SÅLD
Bagaregården, Waernsgatan 1 A

Mitt i hjärtat av Bagaregården! Ett hem lätt att förälska sig i... Lugnet som vilar över området, grönskan som brer ut sig utanför fönstren, den gemytliga känslan av gemenskap mellan grannarna på innergården. Här är det lätt att trivas! Så lätt att man ogärna lämnar föreningen... Genomgående och öppen planlösning där två stora fönsterpartier i västläge gör att lägenheten fullkomligt badar i ljus. Dessutom djupa fönsternischer, bevarade brädgolv och originalparkett i holländsk läggning, stora spröjsade fönster samt munblåst fönsterglas in mot gården. Som om detta inte vore nog, exceptionellt solid förening med låg belåning. Bredband ingår i avgiften!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 626:–
Boarea52 Kvm
Andel2.23%
Våning1/3

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Historien bakom Bagaregården börjar med den smått okända Bagare som någon gång under 1600-talet arrenderade marken vid landeribyggnaden. Under 1700-talet drev tysken Johan Minten en välbesökt krog i Landeribyggnaden som lockade besökare från hela staden. Landeribyggnaden finns kvar än idag och inrymmer nu för tiden kontor och lokaler för Göteborgs stad. Bebyggelsen i Bagaregården är blandad och längs med de krökta grönskande gatorna finns egnahemshus, lägenheter och radhus, byggda mellan 1915 och 1930. Tiden runt 1920 anses vara svensk arkitekturs guldålder, något vi är benägna att hålla med om!

 

HALL

Den ljusa hallen fungerar som lägenhetens nav med upphängningsmöjligheter direkt innanför dörren. 20-talet gör sig påmint genom originalbrädgolv och spegeldörrar.

Väggar: Målade vita

Golv: Vitmålade brädgolv

 

KLÄDKAMMARE

Rymlig klädkammare inredd med flexibelt förvaringssystem från ELFA i full takhöjd. 

Väggar: Målade grå

Golv: Vitmålade brädgolv

 

SOVRUM

Mot den lugna och slutna innergården ligger lägenhetens sovrum. Plats för dubbelsäng och möjlighet att inreda med barnsäng, förvaringsmöjligheter eller skrivbord. Härligt morgonljus genom de spröjsade originalfönstrens munblåsta glas. Bevarade originalbrädgolv, profilerade lister och djupa nischer. 

Väggar: Målade grå

Golv: Vitmålade brädgolv

 

VARDAGSRUM

Angränsande med köket ligger vardagsrummet med originalparkett i holländsk läggning och stora djupa fönsternischer. 3-glasfönster i tidstypiskt utförande sattes in i samband med föreningens stora fasad- och fönsterrenovering under 2015/2016 och resulterade i maximalt ljusinsläpp och mycket bra ljudisolering. Profilerade lister, djupa nischer och spröjsade fönsterglas. 

Väggar: Målade vita

Golv: Originalparkett i holländsk läggning

 

KÖK

I det tilltagna köket med gott om bänkyta och förvaring flödar ljuset in, öppen planlösning mot vardagsrummet. Integrerad kyl/frys och diskmaskin. Varmluftsugn och mikrovågsugn i rostfritt utförande. Föreningen utförde köksrenoveringen 2005, luckor samt kyl/frys byttes ut 2014 och bänkskiva och beslag byttes ut under 2017. Originalbrädgolv, profilerade lister, djupa nischer och spröjsade fönsterglas. 

Väggar: Målade vita

Golv: Vitmålade brädgolv

 

BADRUM

Ljust badrum med kaklade väggar och klinker på golvet. Badrummet renoverades i föreningens regi. Handfat och kommod från 2016.

Väggar: Kaklade i vitt och ljusgrått

Golv: Klinker i grått

 

Till lägenheten hör ett stort källarförråd om ca 13 kvm.

Sammanfattning om BRF Waernsgatan 1-5

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Waernsgatan 1-5 äger fastigheterna Bagaregården 11:3 och 11:9. Byggnaderna uppfördes 1929 och har adress Waernsgatan 1-3 A-C samt 5 A-C. Föreningen består av 32 lägenheter och 2 lokaler. 31 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. I de två hyreslokalerna bedrivs keramik samt snickeriverksamhet. Byggnadens totala bostadsara är 2693 kvm och hyreslokalernas totala area är 88 kvm.

 

FÖRVALTNING

Bredablick sköter om föreningens ekonomiska förvaltning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via QBE. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Basutbud av tv-kanaler ingår i avgiften från Canal Digital med möjlighet till utökat kanalutbud. Fiberbredband ingår i avgiften via OwnIT och finns indraget i samtliga lägenheter(100 mbit ingår, går att utöka till 1 gigabit mot en kostnad).

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering (kostnad ca 350 kr). Gratis parkering finns även att tillgå längs med gatorna i närområdet.

 

INNERGÅRD

Stor grönskande innergård med egen lekplats, sandlåda och gungställning. Under sommartid finns det flera sittgrupper i trä och plats för grillar. Hängivna föreningsmedlemmar sköter om växter och träd. Två gånger per år hålls gemensamma städdagar.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Barnvagnsförråd i en ombyggd portgång. Cykelförvaring finns i källaren under respektive trappuppgång. I en ombyggd portgång finns soprum med kompost. I uppgång 5C finns tvättstugan och gemensamhetslokal som vid behov kan hyras.

 

TVÄTTSTUGA

I uppgång 5C tillhandahåller föreningen en gemensam tvättstuga utrustad med hela 4 tvättmaskiner, 1 torktumlare samt tre torkrum som står till medlemmarnas förfogande. Tiderna är uppdelade på 5 tvättpass under dagen med en extra tvätttimme varje tvättpass. Bokning sker via en app/hemsida eller på plats i tvättstugan. Tillgången på tvätttider får anses som god då de flesta lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Vid andrahandsuthyrning skall ansökan ske skriftligen hos styrelsen.

 

EKONOMI

Föreningen har en mycket god och stabil ekonomi där avgifterna länge legat på en stabil och låg nivå, idag på ca 530kr/kvm och år. Föreningen har två hyreslokaler och en hyresrätt som tillsammans bidrar till intäkterna med ca 8%. Hyresrätten är en så kallad dold tillgång och kommer att bidra positivt till föreningens ekonomi dagen den säljs. Föreningen är lågt belånad med en belåningsgrad om ca 3500kr skuld/kvm jämfört med genomsnittet för Göteborg som ligger på omkring 6000kr skuld/kvm.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1120kr) och pantsättningsavgift (448kr) betalas av köparen.

Inga avgiftsförändringar är planerade i dagsläget.

 

RENOVERINGAR

1979 Totalrenovering av fastigheten avseende VA-stammar och EL.

2006 Renovering av fasader, tak och fönster.

2008 Trapphusen renoverades, postboxar och tidningshållare installerades.

2010-2011 Dränering av fastigheten samt stensättning av innergården med tidsenligt bågmönster. Innergården fräschades upp tillsammans med närliggande föreningar.

2012 Ny port med kodlås installerades.

2013 Fiber drogs in i fastigheten

2015-2016 så genomförde föreningen ett stort arbete med att renovera fasaden och i samband med detta så restaurerades originalfönstren och nya 3-glas fönster i tidsenlig stil sattes in mot Stockholmsgatan.

2017 Området utanför tvättstugan har fräschats upp.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR
Inget större planerat underhåll.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-05-18 och årsredovisning för 2015/2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea52 Kvm
Våning1/3
Driftkostnader4 800kr/år
FöreningBRF Waernsgatan 1-5
Avgift/månad2 626:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda120 kWh/Kvm och år
Andel2.23%
Lgh.nr.38
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1921
Fönster2-glas och 3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudCanal Digital/OwnIT

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 800kr/år
2 Personer i hushållet, Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss