Lorensberg, Tegnérsgatan 9 A

Sober 20-tals tvåa (möjlig 3:a) om hela 75 kvm! En mängd bevarade originaldetaljer så som spröjsade handblåsta fönster, brädgolv, massiv fiskbensparkett, öppen spis (ej i bruk), spegeldörrar, profilerade listverk och djupa nischer. Snabbt tillträde möjligt! Välskött fastighet och solid Brf. Hiss finns!

Budgivning dold
fakta
Pris4 195 000:–
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift4 116:–
Boarea75 Kvm
Andel2.33%
Våning2

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Ta trapporna eller hissen upp till våning två och kliv in i den stora hallen med bra ytor för avhängning och förvaring. Bevarade detaljer från när huset uppfördes för drygt 90 år sedan sätter tonen för känslan i lägenheten. Genom hall, kök och sovrum löper de bevarade originalbrädgolven, befriade från trösklar och behandlade så sent som i år. Profilerade dörrfoder och fotlister ramar in rummen och i den inre hallen, bakom spegeldörrar i originalutförande, göms torktumlaren snyggt undan i en av två inbyggda garderober. Denna inredd med panel på väggar och tak samt marmor på golvet. Garderoben intill fungerar idag som städskåp. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Med två höga originalfönster med handblåst glas, spröjs och djupa fönstersmygar, vända in mot föreningens innergård ligger det väl tilltagna köket. Stilrent inrett med vita släta skåpsluckor som går i ton med ovanpåliggande bänkskiva och spishäll, diskho i mässing från Decosteel och köksblandare från Tapwell. Tjugotalsklassicismen framträder genom brädgolven, fönstren och de profilerade listverken. Den gamla jungfrukammaren har låtits inkluderas i köket och inrymmer idag gott om plats för ett större matsalsbord. För den som önskar ett till sovrum går det så klart enkelt att återställa. Maskinell utrustning i form av induktionshäll, ugn, fläkt och integrerad tvättmaskin samt kombinerad kyl och frys. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Till vänster om hallen med fönster åt två väderstreck! Ljust och luftigt, rikt på bevarade originaldetaljer. Vad sägs om spröjsade fönster med handblåst fönsterglas, djupa fönstersmygar, massiv fiskbensparkett, profilerade fotlister, fönster-och dörrfoder samt öppen spis (ej i bruk) med spiselkrans i marmor. 

Väggar: Målade

Golv: Fiskbensparkett

 

SOVRUM

Längst in i bostaden, bakom en bevarad spegeldörr i original. Plats för dubbelsäng och mycket bra förvaringsmöjligheter i en stor garderobslänga samt i en gammal dörrpost. Handblåst fönsterglas med spröjs, djup fönstersmyg, profilerade listverk, spegeldörr och originalbrädgolv. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Exklusivt badrum totalrenoverat så sent som 2015! Sobert inrett med Carraramarmor på både väggar och golv med skön golvvärme. Badrumsmöbler i form av toalett, duschhörna, rundat handfat och spegel med belysning ovan. 

Väggar: Carraramarmor

Golv: Carraramarmor

 

GEMENSAM BALKONG

Från trapphuset, en halv trappa upp, nås föreningens gemensamma balkong. Vänd mot sydväst med svart smidesräcke och plats för utemöbler. 

 

Till lägenheten hör ett källarförråd. 

Sammanfattning av Brf Kompassrosen

 

ALLMÄNT

År 2001 förvärvade Brf Kompassrosen fastigheterna Heden 30:2 och Heden 30:3, två tegelhus uppförda 1926 med adresserna Tegnérsgatan 9 A-B och 11 A-B. Föreningen upplåter idag 44 lägenheter med bostadsrätt, 3 bostadsrättslokaler och 1 lägenhet med hyresrätt. Nyligen såldes 3 lokaler som nu upplåts med bostadsrätt.

Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 221 kvm, varav 3 103 kvm utgör lägenhetsyta och 118 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTNING

SBC (Sveriges Bostadsrätts Centrum) tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via ComHem där grundavgiften för kabel-tv ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören.

 

PARKERING

Föreningen har 9 parkeringsplatser som hyrs ut till de boende för en kostnad på 1 100 kr/mån. Till dessa platser är det kösystem. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad cirka 650 kr/månad.

 

INNERGÅRD

Föreningen delar två stora grönskande innergårdar med sina grannföreningar på Burgårdsgatan. Här finns det under sommarhalvåret även tillgång till trädgårdsmöbler och grill. Den ena innergården renoverades under 2016 med ny stenläggning, nya planteringar, förbättrad ljussättning och mer cykelförvaring.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det ett gemensamt soprum med återvinningsstation, tvättstuga samt cykelförråd.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en gemensam tvättstuga som delas med de tre föreningarna i samfälligheten och har tre tvättstationer med vardera två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. Tvättstugan nås från gården och tillgängligheten anses vara god.

 

ANDRA HANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi anses som god och tack vare en lyckad försäljning utav en av föreningens hyresrätter samt omförhandling av ett lån kunde föreningen sänka avgifterna med 5% inför 2017. Dessutom har föreningen en hyresrätt kvar som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång då pengarna från en framtida försäljning av denna kommer att tillfalla föreningen och stärka ekonomin ytterligare.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2016 uppgår till cirka 21 msek vilket motsvarar en belåning om cirka 6 777 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningen har i dagsläget crika 900 000 kr i kassan.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1120 kr) och pantsättningsavgift (448 kr)betalas av köparen.

Föreningen planerar i dagsläget inga avgiftshöjningar.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har sedan starten 2002 gjort flera stora och mycket omfattande arbeten på byggnaderna som nu är i mycket gott skick, både interiört och exteriört.

Större åtgärder gjorda under senare år:

2016: Renovering av tak, byte av takfläktar, gårdsrenovering och ny maskinpark i tvättstugan.

2014: Grundförstärkning genom pålning ner till fast berg följt av återställning av gårdar, källarlokaler och källarförråd. Spolning av föreningens avloppsrör. Bättringsmålning för alla trapphus och portgenomgångar.

2010: Reparation och underhåll av hissar

2009: Slipning av golv i trapphusen

2008: Renovering av originalfönster (sker löpande), fasadrenovering mot Tegnérsgatan samt renovering och målning av trapphusen

1984-1985: Rör- och elstambyte

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen har löpande utfört underhållsarbeten på fastigheten som är i mycket gott skick. De renoveringar som kommer framöver är av det mindre slaget.

 

ÖVRIGT

Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Granaten. Föreningens andel är 38,05%. Samfälligheten förvaltar gemensam tvättstuga, soprum och återvinningsrum.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2017-10-27 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Pris4 195 000:–
Antal rum2.5 rum och kök
Boarea75 Kvm
Våning2
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningKompassrosen
Avgift/månad4 116:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (basutbud)
BalkongDelad balkong i trapphuset
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda136 kWh/Kvm och år
Andel2.33%
Lgh.nr.09103
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1926
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss