SÅLD
Kungshöjd, Kungshöjdsgatan 11B

På toppen av Kungshöjd! Med vidsträckt utsikt, över 4 meter i takhöjd, enorma fönsterpartier som löper från golv till tak, charmigt hörnläge och stora sociala ytor! Unik studiolägenhet med loft byggd 2006 i rustik borgfastighet. Längst upp på Kungshöjdsgatan, lugnt och tyst med Kungsgatan och stadsvimlet alldeles runt hörnet. Inarbetad och välskött förening med god ekonomi. Bredband ingår i avgiften!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 443:–
Boarea53 Kvm
Andel0.99%
Våning1

RUMSBESKRIVNING

 

Högst upp på Kungshöjd sträcker sig Brf Kungshöjds pampiga fastighet, närmast borgliknande, runt hörnet Kungshöjdsgatan/Arsenalsgatan. Bakom entréporten väntar ett trapphus som imponerar på de flesta. Välbevarat med dekorativa paneler, slående takhöjd och spröjsade fönsterpartier. Till höger om entrén nås föreningens gästlägenhet som hyrs ut till föreningens medlemmar.

 

HALL

Till vänster om huvudentrén, bakom speglad ytterdörr, nås hallen. Hallen mynnar ut i vardagsrum och kök, till vänster om hallen leder en trappa dig upp till loftet. Inunder loftet ger en garderob med spegelskjutdörrar bra förvaring. Hela det nedre våningsplanet har behaglig golvvärme.   

Väggar: Vitmålade

Golv: Klinker som övergår i parkett

 

KÖK OCH VARDAGSRUM

Hallen mynnar ut i ett stilrent kök i vinkel från danska Multiform. Med social öppenhet mot vardagsrummet och vidsträckt utsikt över innerstaden. Här placeras det fördelaktigt ett stort matsalsbord och ändå återstår det massor av yta för soffgrupp och annat möblemang i vardagsrummet. Köket är inrett med modern interiör i form av släta skåpsluckor i vitt med integrerad diskmaskin och specialtillverkad bänkskiva i rostfritt stål med integrerad diskho, blandare från Damixa och infälld induktionshäll. Kombiugn, tallriksvärmare och kombinerad kyl/frys i rostfritt stål. Samtliga vitvaror från Siemens. Ovan bänkytan är väggen lagd med microcement. 

Med en i vardagsrummet slående takhöjd på över 4 meter, massiva vitputsade stenväggar, charmiga vinklar och fönsterpartier som löper från golv till tak åt både öster och söder. Samtliga fönster har reglerbara lamellgardiner och på utsidan av fönstren finns sol- och vindstyrda markiser. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Parkett

 

SOVLOFT

På det övre etaget ligger lägenhetens charmiga sovrum med utsikt över stadsdelar som Haga, Linné och Vasa. Med en takhöjd på cirka 1.90 meter mäter loftet cirka 9 kvm extra boarea utöver de 53 kvm boarea (bottenplan) den är registrerad som hos föreningen. Dessutom tillkommer den intilliggande klädkammaren som ger bra förvaringsyta. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Parkett

 

BADRUM

Till höger om hallen ligger ett väl tilltaget badrum, inrett med högkvalitativa materialval. Väggarna är helkaklade i vitt varav en vägg i microcement, på golvet ligger grafitgrått klinker med underliggande golvvärme. Badrumsmöbler i form av vägghängd toalett, kommod i blond ek med ovanliggande handfat samt vägghängt högskåp (båda från Vedum), duschhörna med glasvägg (duscharmatur och handfatsblandare från Damixa), handduksvärmare samt tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare från Siemens. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

ÖVRIGT 

Hos föreningen är lägenheten registrerad som 53 kvm boarea. Övre plan har dock en takhöjd på cirka 190 cm. Därför marknadsförs lägenheten med en totalyta på 62 kvm boarea, då med övervåningen inkluderat. 

 

Till lägenheten hör ett förråd i källaren. 

 

Sammanfattning av Brf Kungshöjd

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Brf Kungshöjd äger sedan 2001 fastigheten Inom Vallgraven 41:8 som sträcker sig runt hörnet Kungshöjdsgatan/Arsenalsgatan. Fastigheten består av ett flerbostadshus byggt 1906. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3020 kvm fördelade på 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt (föreningen sålde i slutet av 2017 en hyresrätt där försäljningsintäkten blir ett bra tillskott till föreningens ekonomi).

 

FÖRVALTNING

Ekonomisk förvaltning och lägenhetsförteckning ombesörjs av Husjuristerna.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheten sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

I månadsavgiften ingår Telia Bredband 100/100 Mbit/s, TV från Telia i form av tv-paket Lagom samt bredbandstelefoni.

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller tre parkeringsplatser inne på gården till en kostnad om 1 200 kr/mån. Till dessa platser tillämpas kösystem. I området finns det dessutom möjlighet till boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 600 kr/månad.

 

JURIDISK PERSON

Beviljas enligt föreningen inte medlemskap.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Inne på gården finns det en liten stensatt innergård som nås via trapphuset alternativt direkt från gatan via Arsenalsgatan 12. På gården förvaras cyklar i cykelställ och härifrån nås också ett barnvagnsrum, föreningens bastu och soprum. Föreningen tillhandahåller även tre parkeringsplatser inne på gården.

Direkt till höger i entrén nås föreningens gästlägenhet, byggd 2006-2007. Lägenheten är i etage med pentry, matbord och badrum på första plan samt två platser på övre plan. Lägenheten hyrs ut till föreningens medlemmar till en kostnad om 300 kr/natt.

Föreningen disponerar inte över någon gemensam tvättstuga utan alla lägenheter har sina egna tvättmaskiner.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi anses som god och stabil med ett positivt kassaflöde. De långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår till cirka 6 455 kr skuld/kvm bostadsyta vilket ligger i linje med den genomsnittliga belåningen för bostadsrättsföreningar i Göteborg. Föreningen ombildade och sålde i slutet av 2017 en hyresrätt där försäljningsintäkten kom att stärka föreningens ekonomi ytterligare och hjälpte till att finansiera renoveringen av fasaden mot Kungshöjdsgatan och fönster mot gård.

Föreningens medlemmar har tidigare diskuterat möjligheten att göra kapitaltillskott och på så sätt sänka avgifterna. Flera av föreningens medlemmar har varit positiva till detta men det finns inget beslut taget ännu.

 

UTFÖRDA RENOVERINGAR

Föreningen har sedan övertagandet 2001 tagit väl hand om sin fastighet och mellan 2001-2006 utfördes flertalet större renoveringar däribland omläggning av tak och ny fjärrvärmeanläggning. En varsam renovering gjordes av entré och trapphus med nya entrédörrar i tidstypisk stil. I gemensamma utrymmen har ett trådlöst seriekopplat brandlarm installerats. Under denna tidsperiod såldes även råvinden samt garage/lokaler i entréplan till ett företag som uppförde sju nya bostadsrätter i form av två vindslägenheter och fem etagelägenheter i entréplan. I samband med detta uppfördes även föreningens gästlägenhet. År 2012 spolades föreningens stammar och stammarna har allt eftersom bytts ut under årens lopp. 2014 gjordes en omfattande fasadrenovering och plåtarbeten på fasaden mot Arsenalsgatan. 2015 kopplade Göteborg Energi bort huset från gasnätet. Under 2016 byttes porttelefonsystemet ut och den sista delen av fasaden mot söder slutfördes. 2018 renoverades fasaden mot Kungshöjdsgatan och del av plåttak lades om. Fönstren mot gården målades. 2019 spolades stammarna som bedömdes vara i gott skick. Inga större arbeten planerade på fastigheten som nu är i mycket gott skick.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-04-05 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea53 Kvm
Våning1
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Kungshöjd
Avgift/månad3 443:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband, TV och bredbandstelefoni via Telia
FörvaringsrumTill lägenheten hör ett förråd i källaren
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda139 kWh/Kvm och år
Andel0.99%
Lgh.nr.23
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1906
Tv- InternetutbudI månadsavgiften ingår Telia Bredband 100/100 Mbit/s, TV från Telia tv-paket Lagom samt bredbandstelefoni.

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.