SÅLD
Linnéstaden, Nordenskiöldsgatan 30

Renoverad 4:a med högt läge i Linné! Genomgående hög finish och väl utvalda detaljer. Rymlig lägenhet med socialt kök i kombination med ett stort vardagsrum och 3 lugna sovrum. Dessutom hiss och stor balkong i en stabil och välskött bostadsrättsförening samt lummig innergård med lekplats.

Budgivning dold
fakta
Antal rum4 rum och kök
Avgift5 124:–
Boarea109 Kvm
Andel4.63%
Våning3 av 5

LÄGENHETSBESKRIVNING

HALL

Praktisk och rymlig hall med gott om förvaring i platsbyggd garderob och möjlighet att möblera med ytterligare hallmöbler.

Väggar: Målade vita

Golv: Gjuten betong / vitlutat och hårdvaxoljat furugolv

  

KÖK

Köket totalrenoverades under 2017 med skåpsinteriör från Kvick (XXL vilket ger dig 40% mer utrymme, därför kunde man helt avvara överskåp), keramisk bänkskiva i ljusgrått och italienskt kakel. Köket är praktiskt utformat och erbjuder synnerligen goda arbetsytor och många förvaringsmöjligheter. Köket är utrustat med integrerade vitvaror som ugn och kompinerad mikrovågsugn (siemens) vilka går att styras trådlöst genom appen siemens home, induktionshäll (Neff), Vinkyl (Norcool), fläkt (Smeg), och kombinerad kyl/frys. I köket finns även tvättmaskin (Siemens), gömd bakom en luckfront. 

Väggar: Målade vita

Golv: Vitlutat och hårdvaxoljat furugolv

 

BALKONG

Genom glasinfattade pardörrar kommer du ut till lägenhetens balkong. Från balkongen är utsikten fri över den lummiga innergården.

 

VARDAGSRUM

I fil med köket finns det rymliga vardagsrummet.  I ena hörnet finns den gamla kakelugnen bevarad (idag ej i bruk, men möjlighet finns att sätta igång den). I anslutning till vardagsrummet finns ett av lägenhetens tre sovrum.

Väggar: Målade i bruten vit (Linneväv)

Golv: Vitlutat och hårdvaxoljat furugolv

 

SOVRUM 1

Med fönster mot innergården ligger lägenhetens största sovrum, harmoniskt och lugnt. Plats för stor säng och gott om förvaring i platsbyggd hörngarderob. 

Väggar: Målade vita

Golv: Vitlutat och hårdvaxoljat furugolv

 

SOVRUM 2

Praktiskt och användbart rum med ingång från hallen. Smart placerat med närhet från det stora sovrummet vilket gör det idealiskt som barnrum. Dessutom bevarat originalbrädgolv som slipats och målats.

Väggar: Målade i en grön ton

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM 3

Lugnt extrarum med plats för säng och möblemang.  På golvet ligger ett bevarat originalbrädgolv som slipats och målats. 

Väggar: Målade vita

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Rymligt och oerhört smakfullt badrum som är utrustat med en dusch bakom glasväggar, toalett, handfat, samt förvaring i möbel från Ballingslöv.

Väggar: Kaklade i en matt vit

Golv: Hexagonkakel (underliggande golvvärme)  

 

Till lägenheten hör ett källarförråd.

 

SAMMANFATTNING AV BRF NORDENSKIÖLDSGATAN 30

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Nordenskiöldsgatan 30 förvärvade hörnfastigheten Nordenskiöldsgatan/Vegagatan med fastighetsbeteckning Olivedal 8:1 år 2001. Föreningen består av 33 lägenheter varav 32 lägenheter är upplåtna med bostadsrätt och 1 lägenhet med hyresrätt. Dessutom äger föreningen 4 lokaler i markplan som hyrs ut. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 797 kvm, varav 2 417 kvm utgör lägenhetsyta och 380 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTNING

Föreningen sköter själva den ekonomiska förvaltningen samt lägenhetsförteckningen. Samfälligheten Wega som föreningen är medlem i sköter städning, sophantering samt snöröjning på innergården.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Bostadsrätternas medlemsförsäkring. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Utförs av medlemmarna själva enligt rullande schema.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbudet av kabel-tv via ComHem ingår i avgifter. Önskar man utökat utbud tecknas detta enskilt gentemot leverantören. Bredband tecknas med antingen via ComHem alternativt valfri ADSL-leverantör.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering. För mer information om områdets sträckning och priser, gå in på http://www.goteborg.se/wps/portal/boendeparkeringsansokan

 

INNERGÅRD

Den gröna och lummiga innergården delas med en grannförening och på sommaren finns det tillgång till utemöbler och grill samt en sandlåda för de små.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På entréplan finns tillgång till ett barnvagnsförråd, cykelställ och soprum med källsortering. Gemensamma trapphusbalkonger mot gården finns att tillgå och i källaren finns även ett cykelförråd att nyttja.

 

TVÄTTSTUGA

Är belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, centrifug, mangel samt ett torkrum. Tvättider mellan 07-21 och tillgängligheten upplevs som god hos medlemmarna.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi bedöms vara stabil. De långfristiga skulderna enligt bokslutet 2016 uppgår till 18 mkr vilket motsvarar en belåning om ca 7400 sek/kvm bostadsyta. Föreningen har 4 stora hyreslokaler som samtliga bidrar med goda hyresintäkter. Föreningens hyresintäkter står för ca 31% av de totala intäkterna. Dessutom har föreningen kvar en hyresrätt som ännu inte har ombildats och därmed utgör en dold tillgång i föreningen. Föreningen höjde avgifterna inför 2018 med 1% och en liknande justeringar kan komma att göras inför 2019.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna.

 

RENOVERINGAR

Föreningens fastighet är i mycket gott skick, många av de stora och kostsamma renoveringarna är redan gjorda. Under mitten av 1980-talet genomgick fastigheten en ROT-renovering som bland annat innefattade grundförstärkning, byte av el- och rörstammar, installation av hiss, putsning av fasad, omläggning av tak. Nedan följer ett urval av senare renoveringarna i huset:

2002: Målning i trappuppgångar

2004: Hissrenovering samt renovering av entrégolv

2005: Badrumsrenoveringar

2006-2008: Nybyggnation av balkonger mot gården

2010: Takförbättringar

2013: Fasadrenovering samt fönsterbyte

2015: Målning av tak

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

För att säkerställa och bevara fastighetens goda skick har föreningen nyligen tagit fram en ny underhållsplan för fastigheten för att kunna budgetera framtida underhåll. Inom de närmsta åren ligger inga större arbeten utan endast mindre löpande underhåll.

 

HEMSIDA

http://nordenskioldsgatan30.bostadsratterna.se/

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-03-28 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Boarea109 Kvm
Våning3 av 5
Driftkostnader5 800kr/år
FöreningNordenskiöldsgatan 30
Avgift/månad5 124:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda96 kWh/Kvm och år
Andel4.63%
Lgh.nr.14
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1909
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring2 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 800kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss