Linnéstaden, Övre Majorsgatan 4 B

Casa tranquila är lägenheten som ligger mitt på Linnégatan, men med den oerhörda lyxen att ligga helt mot lugnt gårdsläge i en stor förening med god ekonomi. Lägenheten har fönster i tre väderstreck och balkong i söderläge! Minutiöst renoverad med noga uttänkta och smarta lösningar!

fakta
Pris4 975 000:–
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 081:–
Boarea74 Kvm
Andel5.01%
Våning2

LÄGENHETSBESKRIVNING

Minutiöst renoverad balkongförsedd trerummare med fönster i tre väderstreck! Med lugnt gårdsläge och fantastiskt planlösning. Noga uttänkta och smarta lösningar är genomgående i detta högst personliga hem. Välmående förening!

Lägenheten har under de två närmsta åren genomgått en totalomvandling och renoverats till perfektion. Smarta unika lösningar har kombinerats med uråldring byggnadsvård. All el i lägenheten är infräst och utbytt. Golven har genomgående behandlats för att möta dagens krav på både känsla och skötsel. Färgerna har valts omsorgsfullt vilket har bidragit till detta högst personliga hem.

 

Hall

Ljus hall försedd med både plats för avhängning, förvaring av skor och platsbyggd garderob för ytterligare förvaring.

Golv: Mönstrad klinker i ytterhall och brädgolv i original i innerhall

Väggar: Målade

 

Kök

Köket totalrenoverades 2016. Att lära sig vad man uppskattar i ett kök är en konst i sig att sedan utforma köket för att passa ens behov är en lyx. Detta kök är optimalt planerat, med mycket förvaring och arbetsytor. Ett skafferi är skapat i en gammal dörrnisch och gömmer sig bakom en vitmålad spegeldörr. Köket går i grått och vitt, den råare känslan av betongen kontrasteras väl av de släta luckorna och det vita kaklet.

Specialbyggda bänkskivor i betong, försänkt induktionshäll och inbyggd ugn.  All belysning är dimbar! Ny el i samband med renoveringen. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Eventuell uteplats

Det finns ett färdigt bygglov för att bygga altandörrar mot innergården från köket (i stället för fönster). Bygglovet är färdigt och föreningen har godkänt det. Om köparen vill göra detta ska kontrakt skrivas med föreningen (kraven är att det utförs av fackmän, ägaren står för besiktningsman och alla kostnader samt att en avgiftshöjning på 1% tillkommer)

 

Vardagsrum

Stort luftigt vardagsrum med fönster i två väderstreck! Höga fönster med djupa fönsternischer (tack vare de omsorgsfullt platsbyggda elementskydden) En helglasad balkongdörr i söderläge bidrar till extra fint ljusinsläpp! Stor balkong i söderläge mot öppen innergård, fin trall av sibirisk lärk. 

(Rökkanaler finns bevarade, grannar har installerat kakelugn)

Golv: Brädgolv i original (Ljust betsade och hårdvaxoljade)

Väggar: Målade

 

Sovrum

Rymligt sovrum i höjd med trädkronorna färgsatt i svala mörka toner. Fullhöjdsgarderob med ELFA system utan täckande dörrplan. Smart lösning med väggmonterad fällbar strykbräda från garderoben.

Golv: Brädgolv i original (Ljust betsade och hårdvaxoljade)

Väggar: Målade

 

Gästrum/Arbetsrum

I bortre ändan av lägenheten ligger lägenhetens andra sovrum. Också detta med lugnt gårdsläge, högt fönster i söderläge. Platsbyggda hyllplan i äldre dörrnisch.

Golv: Brädgolv

Väggar: Tapetserade

 

Badrum

Stilrent badrum med gott om förvaring. Stort tvättställ med underliggande kommod, WC och duschhörna med vikbara väggar. Handukstork (vattenburen). 

Golv: Klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Helkaklade

 

Förråd finns tillhörande lägenheten beläget på vinden.

Tvättstuga finns nära till hands i samma trappuppgång! Tillgängligheten är god, då många av lägenheterna är utrustade med egna tvättmaskiner. 

Sammanfattning av Brf Övre Majorsgatan 4

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Övre Majorsgatan 4 förvärvade fastigheten Olivedal 13:16, med adress Övre Majorsgatan 4 A-C, år 2002. I byggnaden som uppfördes 1903, finns det 20 bostadsrätter samt 2 hyresrätter och en lokal som för närvarande hyrs ut till Restaurang Pinchos. Byggnadens totalyta uppgår till 1 763 kvm, varav 1435 kvm är lägenhetsyta och resterande 328 kvm är lokalyta.

 

FÖRVALTARE

SBC sköter föreningens ekonomiska och tekniska förvaltning.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

TV och Bredband finns att tillgå via ComHem. Grundutbudet för kabel-TV ingår i avgiften. Önskas digital-TV eller utökat utbud regleras detta av enskilda medlemmen gentemot leverantören.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller inga egna parkeringsplatser. Däremot finns möjlighet till boendekort via Göteborgs stad för ca 600 kr/mån.

 

JURIDISK PERSON

Varje fall behandlas enskilt av styrelsen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt fall prövas separat av styrelsen enligt föreningens stadgar och gällande lagregler.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det en mysig innergård med två suterränguteplatser. Härifrån når man också föreningens två förråd, ett för barnvagnar och ett för cyklar. Föreningen tillhandahåller även en tvättstuga.


TVÄTTSTUGA

Tvättstugan ligger på markplan utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Alla maskiner byts ut eftersom och tvättider bokas genom ett låsbart system. De boende bedömer tillgängligheten som god.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är god och man har en bra framförhållning genom sin underhållsplan. De långfristiga skulderna för bokslutet 2015 uppgår till ca 11,9 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9 009 kr skuld/kvm bostadsyta. De två hyresrätterna utgör så kallade dolda tillgångar då de genererar goda intäkter till föreningen den dagen de säljs.Föreningen har idag stora hyresintäkter från såväl restaurangen och från hyreslägenheterna, hyresintäkter står för så mycket som 36% av föreningens intäkter. Överlåtelseavgift (1120kr) och pantsättningsavgift (448kr) tas ut enligt stadgarna och betalas av köparen. Av de lån föreningen har kommer ett av dem att tecknas om till sommaren 2017 och ett har tecknats om i början av 2017, vilket förväntas sänka räntekostnaderna. Inga planerade avgiftsförändringar.

 

RENOVERINGAR

Föreningens underhållsplan sträcker sig ända fram till 2041 där man således har prognostiserat kommande underhållsbehov och större renoveringar.  Nedan ser man en sammanställning av de större renoveringarna under senare år. Inga större renoveringar är inplanerade i närtid.

1984 gjordes en omfattande renovering i form av rör- och el stambyte samt nyinstallation av hiss.

2003 målades taket.

2004 fick fastigheten nytt gårdsbjälklag och takfläktar byttes.

2009 byggdes balkonger.

2011-2012 besiktigades fastigheten och en ny underhållsplan upprättades för 30 år framåt.

2013-2014 renoverades trappuppgångarna.

2014 hissrenovering.

2016 tak- och fasadrenovering samt spolning av stammarna.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-08-09 och årsredovisning 2015. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Pris4 975 000:–
Antal rum3 rum och kök
Antal sovrum2-
Boarea74 Kvm
Våning2
Driftkostnader5 203kr/år
FöreningÖvre Majorsgatan 4
Avgift/månad4 081:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda133 kWh/Kvm och år
Andel5.01%
Lgh.nr.00015
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1903
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 763kr/år
Försäkring1 440kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 203kr/år
2 Personer i hushållet, Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

visning

sön 20 augusti 12:00

mån 21 augusti 17:30

Anmäl dig till visning
Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss