SÅLD
Lorensberg, Arkivgatan 6

”Tidskapseln” Välkommen på en spännande tidsresa , genom två generationers boende sedan början av 1960-talet. Lägenheten har endast varit bostad till två olika familjer sedan uppförandet 1934. Denna bevarade ”swedish grace + funktionalism” lägenheten är disponerad som en 3:a på 75 kvm i och med den stora öppna innerhallen som inte helt sällan används som matsal skulle man kunna kalla den en trerummare med kammare. Badrummet renoverades så sent som 2016. Men i övrigt är renoveringsbehovet stort.

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift3 413:–
Boarea75 Kvm
Andel5.27700%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

Med absolut närhet till allt man kan tänka sig i Göteborgs innerstad kan läget inte bli bättre, några av de absolut förnämsta och prisbelönta restaurangerna precis runt hörnet. Att säga ett stenkast bort hade varit att överdriva. Kommunikation, kultur och kulinariska upplevelser precis utanför dörren. 

Lägenheten är i omfattande renoveringsbehov. Till lägenheten hör två förråd, ett i källaren och ett på vinden.

Hall

Långsmal hall med inbyggd traditionell hatthylla (original). Från hallen nås kök, badrum och pigkammare till höger och rakt fram kommer man in i matsalen.

Golv: Parkettgolv

Väggar: Tapetserade

 

Badrum

Föreningen gjorde ett stambyte 2016 och renoverade alla badrum. Badrummet är helkaklat och rymmer duschhörna, tvättställ med översittande spegelskåp och tvättmaskin.

Golv: Klinker

Väggar: Helkaklade

 

Kök

Köket ligger in mot gården. Fönsterna vetter mot sydost, vilket ger ett vackert solljus på morgon och förmiddag. Köket är i behov av renovering.

Golv: Plastmatta (underliggande originalbrädgolv)

Väggar: Målade

 

Lilla sovrummet

Intill köket ligger den tidigare jungfrukammaren. Ett mindre sovrum eller arbetsrum.

Golv:

Väggar: Medaljongtapeter

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum med stort förhöjt panoramafönster ut mot gatan. Lägenheten präglas av ursprunglig karaktär såsom profilerade listverk och taklister och handlagd fiskbensparkett.

Golv: Lackad fiskbensparkett

Väggar: Medaljongtapeter

 

Matsal

Matsalen ligger i ett förmak till vardagsrummet, vissa kallar detta för spisrummet, då den uppmurade öppna spisen finns här.

Golv: Lackad fiskbensparkett

Väggar: Medaljongtapet

 

Sovrum

Stort, lugnt sovrum med fantastiskt gårdsläge, platsbyggd förvaring i inbyggda garderober.

Golv: Lackad fiskbensparkett

Väggar: Medaljongtapeter

 

**Föreningen har en gemensam elanläggning. Förbrukningen stäms av kvartalsvis mot a´conto. Enskild kall och varmvattenförbrukning som stäms av kvartalsvis mot a´conto. Kostnader för varm och kallvatten och el läggs på avgiften.

Sammanfattning av Brf Arkivet

Brf Arkivet

Huset på Arkivgatan 6 byggdes 1934 och ritades av arkitekt Erik Holmdal, huset uppfördes som ett spekulationsprojekt för kollegan arkitekt Nils Olsson. Byggnaden är en av fyra näst intill identiska fastigheter som byggdes mellan 1932-1939.

Husen är uppförda i gult tegel sk Flensburgstegel, det gula teglet kunde brännas i högre temperaturer än det röda, vilket gav det egenskap av att vara med beständigt och vädertåligt.

Föreningen förvärvade fastigheten Göteborg Lorensberg 6:8 2012. Föreningen upplåter 21 lägenheter med bostadsrätt, 1 lägenheter och 4 lokaler med hyresrätt (Lokalytan uppgår till 176 kvm och bostadsytan till 1313 kvm) .

 

Förvaltare

Den ekonomiska förvaltningen sköts av Revisorsringen. Teknisk förvaltning sköts i egen regi.

 

Renoveringar:

2013 Omläggning tak

2013 Ommurning av fasad och skorstenar

2013 Renovering fönster och dörrar

2013 Underhåll balkonger

2015 Renovering butiksfönster och dörrar

2016 Stambyte

2017 Värmesystemet har setts över och termostater har bytts. Värmerören i källaren har bytts och installation av nya pumpbrunnar.

 

Kommande renoveringar

Lägenheternas radiatorer kommer att ses över och bytas där det behövs.

Föreningen har planerat att byta dörrarna ut mot trapphuset till nya säkerhetsdörrar (Detta kan komma att finansieras genom kapitaltillskott från medlemmarna) samt måla om trapphuset.

 

Bredband

Bredband via Comhem. 100 M/bit ingår i avgiften med möjlighet för medlemmarna att uppgradera till 1000 Mbit till en extra kostnad.

 

Ekonomi

Föreningen har genomgått stora renoveringar de senaste åren. Stora delar av kostnaderna för renoveringar kunde bekostas av intäkterna från den senaste försäljningen av en av föreningens hyresrättslägenheter. (Intäkten var på 6 110 000kr) (Föreningen har fortfarande en kvarvarande hyresrätt, som utgör en sk dold tillgång, då den kommer generera stora intäkter den dagen den säljs. Resterande del har föreningen fått ta upp nya lån för. Belåningen ligger fn på 12947 kr/kvm. Vilket är över snittet för Göteborgs innerstad.

Föreningen har förutom den kvarvarande hyresrätten även 4 lokaler för vilka de får hyresintäkter.

 

Parkering

Föreningen har 7 egna parkeringsplatser belägna på innergården, separat kösystem. I övrigt gäller boendeparkering i området.

 

Tvättstuga

Gemensam tvättstuga i huset finns. Tvättstugan är placerad på vinden. Boende upplever det lätt att få tvätttid.

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2017 och föreningens informativa hemsida (http://brfarkivet.se). Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea75 Kvm
Våning1
Driftkostnader6 500kr/år
FöreningArkivet
Avgift/månad3 413:–
Ingår i avgiftenBredband, värme
Ingår inte avgiftenV/A och El
EldstadÖppen spis
FörvaringsrumKällarförråd och vindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda127 kWh/Kvm och år
Andel5.27700%
Lgh.nr.1002
Lgh.nr. LMV1002

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1934
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Vatten/Avlopp2 400kr/år
Försäkring1 100kr/år
Total driftkostnad 6 500kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.