SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 20 B

Pampig sekelskiftestvåa (möjlig 3:a) med möjlighet till vindsuppbyggnad. Oerhört rymlig om hela 80 kvm. Fint renoverad med smakfulla färg och materialval. 3,2 meter till tak, originalbrädgolv, detaljrika listverk, kakelugnar (ej i bruk), höga fönster och rofylld balkong mot lugn innergård. Lägenhet med två ingångar. Ej hiss.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2
Avgift4 030:–
Boarea81 Kvm
Våning4/4

Lägenhetsbeskrivning

Historien om långgatorna går tillbaka till mitten av 1800-talet. Då präglades området främst av sin närhet till hamnen, och var därmed sjöfolkets gator. Nu, nästan 200 år senare, ett myllrande och pulserande stadsliv med kreativa startups, nyskapande koncept-restauranger och ett rikt kulturliv.

 

Hall

Hall med både plats för avhängning och även större garderob för förvaring och klädvård. 

(Här är lägenhetens ingång idag och en av lägenhetens två entréer) Vid en eventuell ombyggnation skulle man kunna stänga denna entré och bygga ett sovrum här och istället öppna upp lägenhetens andra entré borta i andra innerhallen.)

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Kök

Stort kök i vinkel och med plats för stor matgrupp. Detta är verkligen lägenhetens hjärta! Från köket nås lägenhetens balkong. En härlig hörnbalkong mot lugn innergård. 

Det grå köket ackompanjeras av en mörk bänkskiva och klassiskt vitt kakel. Samtliga vitvaror är i rostfritt och består av kyl och kombinerad frys, ugn i praktiskt arbetshöjd och inbyggd micro, diskmaskin, spishäll och kolfilterfläkt. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Oerhört pampigt rum med alla originaldeltajjer man kan önska sig, stuckaturerna, de höga listerna, brädgolvet och den vackert utsmyckade kakelugnen. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade (Nordsjö Deep Paris)

 

Sovrum

Stor sovrum med plats för både stor säng och stora förvaringslösning. Här finns idag ett set om 4 garderober längs rummets kortsida. Höga fönster ger ett fantastiskt ljusinsläpp. Rummet är rikligt dekorerat med stuckaturer och profilerade listverk och kronan på verket är en ståtlig kakelugn i skogsgrönt. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade (Nordsjö färg Hop Greige)

 

Badrum

Väl tilltaget badrum med duschhörna, WC, tvättställ i kommod och separat tvättavdelning. Här finns även utrymme för ytterligare förvaringsmöbler om så skulle önskas. 

Golv: Grå klinker (golvvärme)

Väggar: Vitt kakel

 

Inre hall

Mellan sovrum, vardagsrum, kök och bad ligger en inre hall som kan blir lägenhetens entré, då här finns en igensatt utgång till ett annat trapphus. 

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett stort vindsförråd, beläget i tornet på huset. Som ny ägare till lägenheten bör man traditionsmässigt bjuda in till tornfest direkt vid inflytt, detta uppskattas enormt! 

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

 

Bostadsrättsföreningen Nordhemsgatan 16-20 förvärvade fastigheterna Masthugget 9:15, 9:18 och 9:19 år 2003. Föreningen utgörs av 28 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Dessutom upplåter föreningen 5 lokaler med hyresrätt. Byggnadernas totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 209 kvm, varav 1 887 kvm är lägenhetsyta och resterande 322 kvm är lokalyta. Föreningens tre byggnader uppfördes mellan 1879-1889.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

 

Andrahandsuthyrning

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor. Här finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Enligt de boende är det lätt att få tid.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har två innergårdar. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ under tak har iordningställts på gården. Barnvagnsrum finns i portiken 18/20. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en gång på våren och en gång på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna.

 

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar där en ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad hos Esplanad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

 

Kabel-TV och bredband

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem varav grundutbud för kabel-tv ingår i avgiften.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Renovering

Föreningens hus genomgick under 1980-talet en grundlig ROT-renovering där bland annat avlopp- och elstammar byttes. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia.

2006: Trapphusen renoverades.
2012: målades taket om och fasaden på 16-gården.
2014-2015: Fönster mot gatufasaden byttes. OVK-besiktning.
2015-2016: Spolning och filmning av avloppsledningar under mark. Förebyggande och regelbundna mätningar av grundvattennivåer.

 

Kommande renoveringar

Föreningen har under 2018 upprättat en omfattande underhållsplan med målsättningen att bevara fastigheternas goda skick. Underhållsplanen är detaljerat utförd och sträcker sig tom 2048. Följande större underhåll är planerat närmst kommande åren utöver mindre lagningsarbeten.

2019: Byte av pump för värmecirkulation, renovering rökkanaler, bättre belysning i allmänna utrymmen, byte av termostater/ventiler radiatorer. Lagning samt målning av ytskikt i allmänna utrymmen såsom soprum, källare.

I övrigt inga större åtgärder planerade de närmsta åren. Medel finns avsatta för dessa åtgärder.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och föreningens lån är idag helt amorteringsfria. Diskussion har funnits om huruvida möjligheten finns att sälja ut och inreda hela eller delar av vindsutrymmen till de lägenheter som ligger på översta våning, så dessa kan bygga etagelägenheter. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råviden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter.

Föreningens lokaler inbringar goda hyresintäkter till föreningen, ca 30 % av de totala intäkterna kan hänföras till lokalhyror. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 15,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9 094 kr skuld/kvm bostadsyta. Efter försäljningen av föreningens sista hyresrätt finns idag ett oerhört stort överskott på föreningens kassa ca (5,45 msek) och detta är primärt avsett till framtida underhåll.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift (1163kr) och pantsättningsavgift (465kr) enligt stadgarna. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Idag finns det inga beslutade avgiftsförändringar.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2018 och föreningens kontaktperson.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2
Boarea81 Kvm
Våning4/4
Driftkostnader4 260kr/år
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad4 030:–
Ingår i avgiftenVärme, V/A och Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda207 kWh/Kvm och år
Lgh.nr.2050
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1889
Fönster2-glas och 3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 760kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 260kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.