Kålltorp, Sanatoriegatan 9

Välkommen hem till Kålltorp! Örgrytes förlängda arm – Kålltorp är en gemytlig stadsdel, här bor du med gångavstånd till mysiga kvarterskrogar och endast en kort promenad från naturområden som Skatås och Härlanda tjärn. Lägenhetens 130 kvadratmeter är oerhört väldisponerade med möjlighet till inte mindre än 4 sovrum och en egen uteplats i den grönskande trädgården. Strax utanför dörren går 5an och 3ans spårvagn till centrum på kort tid. Hemtrevligt boende i nyrenoverad fastighet.

fakta
Pris5 975 000:–
Antal rum6 rum och kök
Avgift4 861:–
Boarea130 Kvm
Andel44.83%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Direkt innanför ytterdörren så möts du av det synnerligen goda skick som är genomgående för lägenheten. Rakt fram i blickfånget är dubbeldörrarna som leder ut till den stora altanen. Hallen är lägenhetens mittpunkt, härifrån når du köket, badrummet, ett av sovrummen och sedan vidare ut i resterande delar av lägenheten.

Golv: Ljust behandlad fiskbensparkett

Väggar: Vitmålade väggar

 

KÖK

Rakt in från hallen ligger det stora köket. Köket har under 2017 genomgått en renovering där befintliga stommar har uppdaterats med ny bänkskiva i carrara marmor, alla ytskikt har setts över, i taket har dimningsbara downlights satts in samt hela den maskinella utrustningen har bytts ut. Köket har vitt fasat kakel och vita profilerade luckor. Från köket når man trädgården och den egna uteplatsen via dubbeldörrar. 

Kökets maskinpark består av en fullstor integrerad diskmaskin, fristående spis, fullstor kyl och frys samt integrerad köksfläkt. Samtliga utbytta under 2017.

Golv: Parkettgolv

Vägg: Vitmålade väggar

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med vacker tidsenlig fiskbensparkett. Från vardagsrummet är sikten fri ner längs en av gatorna i det gemytliga villaområdet Kålltorp. I vardagsrummet får man enkelt plats med soffmöbler och i ena hörnet stoltserar en vacker fungerande öppen spis.

Golv: Ljust behandlad fiskbensparkett

Väggar: Målade vita

 

MATSAL

Anslutande med vardagsrummet i ett av husets hörn ligger matsalen. Matsalen har fönster i två väderstreck och en egen utgång till trädgården. En större matsalsgrupp får utan problem plats.

Golv: Ljust behandlad parkett

Väggar: Målade vita

 

BADRUM

Badrummet totalrenoverades under 2017 då väggarna kaklades och på golvet lades klinker in. Ett fönster ger badrummet extra ljus. Duschväggar i glas och kommod från superfront. Fullutrustat med torktumlare och tvättmaskin, båda från 2017.

Golv: Schackrutig golvklinker

Väggar: Helkaklade i vitt

 

SOVRUM

Lägenhetens master bedroom ligger lugnt och ostört mot den gröna trädgården. Gott om plats för en stor dubbelsäng. I sovrummet finns en rymlig klädkammare med gott om plats för förvaring. Fönsterbänk i sten.

Golv: Ljust behandlat brädgolv

Väggar: Målade vita

 

SOVRUM 2

Avskilt från resten av lägenheten ligger ett av lägenhetens sovrum och nås ifrån hallen. Gott om plats för en dubbelsäng och förvaring i två garderober längs med ena väggen.

Golv: Ljust behandlat brädgolv

Väggar: Målade vita

 

SOVRUM 3

Ett mindre sovrum som lämpar sig utmärkt som barn eller arbetsrum. Lugnt läge med fönster ut mot den gröna trädgården.

Golv: Ljust behandlad fiskbensparkett

Väggar: Målade vita

 

SOVRUM 4

Från köket nås ett av lägenhetens rum som idag används som barnrum. Även här är det fönster ut mot den lugna och gröna trädgården.

Golv: Ljust behandlat plankgolv

Väggar: Målade vita

 

ALTAN

Stor egen uteplats med utgång från köket. Här skiner solen från morgon till kväll och är en utmärkt plats för grillmiddagar och umgänge. Altanen har ett trallgolv och uppbyggda väggar i trä.

 

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4 kvm.

 

Sammanfattning om Brf Kolletorp

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen BRF Kolletorp äger fastigheten Kålltorp 76:8 med adress Sanatoriegatan 9. Föreningen förvärvade fastigheten under 2017. På fastigheten finns ett flerfamiljshus med 2 våningar och källare samt möblerad vind uppfört. Huset byggdes 1939 och innehåller idag 4 lägenheter varav 3 upplåts med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Huset inrymmer dessutom 2 garageplatser. Byggnadens totalyta är 390 kvm varav 290 kvm utgör bostadsrättsyta och 50 kvm utgör uthyrningsbar lägenhetsyta.

 

FÖRVALTNING
Den ekonomiska förvaltningen sköts utav Skärgårdens byggteknik.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Nordic Försäkring.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Fiber finns indraget i fastigheten och det är upp de boende att bestämma leverantör och enskilt avtal. TV finns i form utav ett grundutbud via Com Hem.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller 2 egna garageplatser till uthyrning åt föreningens medlemmar. På gatorna i närområdet råder fri parkering.

 

TRÄDGÅRD

Till medlemmarnas förfogande finns en mysig och välskött trädgård. I trädgården finns blommande träd, buskar och gräsmatteyta för lek och aktivitet.

 

JURIDISK PERSON

Ej tillåtet i föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansökan sker skriftligen till föreningens styrelse.

 

EKONOMI

Brf Kolletorp är en förening med god ekonomisk framtid. Enligt den ekonomiska planen så beräknas föreningen gå med ett positivt resultat om 15 000 de närmsta åren och för att sedan öka de 5 närmsta åren. Föreningen får intäkter från hyresrätt samt parkeringsplatser och dessa bidrar med ca 45% av intäkterna. Hyresrätten är i dagsläget upplåten. De långfristiga skulderna uppgår idag till 4,5 msek. Eftersom att ett gediget arbete med att rusta upp fastigheten och skicket i de delar som inte berörts av renovering bedömts som god kommer de närmsta åren inga större kostnader för underhåll.

Inga avgiftshöjningar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten har precis genomgått en omfattande renovering. I samband med att vindslägenheten renoverades under 2017 så passade man på att besiktiga taket, sätta in nya takfönster samt tilläggsisolera taket och därmed kunde uppvärmningskostnaderna för föreningen att sänkas. Fasaden putsades upp där behov förekom och målades om. Alla fönster har blivit renoverade eller utbytta till nya. I samband med renoveringen av hyreslägenheten så kontrollerades även källarenvåning och inga åtgärder behövde sättas in.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan. Efter de redan utförda renoveringarna har de inga större planerade underhållsarbeten inom den närmaste framtiden. Närmast på agendan står målning av fönster och fasad år 2025 och 2030.

 

Ovanstående grundas på föreningens ekonomiska plan och uppgifter från kontaktperson för föreningen 2017-05-16. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Pris5 975 000:–
Antal rum6 rum och kök
Boarea130 Kvm
Våning1
Driftkostnader8 300kr/år
FöreningBrf Kolletorp
Avgift/månad4 861:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadÖppen spis
BalkongEgen uteplats
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda142 kWh/Kvm och år
Andel44.83%
Lgh.nr.1
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1939
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudFiber Valfri leverantör

Driftkostnader

El4 800kr/år
Sotning500kr/år
Försäkring3 000kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
8 300kr/år
Schablonberäknad 4 pers hushållet

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss