivitet.

 

JURIDISK PERSON

Ej tillåtet i föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen beslutar om andrahandsuthyrning i det enskilda fallet.

 

EKONOMI

Brf Kolletorp är en förening med god ekonomisk framtid. Enligt den ekonomiska planen så beräknas föreningen gå med ett positivt resultat om 15 000 sek 2017 för att sedan öka de närmst kommande åren. Föreningen får intäkter från hyresrätt samt garageplatser och dessa bidrar med ca 45% av intäkterna. Hyresrätten är i dagsläget upplåten. De långfristiga skulderna uppgår idag till 4,5 msek. I och med ett gediget arbete med att rusta upp fastigheten, i kombination med ett bedömt gott skick i de delar som inte berörts av renoveringen, kommer de närmsta åren inga större kostnader för underhåll.

Inga avgiftshöjningar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten har precis genomgått en omfattande renovering. I samband med att vindslägenheten renoverades under 2017 så passade man på att besiktiga taket, sätta in nya takfönster samt tilläggsisolera taket och därmed kunde uppvärmningskostnaderna för föreningen sänkas. Fasaden putsades upp där behov förekom och målades om. Alla fönster har blivit renoverade eller utbytta till nya. I samband med renoveringen av hyreslägenheten så kontrollerades även källarvåningen och inga åtgärder behövde sättas in.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan och efter de redan utförda renoveringarna har de inga större planerade underhållsarbeten inom den närmaste framtiden. Närmast på agendan stor en målning av fönster och fasad år 2025 och 2030.

 

Ovanstående grundas på föreningens ekonomiska plan och uppgifter från kontaktperson för föreningen 2017-05-16. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea60 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Kolletorp
Avgift/månad2 243:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV (grundutbud)
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda142 kWh/Kvm och år
Andel20.69%
Lgh.nr.3

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1939
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudGrundutbud för TV via Com Hem ingår i avgiften. Fiber indraget i fastigheten.

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss