SÅLD
Vasastaden, Erik Dahlbergsgatan 56 B

Landshövdingeidyll inbäddad i grönska! 48 välplanerade kvadrat i fastighet från 1914. Egen ingång vittnar om att detta en gång i tiden var föreningens portvaktarbostad. Ljust och luftigt med bevarade brädgolv (nyslipade), framtagen tegelvägg och stora spröjsade fönsterpartier mot föreningens förträdgård på framsidan och den pittoreska trädgården på baksidan. Sovalkov med framtagen tegelvägg. Stort kök med massor av förvaring och plats för rejält matsalsbord! Stabil bostadsrättsförening med stort engagemang och välskött ekonomi. Bredband ingår i avgiften!

Budgivning dold
fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift2 627:–
Boarea48 Kvm
Andel6.35%
Våning1 tr

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Bara några kvarter upp från Vasaplatsen nås den övre delen av Erik Dahlbergsgatan, en idyllisk plats i staden som kantras av välbevarade landshövdingehus i mörkt trä med stora kulturhistoriska värden och pittoreska förträdgårdar. Landshövdingehuset på Erik Dahlbergsgatan 56 ritades av arkitekt Johan Jarlén och uppfördes 1914. Präglat av nationalromantikens ideal kännetecknas gatans landshövdingehus av bottningar i rött tegel, övervåningar klädda med brun lockpanel, burspråk av trä och branta tegeltäckta sadeltak. Erik Dahlbergsgatan namngavs 1882 till minne av greve Erik Dahlbergh som levde på 1600-talet. Erik Dahlbergh var en viktig person i dåtidens Göteborg då han bland annat gjorde ritningarna till Skansen Lejonet och Skansen Kronan. 

 

 

ENTRÉ

Du välkomnas av en prunkande förträdgård med gräsytor, växtlighet, planteringar och inte minst föreningens två syrenträd som givit namn till föreningen. Ingången pryds av gammaldags gatsten och leder dig fram till den något indragna och rundbågade portalen. Bakom portens massiva pardörrar i trä nås gården rakt fram och lägenhetens egna lilla trapphus till vänster.

 

HALL

Vackra pardörrar i mörkt trä och spröjsade glaspartier leder in till det lilla trapphuset med tidsenlig panel och trappräcken. Här finns det plats att ställa av sig skorna så du på så vis slipper slita på brädgolven inne i lägenheten. Innanför nästa dörr väntar hallen med plats för avhängning rakt fram och förvaring i två garderober intill badrummet. 

Väggar: Målade (Jotun "ljus antikgrå")

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM/SOVALKOV

Till vänster om hallen ligger vardagsrummet. Så snart du tagit av dig skorna dras blicken snart mot det jättelika fönsterparti som dominerar rummet. Utanför de spröjsade fönstren står förträdgårdens växtlighet i full blom. På andra sidan gatan rakt framför lägenhetens fönster reser sig träden höga in emellan två trähus på var sida, alltså - ingen insyn. Ljust och luftigt med cirka 2,80 meter till tak. Väggarna är målade i Jotuns "ljus antikgrå", en ljus varmgrå ton som framhäver rummets snickerier. På golvet ligger brädgolv i original som slipats och behandlats med hårdvaxolja för en slittålig yta. I sovalkoven har tegelväggen plockats fram och i en nisch får det lilla nattduksbordet plats. 

Väggar: Målade (Jotun "ljus antikgrå")

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Med fönster mot den otroligt välskötta trädgården ligger köket. Ovanligt stort med massor av förvaringsytor och plats för ett stort matsalsbord. Takhöjden om 2,80 meter tas tillvara genom dubbla rader av överskåp. De speglade skåpsluckorna och det fasade kaklet går i vitt medan bänkskivan är i mörk laminat med infälld induktionshäll och diskho. I övrigt är köket utrustat med ugn, fläkt, micro, diskmaskin samt kyl/frys. 

Väggar: Målade (Jotun "washed linen")

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Helkaklat badrum med väggarna klädda i ljust kakel och golvet belagt med vitt klinker. Fönster mot gården. Badrumsmöbler i form av toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, vikbara duschväggar, handduksvärmare och tvättmaskin. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

ÖVRIGT

Hos föreningen är lägenheten registrerad som 1 rok.

Till lägenheten hör ett källarförråd. 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea48 Kvm
Våning1 tr
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Syrenen nr 9
Avgift/månad2 627:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
Andel6.35%
Lgh.nr.00001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1914
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudFöreningen har tecknat ett kollektivt avtal med Telia där bredband och tv ingår i avgiften. Avtalet gäller fram till juni år 2022.

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.