SÅLD
Linnéstaden, Linnégatan 52

Totalrenoverad vindsfyra på 114 kvm med hela tre sovrum vända mot en av Göteborgs kanske mest populära innergårdar! Högst upp i ståtlig fastighet anno 1905 stoltserar lägenheten med imponerande takhöjd, takbjälkar, murstockar och stora takfönster. Genomgående planlösning med vardagsrum och kök i social öppen planlösning vända mot Västra Göteborgs paradgata! Stabil förening med stora hyresintäkter och låg belåning, bredband inkluderat i avgiften. Hiss hela vägen upp och eventuell möjlighet till takterrass!

Budgivning dold
fakta
Antal rum4 rum och kök
Avgift5 423:–
Boarea114 Kvm
Andel5.68235%
Våning6 av 6

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. Här kantras gatorna av små butiker, gallerier och bagerier i byggnader från tidigt 1900-tal. Så här 100 år senare är det svårt att föreställa sig en tid då området användes som betesmarker för officerarnas hästar. Ängen tillhörde då kronans mark och lydde under kommendanten på Älvsborgs slott, därav namnet. Först 1890 köpte Göteborgs stad marken och från förra sekelskiftet och ett decennium fram började bostadsområdet så som vi känner det idag växa fram.  

Innanför de välbevarade fastigheterna längs med Linnégatan 52-62 ligger en av Göteborgs kanske mest populära innergårdar. En stor och trivsam gård med flera sittgrupper, lekplatser, dagis, tvättstuga, cykelparkering och förrådshus. Här i första huset i kvarteret ligger denna vindslägenhet full av karaktär! Med synliga takbjälkar, murstockar och stora takfönster för ett fantastiskt ljusinsläpp, välkomna in!

 

HALL

En halv trappa upp från huvudentrén mot Linnégatan tar hissen dig hela vägen upp till våning 6! (trapphuset och hissen nås även via innergården, då helt utan trappsteg). Innanför ytterdörren väntar en möblerbar hall med plats för ytterkläder och skor. Ytterhallen öppnar sedan upp sig till en större innerhall, varifrån lägenhetens alla rum nås. Typiska vindsattribut i form av takfönster, takbjälkar och murstockar. Fantastiskt ljusinsläpp!

Väggar: Målade 

Golv: Terracottafärgat klinker, övergår till ekparkett

 

SOVRUM I

Direkt till vänster om ytterhallen ligger det första av lägenhetens tre sovrum. Detta rum används idag som gästrum och inrymmer både dubbelsäng och skrivbord utan att det känns trångt. Trivsamt med fönster mot innergården och synlig murstock. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

SOVRUM II

Det mindre av sovrummen används idag som barnrum men är stort nog att även inrymma en större säng. Charmigt rum med lekfulla vinklar och fönster mot den mysiga innergården. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

SOVRUM III

Det största sovrummet hittar vi längst in i lägenheten, privat och avskilt från övriga rum. Med två stora fönster mot innergården, fönsterbräden i sten och stor klädkammare som inrymmer massor av förvaring! I och med gårdsläget är här helt tyst och de två fönstren kan tillåtas stå på glänt under årets ljumma sommarkvällar.

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

TAKTERRASS

(Ägarna har i skrivande stund låtit ansöka om bygglov för en takterrass. Detta skulle innebära att en del av sovrummet skulle tas i anspråk för byggnationen. När bygglovet är klart skall förslaget också godkännas av övriga medlemmar i föreningen innan byggnation kan påbörjas)

 

VARDAGSRUM

Murstock och ett större glasparti avgränsar hallen från vardagsrummet som är stort och luftigt med imponerande takhöjd, takbjälkar, fönsterbräden i sten och fönster i rakt västerläge med utsikt över Linnégatan. Delvis öppen social planlösning mot köket, gott om plats för både soffgrupp och stort matsalsbord. 

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

KÖK

Stilfullt kök i vinkel renoverat så sent som vid årsskiftet 2016/2017. Släta skåpsluckor i vitt inrymmer bra med förvaring och blir en snygg kontrast mot den mörkare bänkytan i svart sten. Fint ljusinsläpp från takfönster samt fönster mot Linnégatan med utsikt. Maskinell utrustning i form av stor induktionshäll, fläkt, inbyggd ugn och micro, integrerad diskmaskin, vinkyl samt hel kyl och frys.

Väggar: Målade

Golv: Parkett

 

BADRUM

Oerhört smakfullt renoverat badrum (2015) med mycket stilfulla och sobra material- och färgval. Badrummet är fullutrustat med både badkar, dusch, WC, tvättställ och tvättmaskin från Elektrolux 2016.

Väggar: Kakel

Golv: Klinker (underliggande golvvärme)

 

Till lägenheten hör ett förråd på ca 7 kvm, placerat i gårdshuset.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum4 rum och kök
Boarea114 Kvm
Våning6 av 6
Driftkostnader7 680kr/år
FöreningKarl XII
Avgift/månad5 423:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
BalkongEventuell möjlighet till att bygga takterrass
FörvaringsrumFörråd i gårdshuset
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda164 kWh/Kvm och år
Andel5.68235%
Lgh.nr.22-3458-1-20-3
Lgh.nr. LMV1601

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring4 080kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
7 680kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.