SÅLD
Vasastaden, Övre Fogelbergsgatan 3

Högt ovanför stadens alla takåsar och grönska. På våning 9 finner vi en renoverad funkispärla med otrolig och vidsträckt utsikt. Smart och välplanerad lägenhet med avskild sovdel, plats för stort matbord och balkong. Dessutom går hissen hela vägen upp och månadsavgiften är synnerligen låg.

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift1 793:–
Boarea47 Kvm
Andel1.31000%
Våning9

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Efter att du tagit hissen upp till våning 9 kliver du rakt in i lägenheten. På höger sida finns avhängningsmöjligheter för ytterkläder och skor. På vänster finns en praktiskt klädkammare för ytterligare förvaring. 

Väggar: Målade grå

Golv: Stavparkett i ek

  

KÖK

Även från köket är utsikten svindlande god och skapar en behaglig känsla dygnet runt. Stilrent och smakfullt renoverat kök med vitrinskåp och bardisk. De vita fasade luckorna, de massiva mörkbetsade bänkskivorna i ek och de läderbeklädda handtagen skapar en känsla som påmminner husets byggnadsår och flörtar med funktionalismen. Köket är utrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, diskmaskin och ugn med inbyggd mikro. Smart halvvägg som agerar bardisk skapar en social känsla mellan vardagsrum och kök. Separat matsalsdel med gott om plats för ett stort matbord med många sittplatser.

Väggar: Kaklade ljust beige

Golv: Klinkersatta i ljust beige

 

VARDAGSRUM

Rum med panoramavy över staden, fönster i två vädersträck och utgång till balkongen. Naturlig plats för soffmöbel och den smarta väggen mot sovalkoven skapar ett lättmöblerat rum. De stora fönstren ger en otrolig rymd och utsikt över Göteborgs takåsar och bort upp längs Göta Älv.

Väggar: Målade grå

Golv: Stavparkett i ek

 

BALKONG

Stor balkong med otrolig utsikt över staden i hela tre vädersträck! Åt höger skymtar Vasastadens äldre villakvarter och Johannesbergs takåsar, i nordväst breder hela stadskärnan ut sig med hamninloppets kranarmar och hustakens tinnar torn i rakt blickfång. Balkong inrymmer utan vidare konstigheter både balkongmöbler och uteväxter. 

 

SOVRUM
Genom att en ny vägg uppfördes skapades ett helt avgränsat sovrum som utan vidare rymmer en dubbelsäng och ytterligare förvaringsmöbel. Lugnt läge med utgång till balkongen. 

Väggar: Målade grå

Golv: Stavparkett i ek

 

BADRUM

Alldeles nyrenoverat badrum (2018) med stilrena materialval med grå klinker och vitt kakel. Badrummet helkaklades och tvättställskomod sattes in. Dessutom vikbara duschväggar i härdat glas och tvättmaskin. 

Väggar: Kaklade vita

Golv: Mörkgrå klinker

 

KLÄDKAMMARE

Praktisk klädkammare med smarta förvaringslösningar inrymmer massvis med kläder och lösa prylar.

Väggar: Målade vita

Golv: Stavparkett i ek

 

Lägenheten disponerar över ett källarförråd

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Fastigheten Vasastaden 31:2 är ritat av arkitekten Nils-Einar Eriksson och stod klar för inflyttning 1960. Brf Garm bildades redan 1957 och de förvärvade fastigheten med full äganderätt året därpå. Föreningen upplåter idag 37 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 3 670kvm, varav 3 629 kvm utgör lägenhetsyta och 41 kvm lokalyta.

 

FÖRVALTNING

Hem och Fastighet har hand om föreningens ekonomiska förvaltning och fastighetsskötseln samt städningen sköts av TWL Bygg och Serviceteknik AB.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Tv och bredband finns att tillgå via ComHem och grundutbudet av kabel-tv ingår i avgiften. Önskas utökat utbud styrs detta enskilt gentemot leverantören. Bredband tecknas enskilt via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen har 22 egna parkeringsplatser på sin mark varav en är gästparkering. Separat kösystem gäller och kostnaden är 500kr/mån, dessutom finns garage i grannfastigheten som kan hyras om lediga platser finns. I övrigt gäller boendeparkering i området via Göteborgs Stad.


GÅRDEN

På framsidan av huset finns en gräsmatta med planteringar och grönska. Här finns även utemöbler och grillmöjligheter.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarna förfogande finns ett övernattningsrum på entréplan för medlemmarnas gäster. Dessutom har de tillgång till ett cykel- och barnvagnsrum, en mindre snickarbod/hobbyrum.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens två gemensamma tvättstugor är belägna på källarplan, en större utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkrum, strykbräda samt mangel. Den mindre tvättstugan är utrustad med en tvättmaskin, torktumlare samt ett torkskåp. Tillgängligheten upplevs som god hos de boende.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Brf Garm är en välskött förening med en synnerligen välskött fastighet där man de senaste åren slutfört en omfattande fasadrenovering. Ekonomin är stabil med en lågt belånad fastighet och en stor kassa om ca 1 Msek. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet 2017 till 15,5 mkr vilket motsvarar en belåning om ca 4 200 sek/kvm bostadsyta, varav genomsnittet i Göteborg ligger på ca 6 000 sek/kvm.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört renoveringar och underhållsarbeten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

2017: Fasad och takrenovering, byte av samtliga fönster samt ny skorsten

2015: Fasadrenovering, fönsterbyten samt nybyggnation av balkonger

2014: Relining av tappvattenstammarna

2012: Renovering av gården, ombyggnation av kontorslokaler till lägenheter

2010: Underhåll av entrén, nytt portlås-system samt handikappanpassning av inre entré

2009: Relining av avloppsstammar

2008: Renovering av tvättstugor och källargången

2007: Hyreslokaler omvandlades till tre större lägenheter

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

De senaste årens stora fasadrenovering är avslutad och nu inväntar 2 års besiktning där allt ska ses över. Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och detta genom en underhållsplan framtagen 2007 som stäcker sig många år framöver. Föreningen planerar att under året utföra en relining av avloppsledningar i källarplan samt underhåll eller byte av hissarna. I övrigt inga större underhåll planerade.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-25och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea47 Kvm
Våning9
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningBrf Garm
Avgift/månad1 793:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda109 kWh/Kvm och år
Andel1.31000%
Lgh.nr.29
Lgh.nr. LMV1902

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1960
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad 3 600kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.