SÅLD
Linnéstaden, Första Långgatan 6B

Sekelskiftestvåa med soldränkt balkong i utmärkt sydvästläge! Genomgående planlösning med stort socialt vardagsrum och lugnt sovrum med balkong mot pittoresk innergård. Lägenhet med vackra detaljer och en stor dos karaktär. Dessutom är föreningen synnerligen välskött med en stabil ekonomi och renoverad fastighet vilket avspeglas i den låga månadsavgiften.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 046:–
Boarea62 Kvm
Andel3.83000%
Våning2 / 5

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Entrén ligger längst ner i den avlångt utformade hallen. Det gör att ytterkläder och skor hålls undan från resterande rum. Förvaring på hatthylla och klädstång.

Väggar: Målade (Jotuns kalkfärg, 2018)

Golv: Ljust laminatgolv

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med över tre meter i tak och två stora djupa fönster. Väggarna är målade i en vackert ljust grå ton som kontrasterar de vackert vita snickerierna. Flera välbevarade originaldetaljer som det framtagna brädgolvet, den pampiga kakelugnen och fina snickerier i listverk, foder och speglad dörrnisch. Rummet inrymmer ledigt både en större matgrupp, soffmöbel och ytterligare förvaringsmöbler.

Väggar: Målade (Ljus antikgrå, 2018)

Golv: Furubrädgolv i original

 

KÖK

Smart och praktiskt arbetskök i direkt anslutning till vardagsrummet. Stilrent inrett med vita luckor, väggar i grå kalkfärg och beslag, samt maskinpark i rostfritt utförande. Bänkskiva med vackert klassiskt virrvarr-mönster. Utrustat med varmluftsugn, spisfläkt, kombinerad kyl/frys och spishäll.

Väggar: Målade (Jotuns kalkfärg 2018)

Golv: Ljus Parkett

 

SOVRUM

Rofyllt sovrum mot innergården. Under 2017 byggde föreningen balkonger som gett lägenheten ett extra rum under vår, sommar och höst. Solen skiner på balkongen från förmiddag till kväll och inrymmer såväl utemöbler som växter. Längs den rundade väggen är teglet framtaget och bidrar med en härligt rustik karaktär. Förvaring i rymliga och anpassningsbara garderober längs med den ena väggen.

Väggar: Målade vita

Golv: Ljust laminatgolv

 

BADRUM

Fräscht badrum renoverat 2011 i jordnära toner med värmegolv. Badrummet är utrustat med kommod, väggskåp, vikbara duschväggar i glas och handdukstork.

Väggar: Sandfärgat kakel i (Tumlad natursten)

Golv: Sandfärgat klinker (Tumlad natursten med underliggande golvvärme)

 

Lägenheten disponerar över ett vindsförråd

Sammanfattning av Brf Masthugget 9:5

ALLMÄNT

Den ståtliga byggnaden alldeles runt hörnet från Järntorget uppfördes 1906. Föreningen äger fastigheten Masthugget 9:5 med tillhörande flerbostadshus. Föreningen upplåter idag 22 lägenheter med bostadsrätt och 2 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1 846 kvm, varav 1 606 kvm utgör lägenhetsyta och 240 kvm lokalyta.

 

FÖRVALTNING

Bredablick Förvaltning bistår föreningen med dess ekonomiska förvaltning.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad hos Bo Söderström och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Kabel-TV finns att tillgå via ComHem där grundutbudet ingår i avgiften, önskas utökat utbud tecknas detta enskilt gentemot leverantör. Bredband tecknas hos Comhem eller annan valfri leverantör av ADSL.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser. I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad inom område M. Ett stenkast bort ligger även parkeringshuset Snipan som tillhandahåller platser ute och under tak.

 

INNERGÅRD

Föreningen har en rofylld och pittoresk innergård med stenläggning och planteringar. Sedan balkongerna tillkom 2017 så har gårdsmiljön blivit allt mer omtyckt, de fina gjutjärnsbalkongerna är nu fyllda med trevliga utemöbler och växtlighet. På gården finns en uteplats med utemöbler samt grill att nyttja.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Via gården nås tvättstuga och soprum.

 

TVÄTTSTUGA

Bra tvättstuga med två tvättmaskiner, en torktumlare och kaklade golv samt väggar. Enligt de boende i föreningen ska det vara enkelt att få tider.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är synnerligen god tack vare styrelsen aktiva arbete. Belåningsgraden är låg, de långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår endast till ca 4200 kr/kvm jämfört med snittet för området på ca 6000 kr/kvm.

Under 2017 påbörjade föreningen ett projekt med att omvandla en av föreningens hyreslokaler till bostadsrätt, ett projekt som kommer att inbringa ett stort tillskott till föreningens redan starka ekonomi. Idag är planen att låta större delen av intäkten gå till att amortera på föreningens lån och därmed sänka belåningsgraden ytterligare, resterande mindre del är tänkt att fylla på föreningens redan starka kassa (ca 800 tkr).

Avgifterna ligger sedan länge på en låg nivå och föreningens ambition är att fortsatt låta avgifterna ligga på samma nivå.

Inga avgiftsförändringar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har en fin fastighet och har nyligen genomfört många av de större arbetena. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1984-1985: Fönsterbyte, Stammar, El, Balkonger och Lägenhetsdörrar

2000-2001: Ommålning tak in mot gården

2005: Beklädnad av brandgavel mot Järntorget

2006: Ventilation butik

2007: Ombyggnation av lokal till lägenheter, ommålning av fasad in mot gården samt ny porttelefon

2011: Asfaltering av innergård, portar och uppgångar

2012: Plattläggning av innergård

2015: Fasad- och takrenovering

2017: Slutförande av balkongprojekt

2017/2018: Genomgång av hela värmesystemet, nytt och moderniserat portsystem.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och detta genom en underhållsplan framtagen 2015 och som sträcker sig till 2030 tillsammans med Rotpartner.

Utöver det invändiga projektet med att omvandla hyreslokalen till bostadsrätt har föreningens inga större underhåll planerade inom de närmsta åren.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-05-17och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea62 Kvm
Våning2 / 5
Driftkostnader3 600kr/år
FöreningMasthugget 9:5
Avgift/månad3 046:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
EldstadKakelugn (Ej fungerande)
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda113 kWh/Kvm och år
Andel3.83000%
Lgh.nr.1012
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1906
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 200kr/år
Total driftkostnad 3 600kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.