SÅLD
Vasastaden, Viktoriagatan 15A

Unik sekelskiftestrea i bostadshus från 1894! Högt upp i huset med lugnt och fritt läge i grönskande Vasastaden. Genomgående utsmyckad lägenhet med brädgolv, stuckaturer, takrosetter, öppen spis, höga fotlister och spegeldörrar. Ett synnerligen unikt boende med kvalitéer och gemensamma utrymmen utöver det vanliga. Gästlägenhet, takterass, gym, bastu, pub/biljardrum, snickeri och stor festlokal. Allt i ett av Göteborgs kanske mest omtalade hus.

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 592:–
Boarea105 Kvm
Andel4.02%
Våning4

Lägenhetsbeskrivning

Direkt innanför porten möts man av en osedvanligt dekorativ och välbevarad entré och trapphus. En vit trappa av carraramarmor leder vidare in mot husets pampiga trapphus. Väggarna är dekormålade på grönblå botten i ett ådringsmålat ramverk i trä. Härifrån tar man antingen hissen eller trapporna upp till våning 4. Insidan av byggnaden är lika välbehållen som utsidan och dessutom är hela byggnaden utsedd till byggnadsminne. Att huset används som inspelningsplats för svt-succén "Vår tid är nu" är ännu ett bevis på dess unika karaktärsdrag. 

 

HALL

Den majestätiska känslan i trapphuset fortsätter in i lägenheten och redan i hallen möts man av den ovanligt höga takhöjden på ca 3,5 m som är genomgående för bostaden. Väggarna är dekorativt utsmyckade med vacker panel och har dessutom bevarade detaljer som tidsenligt brickställ. Gott om plats för förvaring och utrymme för hatthylla och skåp. Från hallen och vidare genom lägenheten löper den gamla serveringsgången med stora platsbyggda förvaringsmöjligheter på bägge sidor.

Väggar: Målade vita

Golv: Slipat och behandlat originalbrädgolvKÖK

 

Stort ljust och socialt kök med plats för ett större matbord. Utrustat med varmluftsugn, induktionshäll, köksfläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Köket renoverades under 2011 med tidlösa vita luckor, massiv bänkskiva i Ek. Kyl/frys och skafferi smart placerade i en nisch och längs den ena väggen är teglet framtaget. I köket finns lägenhetens andra ingång och i direkt anslutning till den finns två gemensamma balkonger. Balkongerna är väl tilltagna i storlek och utemöbler, grill och planteringar får enkelt plats. Här skiner kvällssolen!

Väggar: Målade vita

Golv: Slipat och behandlat originalbrädgolv

  

VARDAGSRUM

Enormt vardagsrum med bevarade originaldetaljer, en stor vacker öppen spis (fungerande) tronar upp sig i det ena hörnet och bidrar med både värme och charm. Även här är takhöjden slående hög och två stora fönsterpartier bidrar med ett gott ljusinsläpp. Snickerierna, stuckaturen och takrosetten är alla väl omhändertagna och målade vita.

Väggar: Målade vita

Golv: Slipat och behandlat originalbrädgolv

 

SOVRUM 1

Stort sovrum med gott om plats för en dubbelsäng. Likt övriga rum är detta sovrum utsmyckat med en vackert utmejslad stuckatur föreställande keruber och bladverk. Det stora fönstret med munblåst glas skapar en ljus och rofylld känsla. Ytterligare förvaringsmöbler som exempelvis linneskåp eller byrå får enkelt plats. Fina och välbevarade detaljer som stuckatur, listverk, överfönster och spegeldörr.

Väggar: Målade vita

Golv: Slipat och behandlat originalbrädgolv

 

SOVRUM 2

Angränsande det stora sovrummet ligger ett mindre sovrum som lämpar sig utmärkt till ett extra sovrum. Idag disponeras det mindre rummet som ett barnrum men kan likväl agera arbetsrum. Även här är takhöjden hög och ljusinsläppet mjukt från det stora fönstret med munblåst glas. Fina och välbevarade detaljer som stuckatur, listverk och spegeldörr.

Väggar: Målade vita

Golv: Slipat och behandlat originalbrädgolv

 

BADRUM

Rymligt badrum med ljusa ytskikt, utrustat med både badkar och tvättmaskin.

Väggar: Vitt kakel

Golv: Vit klinker

 

Till lägenheten hör ett stort vindsförråd som nås via hissen

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea105 Kvm
Våning4
Driftkostnader6 975kr/år
FöreningFuran 8
Avgift/månad4 592:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten
EldstadÖppen spis (Fungerande)
BalkongGemensam balkong/Gemensam takterrass
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda141 kWh/Kvm och år
Andel4.02%
Lgh.nr.00010
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1892
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El4 800kr/år
Sotning375kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 975kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.