SÅLD
Vasastaden, Karl Gustavsgatan 13

Slående takhöjd om 3,6 m, fiskbensparkett, speglar i fönsternischerna och maffiga stuckaturer. Denna lägenhet är något alldeles extra. Med Genomgående exklusiva materialval och en väl utnyttjad yta på 34 kvm skapas den perfekta ettan. Trappuppgången har bevarats med originaldetaljer från 1800-talet och en rejäl hiss. Inget har lämnats åt slumpen. Lägenheten ligger 3 minuter från Handelshögskolan och 10 minuter från Chalmers. Avenyn ligger endast ett stenkast bort med sitt fulla utbud av butiker, restauranger och uteställen. Hiss finns!

fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift1 656:–
Boarea26.4 Kvm
Andel1.83%
Våning3

Lägenhetsbeskrivning

* Arean utgörs av 26,4 Boarea och 7,6 Biarea (sovloft)

Vindsförråd finns till lägenheten

 

Kök/Vardagsrum/Rum

Rummens öppna planlösning och rikliga ljusinsläpp från de höga fönstren skapar en harmonisk och mycket social lägenhet. Köket är väl genomtänkt med gott om förvaring och exklusiva materialval. Bänkskivan av vit Corian kontrasteras fint av skåpinredning i valnöt. Integrerad kyl och frys och inbyggd ugn, micro och diskmaskin. Samtliga vitvaror är från Gaggenau.

Vid hallen finns en stor garderob, dörrar till garderoben finns att hämta i vindsutrymmet tillhörande lägenheten.

Väggar: Målade

Golv: Nyslipad oljad fiskbensparkett i ek

 

Sovloft 

Högt upp bland takrosett och stuckaturer finns lägenhetens rymliga loft med plats för både förvaring och dubbelsäng.

Golv: Parkett 

 

Badrum 

Lägenheten har ett badrum många drömmer om med dess generösa yta och påkostade material. Förutom duschhörnan finns vägghängd WC, handdukstork och handfat med översittande spegel. Porslinet är från Duravit. Dessutom tvättpelare med tvättmaskin och torktumlare. 

Golv: Mörkgrå kalksten med underliggande golvvärme 

Väggar: Helkaklade i vitt

 

Sammanfattning av Brf Wasa Allé

HUSETS HISTORIA

1880 uppförde arkitekt JE Leo ett hyreshus på den gamla adressen Stora Allégatan 24 och Landalagatan 13.

Redan 1895 såldes fastigheten till apotekare Mossberg som byggde om en del av huset till Apoteket Lejonet.

1917 byggdes apoteket om till postkontor som 1970 ersattes av en bank.

1939 köpte brandförsäkringsbolaget Bohuslän huset, som under 1950-talet byggde om hela huset till kontor. De ägde fastigheten fram till 1979 då TBV (Tjänstemännens bildningsförbund) köpte huset och ägde det fram till 2004 då Innovera Fastigheter AB tog över ägandet och återställde det till bostäder.

I början av 2000-talet gick tankar om att riva huset, pga. av dess usla skick. Men istället lät man några arkitektkontor tävla om att komma med bästa lösning på att göra om det förfallna huset till förstklassiga bostäder. Arkitektbyrån Kanozi vann och ritade om den då gamla skolan till 17 bostäder i toppklass. Man ville restaurera och återskapa så långt det gick, men också att göra helt nytt. Man valde att bryta av det svulstiga 1880-talet mot helt modernt. Man såg hur det nya förstärkte det gamla och vice versa. När man renoverade trapphusen ville man i mångt och mycket behålla den gamla färgsättningen och till allas förvåning så tillverkades fortfarande samma viktorianska golvplattor, av samma fabrik fortfarande 125 år senare. Trapphusen renoverades och restaurerades till i princip nyskick. Man valde också att markera nya eller ombyggda utrymmen i trapphuset med plattor från samma fabrik men i en enklare form och inte samma tidstypiska mönster.

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Wasa Allé bildades 2004 och omfattar 17 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt och 3 affärslokaler. Total bostadsarea är 1446 kvm och lokalarean är 629. Restaurangen på hörnet har just fått en ny ägare och nu huserar en av de största inom energimat nämligen livsstilsrestaurangen Happy M Kitchen.

 

FÖRVALTNING

Föreningen har tagit hjälp av Fastighetspartner för den ekonomiska förvaltningen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Tv och bredband finns att tillgå via ComHem och grundutbudet av kabel-tv ingår i avgiften. Önskas utökat utbud styrs detta enskilt gentemot leverantören. Bredband tecknas enskilt via ComHem.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering.


GEMENSAMMA UTRYMMEN

Hissen som går ner till gatuplan tar dig ut på gården där cyklar kan parkeras. I den gamla välvda portiken mot gatan finns föreningens sophantering. Gemensam tvättstuga finns inte, då samtliga lägenheter är utrustade med egna tvättmaskiner.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

EKONOMI

Föreningen är högt belånad tack vara de mycket omfattande renoveringar huset har genomgått. Men tack vare fastighetens attraktiva läge och stora uthyrningsmöjligheter i första plan och källarplan med stora hyresintäkter som ett resultat, så är ekonomin god och föreningen stabil. Idag finns inga planerade eller beslutade avgiftsförändringar.

 

RENOVERINGAR

Under året har det genomförts en OVK-besiktning och mindre åtgärder kommer att vidtas framöver.

Under 2004-2005 genomgick fastigheten stora ombyggnationer och byggnaden totalrenoverades från de dåvarande skollokalerna (från 1970-tal) varit där till de bostäder som finns idag. Alla renoveringar gjordes i toppklass och inget lämnades åt slumpen. Samtliga materialval är oerhört exklusiva och man har skapat ett cityboende i världsklass.

Man lät samtidigt restaurera fasaden, lägga nytt plåttak och alla stammar byttes.

Den stora tunga ekporten från 1880-talet är fortfarande kvar varsamt restaurerad och ådringsmålats. Föreningen har ett modernt låssystem med kamera installerat i huset. Entréhallen andas dåtid och högreståndmässigt boende.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och inga större underhåll är planerade.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-30 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea26.4 Kvm
Våning3
Driftkostnader3 900kr/år
FöreningWasa Allé
Avgift/månad1 656:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda114 kWh/Kvm och år
Andel1.83%
Lgh.nr.304
Lgh.nr. LMV0304

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1880
Byggnadsår kommentarOmbyggnadsår 2004
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 3 900kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.