SÅLD
Bagaregården, Stockholmsgatan 40 H

Mitt i Bagaregårdens pittoreska landshövdingeidyll! Med stort söderfönster mot grönskande innergård och genomgående ljusa brädgolv osar lägenheten av 20-tals charm. Planlösningen är genomgående och både kök och badrum är renoverade. Praktisk planlösning med möjlighet till separat sovrum. Dessutom är lägenheten utrustad med egen tvättmaskin och goda kommunikationer finns bokstavligen runt knuten!

fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift1 992:–
Boarea38 Kvm
Andel0.54667%
Våning2 av 3

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Praktisk entré där du kommer rakt in i en rymlig hall med stor platsbyggd garderob och plats för avhängning. På golvet ligger ett behandlat brädgolv och vidare från hallen når du resterande delar av lägenheten.

Väggar: Målade i en blå nyans

Golv: Vaxat originalbrädgolv

 

KÖK

Stort renoverat kök i klassiska färger och stort originalskafferi. Delar av väggarna och skafferiet är beklädda i en tidsenlig pärlspont. Det stora köket är utformat med synnerligen goda arbetsytor och förvaring. Väggskåp och draglådor bakom vita släta fronter och kaklat stänkskydd i vitt. Maskinell utrustning med varmluftsugn (Cylinda -12), kombinerad kyl/frys (Cylinda -12), diskmaskin (Cylinda -12), mikrovågsugn (Samsung) och köksfläkt (Ikea -12).

Väggar: Vitmålade

Golv: Vaxat originalbrädgolv

 

ALLRUM

Stort och ljust allrum som är enkelt att möblera. Det behandlade brädgolvet löper vidare även genom detta rum och bidrar tillsammans med det stora fönstret till en ljus och öppen känsla. Rummets utformning är bra och inbjuder till smart placering av både sängmöbler och sittgrupp, dessutom plats för ytterligare förvaringsmöbler.

Väggar: Målade vita med fondvägg i mörkgrönt

Golv: Vaxat originalbrädgolv

 

BADRUM

Från hallen nås badrummet i stilren design med tidlösa, vita kaklade väggar. Det moderna rektangulära kaklet bryts av med mörkgrå klinker på golvet. Här ryms dusch med rundade vikbara glasväggar, wc-stol, kommod med ovanliggande handfat, badrumsspegel med belysning och handduksvärmare. Infällda dimbara spotlights i taket skapar bra belysning.

Väggar: Kaklade vitt och mörkgrått

Golv: Mörkgrå klinker med underliggande golvvärme

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett källarförråd

Alternativ planritning

En populär åtgärd är att man låter nuvarande köket agera sovrum. Antingen genom en större åtgärd med att flytta ut hela köket ut i vardagsrummet och låta köket vara ett stort sovrum mot gården. Eller genom att dela av köket med exempelvis en glasvägg och låta nuvarande köket vara kvar i en mindre form.

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Omberg 2 äger fastigheten Bagaregården 18:2 som var den första av de tre likartade byggnaderna i kvarteret. Under den omsusade invigning för idag nästan hundra år sedan kom cirka 12.000 besökare som nyfikna ville se föreningens 84 då toppmoderna lägenheter med rinnande vatten och badrum. Det bjöds på fika, musikunderhållning och tal. Byggnaden ritades av arkitekten Arvid Fuhre.

Föreningen förvaltar idag 119 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt samt en lokal upplåten med bostadsrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 5 849 kvm varav 5 622 kvm utgör lägenhetsyta och 227 kvm utgör lokalyta.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRVALTARE

HSB Göteborg sköter föreningens ekonomiska förvaltning och Riksbyggen sköter fastighetsskötseln.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Moderna Försäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädning ingår i avgiften och är utlagd på ett externet företag. Städning sker rullande 1 gång i veckan för att upprätthålla en hög standard och renlighet i trapphusen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Ett grundutbud av Kabel-TV ingår i avgiften. Fiberkoppling och mediauttag finns i huset för internetuppkoppling och avtal tecknas enskilt gentemot valfri leverantör.

 

PARKERING

Föreningen har 17 egna parkeringsplatser (500kr/mån) belägna på Stockholmsgatan mot husetkroppen. Man placeras automatiskt i kö den dagen man tillträder sin lägenhet. I övriga området gäller boendeparkering via Göteborgs stad samt enskilda gator med gratis parkering.

 

INNERGÅRD

Föreningens stora prisbelönta innergård. Omgiven av stora vackra träd, planteringar och grönområden samt en fontän i mitten av gården. Sommartid finns utemöbler och grill för medlemmarna.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

I föreningen finns det gästlägenhet, styrelserum, cykel och barnvagnsförråd samt återvinningsstation för medlemmarna att nyttja. Gästlägenheten kostar 300 kr per natt och mer information finns på föreningens hemsida.

 

TVÄTTSTUGA

Den gemensamma tvättstugan är belägen på källarplan och nås från gården nära trappuppgång O och består av tre tvättstationer. Enligt de boende finns det alltid lediga tider.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen tillåter uthyrning i andrahand vid skälig anledning och efter skriftlig ansökan till styrelsen. Mer information finns på föreningens hemsida http://www.omberg.net/regler-fr-andrahandsuthyrning/

 

JURIDISK PERSON

Beviljas ej medlemskap i föreningen

 

EKONOMI

Styrelsen jobbat aktivt för att bibehålla en ekonomisk stabilitet. Föreningen har en större hyreslokal som just nu står utan hyregäst, att inom kort hitta en ny hyresgäst är styrelsens absoluta ambition.

Dessutom finns det fortfarande en del av råvinden kvar och chansen för lägenheter i anslutning att utöka sin bostadsyta är stor. Föreningen ser positivt på vindsexploatering.

De långfristiga skulderna enligt bokslutet 2016 uppgår till 11,9 msek vilket motsvarar endast en belåning om ca 2126 sek/kvm bostadsyta.

Det finns idag inga planer på avgiftshöjningar under närmsta tiden.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört renoveringar och underhållsarbeten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1980-talet: Tak och fasadrenovering samt stambyte.
2008/2009: Ommålning av fasaden
2008/2009: Renovering av tvättstugan
2010/2011: OVK-besiktning
2010/2011: Förbättring av snickerier på fasaden
2015: Två större projekt i form av värmejustering i hela fastigheten
2015: Nytt tak samt målning av fasad på utsidan
2017: OVK-besiktning

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2026 för att behålla fastighetens goda skick. Framtida underhåll innefattar renovering av trapphus, kvalitetsinventering av badrummen samt upprustning av källaren. I övrigt inga större underhåll planerade.

 

HEMSIDA

Föreningen har en egen hemsida där det finns mer information: www.omberget.net

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-03-09 och årsredovisning för 2016. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea38 Kvm
Våning2 av 3
Driftkostnader3 360kr/år
FöreningHSB Brf Omberg 2
Avgift/månad1 992:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda105 kWh/Kvm och år
Andel0.54667%
Lgh.nr.66
Lgh.nr. LMV1103

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1927-1928
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudComHem/ Fiber valfri leverantör

Driftkostnader

El1 680kr/år
Försäkring1 680kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 360kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.