SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 72B

Himmel, tegelväggar och röda plåttak! Det är vad du ser utanför fönstren på Nordhemsgatan 72. Oerhört rymlig tvåa i ett av Linnéstadens absolut mysigaste kvarter. Glasinfattade spegeldörrar, ljusa brädgolv, höga fotlister, stuckatur, kakelugn. Stort sällskapskök, gigantisk balkong i sydvästläge.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 972:–
Boarea76 Kvm
Andel2.51%
Våning3

LÄGENHETSBESKRIVNING

Hall

Hall med bra avhängningsmöjligheter i direkt anslutande walk-in closet. Ett gammalt tidstypiskt fönster mellan kök och hall skapar en avgränsande närhet. Monstruös monsteratapet ger karaktär och serveringsskåpen längre in i hallen skänker en tidstypisk charm.

Golv: I ytterhallen ligger en ett hexagonklinker i jordnära färgskala

Väggar: Tapetserade i tapet från House of Hackney.

 

Kök

Stort sällskapskök med fönster i söderläge. Smart förvaring i platsbyggda bänkar runt köksbordet. Köksinredning från Marbodal. Köket är utrustat med kyl/frys, diskmaskin, inbyggnadsugn med induktionshäll, kolfilterfläkt.  Mörk bänkskiva kontrasteras fint av vitt kakel och rostfria vitvaror.

Golv: Ljusa brädgolv

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Från hallen når man genom glasinfattade parspegeldörrar det väl tilltagna vardagsrummet. Höga fönster i rakt västerläge. De ljusa golven, de höga listerna, stuckaturerna tillsammans med de mörka väggarna skapar karaktär. I hörnet in mot sovrummet finns en platsbyggd bokhylla som är inmålad i väggfärgen.

Golv: Ljusa brädgolv

Väggar: Målade

 

Sovrum

Stort kombinerat sov och arbetsrum med utgång till en stor balkong i sydvästläge. Ljusa vitsåpade originalbrädgolv, gråblå väggar och en majestätisk massiv platsbyggd garderob. Originaldetaljer som kakelugn, höga lister, stuckaturer, takrosett och dubbla parspegeldörrar!

Golv: Såpade brädgolv

Väggar: Målade

Balkong med bar himmel. Svart smidesräcke ramar in balkongen som ligger i ett fantastiskt sydvästläge.

 

Badrum

Rymligt helkaklat badrum som renoverades 2013. Grått klinker med underliggande golvvärme och vitt kakel, infällda spotlights, handukstork, duschhörna och elegant tvättställ i kommod.

Golv: Klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Kaklade i vitt

 

Källarförråd finns till lägenheten

SAMMANFATTNING AV BRF NORDHEMSGATAN 72-74

ALLMÄNT

Föreningen är sedan 2004 ägare till fastigheterna Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13 och upplåter idag 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 798 kvm varav 2 752 kvm utgör lägenhetsyta och 46 kvm utgör lokalyta. Fastigheten består av två flerbostadshus med adress Nordhemsgatan 72-74.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 600 sek/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningens medlemmar disponerar över två mysiga innergårdar som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill, cykelförvaring, sopsortering och två tvättstugor.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det två gemensamma tvättstugor, cykelförråd och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens två tvättstugor nås från gården och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god.

 

JURIDISK PERSON

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

EKONOMI

Styrelsen upplever föreningens ekonomi som god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 21 msek (medan taxeringsvärdet vid utgången av 2015 uppgick till ca 48,2 msek) vilket motsvarar en belåning om ca 8 570 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningens hyreslokal (Butik/galleri/alteljé) kommer att renoveras och säljas som bostadsrätt vilket kommer ge föreningens ekonomi ett gott tillskott. Dessutom har föreningen fyra hyresrätter som utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare både i form av insats och löpande intäkter.

 

Föreningen har lagt en stark budget för 2016 med både positivt resultat och likvida överskott. Räntorna på föreningens största lån hos Swedbank har omförhandlats och lånet bundits om på fyra år till en ränta om 1,37%, vilket leder till en stor kostnadsbesparing jämfört med tidigare räntesats på 2,57%. Även de övriga två lånen har nu löpt ut och omförhandlats till fördelaktiga räntesatser. Styrelsen ämnar att dra nytta av det låga ränteläget och binda lånen på längre sikt för att trygga föreningens framtida ekonomi. Överskottet från föreningen kommer att användas till att genomföra föreslagna underhållsåtgärder enligt den nya underhållsplanen för att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde. Eventuellt kommer föreningen uppta ett korttidslån med en löptid på cirka 2-3 år för att initialt finansiera de kommande åtgärderna enligt underhållsplanen. Styrelsen menar dock på att detta kommer att täckas av föreningens kommande intäkter under de kommande 2-3 åren.

 

Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget. Köparen betalar överlåtelseavgift om 1 120 sek och eventuell pantsättningsavgift om 448 sek/lån.

 

RENOVERINGAR

Under 1982 genomfördes en större ROT-renovering av fastigheterna vilken bland annat innefattade byte av vatten- och avloppsstammar. 1996 lät man bygga om råvinden till lägenheter. Under 2007 genomfördes underhåll av tak, fasad, fönster, dörrar och befintliga balkonger. Våren 2010 byggdes nya balkonger in mot gården. 2012 genomfördes dräneringsarbeten samt renovering avseende innergården på nr 74, samma år installerades nya ytterportar till fastigheterna. På senare år har även trapphusen genomgått renoveringsinsatser. Nya dörrar till trappuppgångarna beställdes under 2015 och levererades och installerades i början av 2016.

Putsen på båda fastigheternas innergårdar har under året lagats och målats. I samband med detta har även fönster målats och stuprännor bytts ut. Utöver detta planeras armaturen på innergårdarna att bytas ut.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

En ny underhållsplan för de båda fastigheterna har arbetas fram tillsammans med Sustend AB. Kommande underhålls- och renoveringsinsatser sker i förebyggande syfte med mål att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde.

Under 2018 planerar föreningen att måla om taket. Föreningen ämnar genomföra renoveringarna utan att justera månadsavgifterna.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-06-01 och årsredovisning för 2015. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea76 Kvm
Våning3
Driftkostnader4 959kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 72-74
Avgift/månad3 972:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda127 kWh/Kvm och år
Andel2.51%
Lgh.nr.7212
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El2 000kr/år
Försäkring2 959kr/år
Total driftkostnad 4 959kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss