Linnéstaden, Prinsgatan 6 B

Mitt i hjärtat av Linné! Rymlig tvåa i vacker sekelskiftesfastighet anno 1909. Belägen på våning tre med inte mindre än tre stora fönster i rakt västerläge mot innergård. Stor balkong, genomgående brädgolv och stuckatur. Utanför porten är närmsta kaffebar eller resturang bokstavligen endast ett stenkast bort! Dessutom låg avgift i välskött förening där bredband ingår i avgiften!

Budgivning dold
fakta
Pris3 995 000:–
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 745:–
Boarea67 Kvm
Andel4.23454%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Hallen har högt till tak och löper längs med lägenheten. Direkt innanför dörren finns avhängningsmöjligheter för kläder och plats för skor. På golvet ligger en mörk klinker som skyddar mot väta.

Väggar: Målade vita

Golv: Mörkt klinker

  

SOVRUM

Med lugnt läge mot innergården ligger lägenhetens sovrum. Rummet är stort och det finns gott om plats för en stor säng samt en större garderob med klädförvaring. Bevarade originalbrädgolv, höga profilerade lister och stuckatur.

Väggar: Målade i en grågrön nyans

Golv: Vitlaserade och hårdvaxoljade brädgolv

 

VARDAGSRUM

Vardagsrummet upplevs som stort och luftigt, mycket tack vare takhöjden och det stora fönsterpartiet i rakt västerläge. Från vardagsrummet når man den stora balkongen som sägs tillhöra en av Linnés större balkonger. Vardagsrummet har bevarade originaldetaljer i form av stuckatur, takrosett, eldstadsplan och brädgolv. 

Väggar: Målade ljust grå

Golv: Vitlaserade och hårdvaxoljade brädgolv

 

KÖK

Köket ligger även det mot innergården och genom det stora fönstret flödar ljuset in. Plats för köksbord och gott om arbetsyta. Köket är från Ballingslöv och renoverades kring 2009. Ovanför den svarta laminatskivan sitter ett färgsatt mosaik. Bakom de vita luckorna finns en integrerad kyl/frys(Constructa -09) och resterande maskinell utrustning är fullstor diskmaskin(Constructa -09), Varmluftsugn(Constructa -09), Spishäll(Constructa -09), Köksfläkt(Gorenje -09) samt mikrovågsugn(Ikea -17).

Väggar: Målade vita

Golv: Vitlaserade och hårdvaxoljade brädgolv

 

BADRUM

Badrummet renoverades under 2009 och väggarna kaklades i vitt tidlöst kakel och på golvet sattes klinker in. Förvaring i spegelskåp(-17) och i tvättställsskåp. Belysning från infällda spotligts.

Väggar: Kaklade i vitt

Golv: Ljusbrun klinker med

 

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 5 kvm.

 

BRF PRINSEN 6

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Prinsen 6 förvärvade fastigheten Olivedal 3:3 i februari 2007. Fastigheten bebyggdes 1909 med ett flerbostadshus i sex våningar. Huset är uppför i jugendstil och består utav 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Adresserna till fastigheten är Prinsgatan 6A/B. Den totala ytan är 1757 kvm varav lägenhetsytan utgöt 1590 kvm och lokalytan utgör 167 kvm.

 

FÖRVALTNING

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen av föreningens fastighet sköts av Nordic Life.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar där ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Basutbudet från Com Hem och fiber-bredband från Bredband2 ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborg stad inom område ”M”. Kostnad ca 600 kr/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningen besörjer en gemensam innergård med utemöbler, kullersten, växter och ljussättning

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns en tvättstuga, cykelrum, cykelparkering och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen tillhandahåller en gemensam tvättstuga som ligger i bottenplan och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp.

 

JURIDISK PERSON

Varje ansökan behandlas separat av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Ansökan om andrahandsuthyrning ska ske skriftligen till föreningen med uthyrning max 1 år i taget vid godkännande.

 

EKONOMI

Föreningen anses ha god ekonomi och har i omgångar sänkt årsavgifterna. Man fick i samband med försäljningen av råvinden in stort kapital och per idag uppgår de långfristiga skulderna endast till ca 7 000 000 kr, vilket utgör ca 4 400 kr/kvm. Snittet i området ligger på ca 6 000 kr/kvm. Årsavgifterna är låga på ca 420 kr/kvm. Föreningens hyreslokaler bidrar till ekonomin med ca 22 % av de totala intäkterna. Under 2016 såldes mer vindsyta av som har byggts om till bostadslägenhet och därmed fick föreningen ytterligare ett kapitaltillskott samt utökade sin totala bostadsyta med ytterligare 95 kvm. Eventuellt kan avgiften komma att justeras efter årets kommande renoveringar.

Överlåtelse-och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1120kr) och pantsättningsavgift (448kr).

 

RENOVERINGAR

Föreningen har löpande genomfört underhållsarbeten på fastigheten enligt följande:

1983 Rörstambyte utfördes, även elstigare byttes ut under 1980-talet.

2009 Föreningen sålde vinden samt ett gårdshus till ett företag som byggde om dessa till två bostadsrätter. I samband med ombyggnationen lades även taket om, trappuppgångarna spacklades och målades, fönstren renoverades och målades och de befintliga balkongerna samt hissen har renoverades. Nya trädörrar i entré, gångpassage och ut till gården har också satts in.

2011 Majoriteten av medlemmarna valde att bygga balkonger mot gården i storlekarna 4-6 kvm. Omfattande renovering av innergården påbörjats. Spolning av samtliga rörstammar ägt rum.

2013 avslutades renoveringen av innergården som nu har ett trädäck med sittgrupper, planteringar och belysning.

2015 installerades fibernät i fastigheten och nu finns 100/100 Mb indraget i varje lägenhet. Kostnaden för detta har lagts på avgifterna. Dränering och lagt ny kullersten på övre delen av innergården.

2016 Stammarna relinades horisontellt. Föreningen sålde resterande råvind till förmån för utbyggnad av vindslägenhet. Detta gav föreningen, förutom intäkter vid försäljningen, ytterliga ca 95 m2 boyta. I samband med ombyggnaden renoverades även förrådsutrymmet i B-trapphuset.

2017 Arbete med totalrenovering av balkonger och burspråk ut mot Prinsgatan har precis avslutats.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Fastigheten är annars i mycket bra skick och man följer en underhållsplan som sträcker sig till och med 2030. Den närmsta tiden planeras en vertikal relining och utöver det är det endast löpande underhåll.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-08-07 och årsredovisning för 2015/16 samt föreningens hemsida (http://www.brfprinsen6.se/). För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Pris3 995 000:–
Antal rum2 rum och kök
Boarea67 Kvm
Våning3
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningBrf Prinsen 6
Avgift/månad2 745:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, Telefoni
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
EnergideklarationEj utförd
Andel4.23454%
Lgh.nr.10072314
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1909
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudComhem / Bredband2

Driftkostnader

El3 240kr/år
Försäkring2 160kr/år
Total driftkostnad 5 400kr/år

Taxeringsvärde

visning

sön 20 augusti 13:30

Anmäl dig till visning
Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss