Lorensberg, Skånegatan 35A

Vacker och oerhört välplanerad 3,5:a med tre sovrum, (om så önskas) stort kök, balkong, högt privat läge, i välskött förening. Lägenheten är omsorgsfullt renoverad med exklusiva materialval i sober färgsättning! Möjlighet till parkering på gården! Hiss finns!

Bud just nu:

5 875 000:-

Budhistorik
fakta
Pris5 975 000:–
Antal rum3.5 rum och kök
Avgift4 264:–
Boarea110 Kvm
Andel0.059
Våning3/5

Lägenhetsbeskrivning

Direkt utanför porten hittar vi både en pitoresk italiensk kaffebar,  Tonys coffeebar och i nästa hus välrenomerade italienska restaurangen La Cusina Italiana som drivs av fullblodsitalienaren Pietro Fioriniello. Lite längre ner på gatan i korsningen mot Tegnérsgatan avnjuter du kanske stans godaste espresso cortado på Fratelli Gridelli. Det känns nästan som att Skånegatan skulle kunna gå under benämningen "Little Italy". 

 

Tambur

Med hiss hela vägen upp kliver du rakt in i en rymlig tambur med gott om plats för möblemang och avhängning. Från tamburen når du enkelt vidare ut till lägenhetens många rum. Förvaring i en inbyggd garderob. Välbevarade detaljer i slät stuckatur, bevarade fönster mot trapphuset och höga proflerade listverk. 

Golv: Mörk klinker

Väggar: Målade vita

 

KÖK

Stort och smart utformat kök med goda arbetsytor samt plats för köksbord. Köket är inrett med vita skåpsluckor från HTH, en svart polerad bänkskiva i sten och utrustat med ugn, spishäll och mikrovågsugn från Siemens. Fläktkåpa från Fjäråskupan, fullhög kyl och frys från Electrolux samtliga från 2012. Köket är ett av två rum mot den lugna innergården och utanför fönstret grönskar ett stort träd.

Golv: Svart plankgolv

Väggar: Vitmålade väggar

 

SERVRINGSGÅNG

I den gamla serveringsgången mellan köket och matsalen finns bevarade serveringskåp i fullhöjd med gott om förvaring.

 

MATSAL / SOVRUM

Stort rum som likt vardagsrummet ligger med ett ljust och högt läge helt fritt från insyn. Matsalen ligger i fil rakt över från köket vilket ger en naturlig och bekväm arbetsgång vid middagar. Rummet kan lika naturligt agera sovrum och ger då lägenheten tre bra sovrum. Vackra detaljer med slät stuckatur, höga fotlister, fönsterbänk i marmor och bevarad radiator.

Golv: Rutmönstrad stavparkett i massiv ek med intarsia helt i original

Väggar: Tapetserade / Målade i en grå ton

 

VARDAGSRUM

Vackert rum i fil med både matsal och det stora sovrummet. Stora fönster i ljust och högt läge helt fritt från insyn. Rummet är enkelt att möblera och inrymmer ledigt en soffgrupp. Vackra detaljer med slät stuckatur, fönsterbänk i marmor, höga fotlister och bevarad radiator.

Golv: Rutmönstrad stavparkett i massiv ek med intarsia helt i original

Väggar: Målade i grå ton

 

SOVRUM

Det stora sovrummet ligger i fil med vardagsrummet och har en egen ingång till badrummet. I sovrummet finns även en stor klädkammare och två stora höga platsbyggda garderober. Sammantaget ger de en stor mängd plats till förvaring. I taket löper en vacker stuckatur och i rummet finns fler detaljer som bevarad radiator och fönsterbräde i marmor.

Golv: Fiskbensmönstrad stavparkett i massiv ek

Väggar: Målade i grå ton

 

BARNRUM/KAMMARE

Bakom en vacker glasinfattad dörr gömmer sig hemmets lugnaste rum med balkong ut mot innergården. Lägenhetens gamla pig-kammare agerar idag barnrum men kan lika gärna användas som arbetsrum. Precis utanför dörren finns en praktisk yta för klädförvaring och även ingång till badrummet. Från kammaren nås balkongen i västerläge där solen skiner från sen lunch till tidig kväll.

Golv: Grå heltäckningsmatta

Väggar: Tapetserade

 

BADRUM
Badrum renoverat 2014 med förvaring i stor kommod och vägghängt skåp. Utrustat med golvvärme, dusch med vikbara glasväggar och dimbara spotlights.

Golv: Grå stora klinkerplattor

Väggar: Vita kvadratiska kakelplattor

 

Till lägenheten hör ett vindsförråd som nås via hissen i samma trappuppgången. 

Föreningsbeskrivning

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Skånegatan 35 A-C förvärvade fastigheten Heden 31:5 år 2005. Föreningens totalyta utgör 1903 kvm, varav 1783 kvm är lägenhetsyta och 120 kvm utgör lokalyta. Byggnaden uppfördes 1923 och är ett 6 våningshus med tegelfasad. Föreningen upplåter totalt 26 bostadsrättslägenheter och 2 hyreslokaler där det bedrivs verksamhet. Lokalerna ger föreningen en ekonomisk trygghet och bidrar med stora intäkter.

 

FÖRVALTARE

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Fastighetsskötseln sköter Fix Cleaning Service.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår och ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen.

 

INNERGÅRD

På innergården som delvis är öppen mot Burgårdsgatan grönskar ett stort träd. Sedan balkongerna byggdes har utemiljön avsevärt förbättrats och blivit mer upplivad. På innergården finns både parkeringsplatser, garage och sittplatser. Samtliga av föreningens uppgångar nås via gården.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en gemensam tvättstuga i bottenplan i A-uppgången. På gården finns ett cykelförråd som medlemmarna disponerar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och sköts av Fix cleaning service och är således inget som de boende själva behöver engagera sig i. Två städdagar arrangeras per år, en på hösten och en på våren.


PARKERING

Totalt fogar föreningen över 6 st garageplatser och 5 st parkeringsplatser på gården. Garage går att hyra för ca 780 kr/mån och p-plats för ca 380 kr/mån. Kösystem tillämpas. Föreningen fogar även över 3 st gästparkeringar som kan användas kvälls och nattetid. I området gäller även boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.


TV/INTERNET-ANSLUTNING

Efter 1 Oktober är ett bredbandsabonnemang om 100/10 mbit och Digital-tv grundutbud från Com Hem, samt ett IP-telefoni abonnemang inkluderat i avgiften.

 

RENOVERINGAR

Föreningen följer en gedigen underhållsplan som upprättades 2017 tillsammans med sustend och sträcker sig till och med år 2046.

Större åtgärder gjorda under senare år:
2018: Målning av fönster samt byte av tätningslister mot gatan. Målning av brandmur, smidesräcken och byte av äldre stuprör mm. Tvätt av fastighetens tak, sophustak, spolning av hängrännor. Målning och skrapning av samtliga fönster i föreningen. Installation av snö/smältanordning på taket.

2017: Renovering av hissar i A och C uppgångarna, Termostater och ventiler utbytta till nya smarta och moderna i samtliga utrymmen.

2015-16: Renovering av trappa i B Uppgång.

2010: Renovering av soprum, asfaltering av gårdsplanen.
2009: Målning av hustaket.
1991-1992: Rörstambyte

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Under 2018 planerar man att genomföra målning av sophus, entréparti, dörrar och fönster på lokalerna. Man planerar även att i förebyggande syfte påbörja en grundundersökning av grundpålarna.

Under 2019 planeras för komplettering av fogar på stensockel, dräning och ev omläggning av asfalt.

 

EKONOMI

Föreningen är sedan länge välskött och väl omhändertagen. En god ekonomi tillsammans med en välskött fastighet borgar för trygghet bland medlemmarna. Dessutom har man två lokaler på eftertraktat affärsläge i bottenplan som tillsammans med garage/garageplatser bidrar med ca 40 % av de totala intäkterna.

Föreningen är lågt belånad där de långfristiga skulderna för bokslutet 2017 endast uppgår till ca 8,35 msek vilket motsvarar en belåning om ca 4600 kr skuld/kvm bostadsyta, vilket kan jämföras med att snittbelåningen för bostadsrättsföreningar i Göteborg ligger på cirka 6 000kr skuld/kvm. I föreningens kassa finns en buffert på ca 1,4 msek som används löpande för underhåll.

Dessutom har föreningen en dold tillgång i de vindsytor som i framtiden skulle kunna ombildas och säljas alternativt hyras ut.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna, överlåtelseavgiften betalas av köparen. Överlåtelseavgift (1 138 kr) och pantsättningsavgift (455 kr).

Föreningar har i dagsläget inga planer på att förändra avgiften.

 

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2017 och föreningens kontaktperson 2018-08-24. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Pris5 975 000:–
Antal rum3.5 rum och kök
Boarea110 Kvm
Våning3/5
Driftkostnader6 500kr/år
FöreningBrf Skånegatan 35 A-C
Avgift/månad4 264:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband, IP-telefoni
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda148 kWh/Kvm och år
Andel0.059
Lgh.nr.00003
Lgh.nr. LMV1301

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1923
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring3 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 500kr/år
3 Personer i hushållet. Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

visning

Kontakta mäklaren för mer information om visning.


Intresseanmälan
mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.