SÅLD
Linnéstaden, Djupedalsgatan 4

Högt upp i huset, hiss, två balkonger i en mycket attraktiv sekelskiftesfastighet! Bevarade originaldetaljer och fina ytskikt. Lägenheten har en representativ planlösning med vardagsrum och matsal i fil ut mot Djupedalsgatan. Sovrum och kök mot lugn sluten innergård!

Bud just nu:

5 765 000:-

fakta
Antal rum3
Avgift4 064:–
Boarea93 Kvm
Andel3.25%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

Läget är ett av Linnéstadens bästa, med opretantiösa gormekrogar i huset och runt hörnet hela Linnégatans många kafeér, restauranger och boutiquer.

Huset uppfördes 1907 efter ritningar av arkitekt Nils Person. Gatufasaden är mönstermurad och pryds av balkonger i elegant, sirligt utförande.

Bevarade originanaldetaljer såsom spegeldörrar, stuckaturer, takrosetter och listverk ramar in rummen på ett elegant sätt. Därtill ligger bevarade ljusa originalbrädgolv i hela lägenheten!

 

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum med höga fönster, stuckaturer, profilerade listverk och bevarade brädgolv. Tack vare utformningen är rummet oerhört lättmöblerat och tack vare sin storlek ryms både matsalsdel och vardagsrumsdel om så önskas.

Golv: Originalbrädgolv (hårdvaxoljade)

Väggar: Målade (Jotun Tidlös)

 

Matsal

Vardagsrum och matsal ligger i fil mot Djupedalsgatan och skiljs av med ståtliga parspegeldörrar. Rummen är väl tilltagna och erbjuder tillsammans gott och sällskapsyta. Matsalen lämpar sig såklart även väl som sovrum. Här finns utgång till lägenhetens ena balkong (kvällssol).

Golv: Originalbrädgolv (hårdvaxoljade)

Väggar: Målade (Jotun Tidlös)

 

Sovrum

Lugnt och tyst sovrum mot sluten innergård. Rummet är stort och rymmer utan problem större förvaringsmöbler, eller inbyggda garderober. Även sovrummet ramas in av stuckaturer, profilerande lister och dörren är en gammal originaldörr.  Från sovrummet når man lägenhetens andra balkong som ligger i rakt sönderläge.

Golv: Originalbrädgolv

Vägg: Målade (Jotun Tidlös)

 

Kök

Köket har sin originalplacering i lägenheten och är ett litet arbetskök med arbetsdel i vinkel. Köket renoverades 2010 med skåpsinredning från Marbodal och bänkskiva med virrevarrmönster. Köket är utrustat med fristående Kyl och frys från SMEG, Inbyggnadsugn och induktionshäll från Siemens.  Och diskmaskin från Siemens.

Golv: Originalbrädgolv (hårdvaxoljad)

Väggar: Pärlspont och tapet

 

Badrum

Helkaklat stilrent badrum som totalrenoverades 2011. Badrummet har duschörna med vikdörrar i glas, tvättställ i kommod med översittande spegel med belysning och handukstork.

Golv: Svart klinker (underliggande golvvärme)

Väggar: Vitt kakel

 

Till lägenheten hör ett källarförråd på ca 4 kvm.

Sammanfattning om Brf Kommendantsängen 2:2

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Kommendantsängen 2:2 är en ekonomiskt och byggnadsmässigt mycket välskött förening, där varje beslut vägs mot målsättningen att bevara/förädla fastigheten och behålla låga avgifter. Föreningen förvärvade fastigheten 2004. Fastigheten bebyggdes 1909 med ett flerbostadshus. Föreningens 30 lägenheter upplåts alla med bostadsrätt. Föreningen äger utöver dessa även 2 hyresrättslokaler. Till föreningen hör adresserna Djupedalsgatan 2-4 och Sveagatan 1. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3131 kvm, varav 2732 kvm utgör lägenhetsyta och 401 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTNING

När det kommer till den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Kollektivt bostadsrättstillägg ingår för föreningens medlemmar.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Grundutbud för Kabel-TV via Com Hem ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen disponerar inte över några egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad cirka 650 kr/månad och i närområdet finns garage med separat kö.

 

INNERGÅRD

På innergården pågår för närvarande en renovering. Man har grävt ut den gamla kolkällaren och gjort om till lägenhetsförråd för att inrymma förråden från den stundande vindsrenoveringen. Första etappen slutfördes under senare delen av 2017 och resterande del slutfördes under början av 2018. Nytt miljöhus, ny stenläggning och en ny uteplats.

 

TVÄTTSTUGA

Idag inryms föreningens tvättstuga i källaren under trappuppgången för Sveagatan 1 men kommer efter avslutad renovering av innergården att återställas till sin naturliga plats med ingång från gården. Den kommer då att rustas upp ordentligt med helt ny maskinpark.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen.

 

EKONOMI

Brf Kommendantsängen 2:2 är en ekonomiskt mycket välskött förening där man följer en långsiktig tanke om att förbättra fastigheten men samtidigt bibehålla en god ekonomi. Föreningen har haft oförändrade årsavgifter i mer än 10 år.

Aktuellt i föreningen just nu är att man bedriver ett större projekt som innefattar försäljning av föreningens vindsyta. Föreningen har under 2016-2017 aktiverat ca 6 msek i lån för att klara av cashflow under projektets gång. Vinden kommer att säljas till en extern aktör för en ansenlig summa och kommer att betala av de nyupptagna lånen samt ge ett större överskott. Det överskottet kommer sedan att delvis reserveras för framtida underhåll samt ge föreningen en bättre ekonomisk status. Under 2016-2017 såldes föreningens två sista hyresrätter vilket gav föreningen ett ordentligt tillskott till kassan. Enligt årsredovisning 2016 är föreningens totala skuld ca 22 msek vilket motsvarar ca 8000 kr per kvm. Föreningens två stora hyreslokaler är med sitt attraktiva läge en god inkomstkälla för föreningen.

Inga planerade avgiftsförändring.

 

RENOVERINGAR

1976-1977 totalrenoverades fastigheterna avseende vatten, avlopp, el, fönster, ventilation, trapphus, del av tak samt tvättstuga. "ROT:ades".
1993 utfördes en utvändig lasering av fönstren.
Ca 2000 byttes porttelefonsystemet.
2001 målades taket delvis om samt renoverades avseende vissa plåtytor.
2001-2002 målades taket om på fastigheten 2:2.
2003 byttes avloppsservicen till fastigheten 2:3. Under året grundförstärktes det med nya stålrörspålar till berg avseende Kommendantsängen 2:3.
2004 borrinfilterades grunden på Kommendantsängen 2:2, även delar av markytan inkl. grunden under bjälklaget. Under året byttes också motor, linor, apparatskåp och styrning till hissen på Djupedalsgatan 2 samt renoverades och förbättrades ventilationssystemet.
2005 renoverades ett 15-tal badrum i föreningens regi samt byttes termostatventiler i alla allmänna utrymmen.
2009 utfördes åtgärder med bland annat byte av vissa takfläktar för att uppfylla OVK.
2010 renoverades samtliga fasader mot Sveagatan och Djupedalsgatan. Under året renoverades också balkongerna.
2012 byggdes balkonger mot innergården och bekostades av lägenhetsinnehavaren.
2015 påbörjades renovering av gårdar. Soprum flyttades till ett nybyggt hus där även lägenhetsförråden kommer att inhysas.
2016 fortsatte arbetet med gården, soprum samt vind. Samma år grundförstärktes fastigheten med stålrörsplåtning.
2017 påbörjade föreningen arbetet med att gräva upp innergården för att bygga förråd i samband med försäljning av råvinden. Arbetet slutfördes i slutet av 2017.

2018 Renoveades tvättstugan, fönster samt övre gården.


KOMMANDE RENOVERINGAR

Bygga vindslägenheter. VInden är såld till en vindsexploatör som sökt bygglov för lägenheter på vinden. Så snart bygglov är klart så vet föreningen mer om omfattningen och hur resultatet kommer gynna föreningen.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-08-17 och Årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3
Boarea93 Kvm
Våning3
Driftkostnader7 500kr/år
FöreningBrf Kommendantsängen 2:2
Avgift/månad4 064:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
BalkongTvå balkonger
FörvaringsrumKällarförråd
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda119 kWh/Kvm och år
Andel3.25%
Lgh.nr.207
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1909
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 000kr/år
Försäkring3 500kr/år
Total driftkostnad 7 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.