SÅLD
Linnéstaden, Andra Långgatan 18 D

Unikt tillfälle att förvärva ett eget gårdshus på en av Linnéstadens mest attraktiva innergårdar mitt mellan Tredje och Andra Långgatan. Omgiven av bärfyllda buskar, grönskande träd, blomstrande rabatter och gröna gräsmattor gömmer sig detta gårdshus från 1884. Charmfullt och rustikt hem fyllt av genomtänkta detaljer och inbyggda lösningar. Lägenhetens planlösning är idealisk med stora sällskapsytor och avskilt sovrum i tyst läge. Förening med omhändertagen fastighet, stabil ekonomi och låga avgifter där bredband ingår.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 930:–
Boarea52 Kvm
Andel4.185%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Historien om långgatorna går tillbaka till mitten av 1800-talet. Då präglades området främst av sin närhet till hamnen, och var därmed sjöfolkets gator. Nu, nästan 200 år senare ett myllrande och pulserande stadsliv med kreativa startups, nyskapande koncept-restauranger och ett rikt kulturliv. Läget är optimalt och centralt för den som söker närhet till såväl stadsliv som grönskan i Slottsskogen och havet nere vid kajkanten. Gårdshuset genomgick en stor renovering under 2011 och konverterades då från före detta snickeriverkstad till en toppmodern bostad med noggrant utvalda material. Bostaden är strategiskt placerad på stor blomstrande innergård mellan Tredje och Andra långgatan med ut samt ingångar åt båda håll.

 

ENTRÉ

Innanför den helt egna och privata entrén öppnar lägenheten upp sig med sociala sällskapsrummet i ena änden och den privata sovrumsdelen i den andra. Naturlig plats för avhängning bägge sidor dörren.  

Väggar: Målade vita

Golv: Vitoljat brädgolv

 

BADRUM

Mitt i lägenheten finns badrummet, det är synnerligen luftigt tack vare rejäl golvyta och takhöjd. Vägghängd toalett, duschvägg i glas och ett vackert marockanskt klinkergolv ger en härlig känsla. Dessutom takbjälkar, inbyggd radio, handdukstork och förberett för tvättmaskin.

Väggar: Kaklade vitt

Golv: Marockanskt kakel med golvvärme

 

KÖK/VARDAGSRUM

Lägenhetens stora självklara sällskapsyta med stort kök och rymlig matplats. Köket är utformat med fasade handtag, bänkskiva i kalksten, kakel från Höganäs och vitvaror från siemens. Dessutom är överskåpen, kökskranen och mikrovågsugnen diskret infällda i väggen. Stora fönsterpartier i västligt läge skänker ett naturligt och stort ljus till rummet.

Vardagsrummet harmoniserar naturligt med köket och bidrar till den härligt sociala wibe som går som en röd tråd genom lägenheten. God plats för soff- och tv-möbler. Dessutom finns högtalare infällt i väggarna.

Väggar: Målade vita

Golv: Vitoljat brädgolv

 

SOVRUM

På motsatt sida lägenheten finns sovrummet. Gott om plats för en dubbelsäng, klädförvaring bakom skjutdörrar och ett naturligt ljusinsläpp från både tak- och väggfönster.

Väggar: Målade vita

Golv: Vitoljat brädgolv

 

UTEPLATS

Utanför ytterdörren finns en naturlig yta för utemöbler, gott om plats vid arrangemang med större sällskap eller bara för att njuta av ljumna sommarkvällar.

 

ÖVRIGT

- Uteplatsen tillhör samfälligheten, men får fritt disponeras av de boende. Nuvarande ägarna har genom åren haft en större matgrupp, växter och sittmöbler direkt utanför huset. 
- Till lägenheten hör ett vindsförråd.
- Vattenburen golvvärme i sovrum, kök, hall och vardagsrum.
- Alla vattenrör och el är inbyggd i väggarna.
- Gårdshuset har ett eget ventilationssystem med fläkt på taket och man kan ställa in luftflöde separat.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea52 Kvm
Våning1
Driftkostnader5 000kr/år
FöreningBrf Andra Långgatan 18
Avgift/månad2 930:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongUteplats (Gemensam)
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda218 kWh/Kvm och år
Andel4.185%
Lgh.nr.15

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1884
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget

Driftkostnader

El2 600kr/år
Försäkring2 400kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 000kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.