SÅLD
Bagaregården, Gustavsplatsen 1 F

Spännande enrummare högst upp i ett av Bagaregårdens vackra landshövdingehus. Genomgående ljust behandlade trägolv och två stora fönster i bästa läge. Renoverat kök och badrum, tillgång till gemensam balkong och fantastisk innergård med lusthus. Bredband ingår i avgiften!

Budgivning dold
fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift2 536:–
Boarea35 Kvm
Andel0.86311%
Våning3/3

Bagaregården

Historian bakom Bagaregården börjar med den smått okända Bagare som någon gång under 1600-talet arrenderade marken vid landeribyggnaden. Under 1700-talet drev tysken Johan Minten en välbesökt krog i Landeribyggnaden som lockade besökare från hela staden. Landeribyggnaden finns kvar än idag och inrymmer kontor och lokaler för Göteborgs stad. Bebyggelsen i Bagaregården är blandad och längs med de krökta grönskande gatorna finns egnahemshus, lägenheter och radhus, som byggdes mellan 1915 och 1930. Tiden runt 1920 anses vara svensk arkitekturs guldålder.

 

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Avhängningsmöjligheter och bra förvaring i kompakt hall. Rymlig inbyggd garderob direkt till höger med gott om plats för ytterkläder och skor. Från hallen når man vidare in i vardagsrummet och badrummet.

Golv: Ljust behandlat originalbrädgolv

Väggar: Målade vita

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum som tack vare två stora fönster i sydvästläge även är riktigt ljust. Enkelt att möblera med både säng och soffa. Praktisk och social närhet till köket. Även här vackra framtagna och behandlade trägolv.

Golv: Ljust behandlat originalbrädgolv

Väggar: Målade vita

 

KÖK

Stilrent och renoverat kök med gott om arbetsyta. Köket är placerat bakom vardagsrummet i en halvöppen planlösning som binder samman kök med resterande lägenhet på ett behagligt vis. Vill man finns möjligheten att förändra planlösningen för att skapa en kvadratsmart mini-tvåa (se alternativ planskiss). Tidsenliga detaljer i det bevarade elementet och det framtagna brädgolvet. Ett ljust och lättmöblerat rum med utsikt mot den lummiga omgivningen utanför. Maskinell utrustning med kombinerad kyl/frys(Whirlpool), Ugn (Siemens),Spishäll(Siemens) Fläkt(Smeg) och inbyggd diskmaskin. 

Golv: Ljust behandlat originalbrädgolv

Väggar: Målade vita

  

BADRUM

Innanför entrén, till vänster i hallen, ligger badrummet. Snyggt renoverad med stilfulla material och färgval. Förvaring i ett inkaklat spegelskåp. Vägghängt handfat och dusch bakom vikbara väggar i glas.

Golv: Vitt hexagonformat klinker med underliggande golvvärme

Väggar: Vitt kvadratiskt kakel.

Sammanfattning om HSB Brf Omberg 1

ALLMÄNT

HSB Brf Omberg 1 bildades 1957 och äger fastigheten Bagaregården 18:1 med adresserna Gustavsplatsen 1A-1N. Fastigheten byggdes 1927-29 och ritades av arkitekten Conny Nyquist. I föreningen finns det 91 bostadsrättslägenheter fördelade på 43 st 1:or, 38 st 2:or, 6 st 3:or och 4st 4:or. Den sammanlagda boytan i föreningen är 4475 kvm.

 

FÖRVALTNING

Föreningens Tekniska och Ekonomiska förvaltning sköts via HSB.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via Moderna Försäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen ligger idag på entreprenad hos ett externt företag och är således inget som de boende själva behöver utföra.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Tv och Bredband via Telia. Bredbandstelefoni (det fasta abonnemanget) Digital-TV (paketet Lagom) Bredband (100/10 Mbit/s via fiber).

 

PARKERING

Föreningen äger inga egna parkeringsplatser. Boendeparkering finns i området (ca400kr). Gratis parkering på flertalet gator i området.

 

INNERGÅRD

Stor gemensam innergård som är vackert stenlagd med handhuggen sten. Fina träd och välklippta buskar. Trädgårdsmöbler och uppmurad grill till användning för föreningens medlemmar.

Under 2017 slutfördes arbetet med att bygga upp det fina lusthuset mitt på innergården och erbjuder nu större möjligheter till trevliga sommarkvällar.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensamt cykel- och barnvagnsförråd beläget till höger om uppgång D. Sophantering finns precis utanför porten på Stockholmsgatan. Återvinningsstation för papper/tidningar, kartonger, plast, glas, metall och batterier finns vid parkeringsplatsen alldeles i närheten. Gemensamma balkonger i varje trapphus.

 

TVÄTTSTUGA

Gemensam tvättstuga i källaren belägen mellan uppgång H och I. Måndag till lördag finns tvättider mellan kl. 07:00 - 22:00 samt söndag mellan kl.10:00 - 22:00.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen tillåter inte juridisk person.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Andrahandsuthyrning är tillåten vid särskilda skäl som exempelvis studier, samboprövning och arbete på annan ort. Ett godkännande från styrelsen krävs för att andrahandsuthyrningen skall gå igenom.

 

EKONOMI

HSB Brf Omberg 1 är en förening med en god och stabil ekonomi. Inför 2018 höjdes avgifterna med 3%. Anledning till detta var att ta höjd för kommande års renoveringar. Belåningsgraden fortsatt ytterst låg och ligger idag på ca 950 kr/kvm och år. Årsavgifterna ligger en nivå om ca 710 kr per kvm och år.

Inga övriga beslutade förändringar gällande årsavgifterna.

 

RENOVERINGAR

1983: Stambyte
2012: Kontroll av stammar. Rören kommer att kontrolleras igen längre fram för att se om de behöver åtgärdas. Enligt underhållsplanen ska stammarna bytas runt år 2030.
2012: Fönsterbyten. Samtliga lägenheter har fått sina gamla 2-glasfönster utbytta mot nya 3-glasfönster. Fördelen med de nya fönstren är att de isolerar bättre vilket gör att föreningen gör indirekta energibesparingar.
2014: Takomläggning utfördes, renovering av samtliga trappuppgångar samtidigt gjordes en uppfräschning av tvättstuga samt källargång.
2014: Installation av en avgasare i undercentralen för att gynna värmecentralen.
2014: Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen. Det var frivilligt för medlemmarna och ca 70 st. badrum som genomgick besiktning.
2015: Föreningen bekostade besiktning av samtliga badrum i föreningen som inte genomgick besiktning föregående år. Det var frivilligt för medlemmarna och 5 st. badrum genomgick besiktning. Totalt har ca 75 st av föreningens badrum besiktats.
2015: Från den 30 nov ingår bredband 100/10 Mbit/s kollektivt i boendet.
2016: Asfaltering mellan Omberg 1 samt Omberg 2 för att laga ett hål.
2016: Filmning av stammar utförd.
2017: Godkänd OVK
2018: Relining av liggande stammar i bottenplattan. Godkänt under Januari.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en sedan tidigare upprättad underhållsplan. Enligt underhållsplan ska fasadbyte genomföras år 2020 och en åtgärd gällande de vertikala stammarna är planerade(Detta ligger minst 10 år fram.). Enskilda medlemmar har tidigare och kommer framledes att utnyttja råvindsyta för att bygga upp på vindarna. En åtgärd som ger föreningen dels större total boyta och dels höjda intäkter.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens hemsida (http://www.omberg1.se), årsredovisning för 2016 och föreningens kontaktperson 2018-02-08. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea35 Kvm
Våning3/3
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningHSB Brf Omberg 1
Avgift/månad2 536:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongGemensam balkong (Från trapphuset)
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda101 kWh/Kvm och år
Andel0.86311%
Lgh.nr.78
Lgh.nr. LMV1202

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1927
Byggnadsår kommentarBygges under 1927-1929
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El2 160kr/år
Försäkring1 440kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 600kr/år
Schablonberäknad (1 person)

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.