SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 6

Unik och renoverad etagelägenhet med över 5 meter i tak! En smakfullt rå och robust industrikänsla möter moderna material och nyrenoverat kök. Dessutom walk in closet och tillgång till stor takterass om hela 150 kvm. En bostad som osar av internationella vibbar och där närmsta konkurrenter återfinns i New York´s Brooklyn eller Tribeca.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 229:–
Boarea65 Kvm
Andel1.19268%
Våning1/7

Lägenhetsbeskrivning

På Lasarettsgatan 6 tornar Brf Kungen 6 massiva tegelfastighet upp sig. Det första intrycket i trapphuset vittnar om husets långa historia som industrilokal i förpackningsbranschen. Sedan dess har fastigheten genomgått flera renoveringar och dessutom erhållit pris efter sitt arbete med omvandling från industrilokaler till bostäder. Det industriella lever kvar i bostäderna som alla är unika med detaljer från husets tidiga historia. I just denna bostaden lever den industriella känslan kvar och syns på detaljer som inte minst den imponerande takhöjden om hela 5 meter, balkarna i taket, det massiva industrifönstret och de gamla kopparören som löper över tegelväggarna. Bostaden har under 2017-2018 genomgått en smakfull renovering där nya funktionella lösningar har anpassats till lägenheten och där nya material som glas och kompositsten kompletterar och förhöjer känslan. 

 

HALL

Bakom den svarta dörren möts man av en rymlig hall med plats för både bänk och avgängning. Till vänster en stor anpassad spegelvägg.

Väggar: Målade vita

Golv: Massiv oljad ekparkett

 

KÖK

Smart och funktionellt kök nyrenoverat under 2017 då vita luckor med push-click funktion sattes in. Köket är dessutom fullutrustat med kombinerad kyl/frys, induktionshäll, köksfläkt, varmluftsugn och mikrovågsugn, samtliga i vitt utförande. Bänkskiva i halvkomposit med tålig yta i vitt. Köket är socialt och länkas naturligt samman med vardagsrummet genom en större matplats. Det genomgående vita köket skapar ett rent och avskalat intryck. 

Väggar: Målade vita

Golv: Massiv oljad ekparkett

 

VARDAGSRUM

Första intrycket i vardagsrummet är takhöjden på över 5 meter som är slående hög. I ett rakt blickfång på behaglig höjd tornar det enorma industrifönstret upp sig och ger ett gott ljusinsläpp till hela bostaden. Under fönstret är den gamla radiatorn bevarad och inmålad i svart nyans. Rustika tegelväggar i original bidrar med karaktär och känsla till bostaden. Dessutom är vardagsrummet utrustat med en platsbyggd öppen spis som drivs av miljöbränsle. Naturlig plats för en större soffgrupp eller ytterligare förvaringsmöbler.

Väggar: Tegel i original och målade vita

Golv: Massiv oljad ekparkett

 

SOVRUM

En trappa upp finner man det rofyllda sovrummet. Rummet är fint avgränsat med platsbyggda räcken i härdat glas. Plats för en dubbelsäng och förvaringsmöbel alternativt ett arbetsbord. Hela det övre planet är sedan 2017 belagt med en heltäckningsmatta dels ger lugn och mjuk känsla men som även dämpar ljudet och gör sovdelen behagligt tyst.

Väggar: Målade vita och blå

Golv: Heltäckningsmatta i blågrått

 

WALK IN CLOSET

Precis innanför sovrummet ligger lyxiga walk in closet med klädförvaring i inte mindre än 5 stora garderober samt i skåp och hyllor. 

Väggar: Målade vita

Golv: Heltäckningsmatta i blågrått 

 

Badrum

Rymligt badrum i behagliga färger och gott om förvaring. Badrummet är utrustat med kommod med dubbla handfat, dusch med fasta väggar i glas och förvaring i djupa inbyggda väggskåp. 

Väggar: Kaklade i grått

Golv: Grå klinker (Underliggande golvvärme)

Sammanfattning av Brf Kungen 6

ALLMÄNT
I en spännande byggnad från 1912 huserar bostadsrättsföreningen Kungen 6. Byggnaden uppfördes som en fabriksfastighet för Melins Kartongfabrik och kom senare att användas som gymnasium. Byggnaden byggdes om till bostäder under 1996-1998. Ombyggnaden erhöll ”Hedersomnämnande för god byggnadskonst” 1998 av Per och Alma Olssons fond.

 

Föreningen äger sedan 2008 fastigheten som består av 89 lägenheter varav 85 är upplåtna med bostadsrätt och 4 fortfarande med hyresrätt. Dessa hyresrätter ligger som en dold tillgång i föreningen till den dagen de säljs. Föreningen äger också 4 st hyreslokaler. Fastigheten har två garage med 21 garageplatser och 2 p-platser på tomten. Hyresrätterna utgör en dold ekonomisk tillgång för föreningen och kommer att säljas allteftersom hyresgästerna flyttar ut.

 

Den totala lägenhetsytan uppgår enligt Årsredovisningen 2017 till totalt 5217 kvm och den totala lokalytan uppgår till 1976 kvm. Föreningens bostäder och kontor har adresserna Lasarettsgatan 6-8 och Ingenjörsgatan 6-8.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRVALTARE

HSB Göteborg sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel. Den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick.


FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF Skadeförsäkring.


TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheten sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Ett avtal finns tecknat med ComHem och avser ett grundutbud av kanaler som ingår i avgiften. Bredband finns att tillgå via Fiberlan (Telia) via ett nätverksuttag i lägenheten, alternativt via ADSL eller kabel-tv.

 

PARKERING

Föreningen har 2 parkeringsplatser utomhus (ca 1000 kr/mån) och 21 garageplatser (ca 1300 kr/mån). Just nu finns inga lediga platser och kösystem tillämpas. I grannfastigheten finns garage och boendeparkering i området kostar ca 600 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en takterrass om hela 150 kvm med underbar utsikt över takåsarna och hamninloppet. Förråd finns till samtliga lägenheter. Extra förråd finns att hyra, till de förråden är det separat kösystem. För förvaring finns ett cykelrum.

 

TVÄTTSTUGA

Det finns en tvättstuga på varje våningsplan förutom våning 1, 2 och 7. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Man kan tvätta alla dagar i veckan. Bokning sker enkelt via en app i telefonen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning efter skriftlig ansökan till styrelsen om beaktansvärda skäl föreligger såsom nytt samboförhållande, studier eller arbete på annan ort.

 

JURIDISK PERSON

Beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Under både 2014 samt 2015 sänktes avgifterna med 5 %. Inga ytterligare förändringar finns beslutat i dagsläget. Fastighetens totala taxeringsvärde uppgår enligt årsredovisningen 2014 till 152 000 000 kr, varav byggnad utgör 100 000 000 kr och mark 52 000 000 kr.

Föreningen har flera hyresrätter (4 st) kvar och som kommer att avyttras allt eftersom att de blir tillgängliga. De är alla att anse som dolda tillgångar.

Löpande renoveringar som kommer framöver ligger inom ramen för underhållsplanen och är budgeterade. Lokalerna bidrar med ca 50% av föreningens totala intäkter. De långfristiga skulderna enligt bokslutet 2017 uppgår till ca 52 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9 642 sek/kvm bostadsyta. Föreningen sänkte senast avgiften med 5% (Januari 2015). Det finns idag inga planer på att förändra avgifterna. Styrelsens intention är att på sikt kunna sänka avgifterna ytterligare.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten totalrenoverades mellan 1996-98 då lägenheterna byggdes om. Byggnaden underhålls löpande och under 2009 har tak, fönster, fasad samt takterrassen renoverats. 2015 renoverades delar av fasaden, trapphuset och korridorer målades om, nytt låssystem med tagg för entréerna installerades samt belysning med rörelsedetektor vid entréerna. Man genomförde även en garantibesiktning av de delar av taket som lades om 2009. Uppfräschning av takterrassen med nya växter samt nya utemöbler har skett samt byte av rör i garage och återställande efter vattenskada. Under 2015 slutfördes fasadrenoveringen (fasad mot Ingenjörsgatan), takfläktarna byttes ut och fönsterbyte skedde enligt underhållsplan (ca ett 30-tal). Under 2017 har föreningen genomfört en rad underhållsarbeten där man bland annat genomfört en OVK, underhåll av vissa fönster och dörrar, fiberindragning där det saknats samt nödvändiga underhåll på hyreslägenheterna.

KOMMANDE RENOVERINGAR

Under kommer man färdigställa renovering av fönster, omvårdnad av korridorsgolv samt uppfräschning av garaget genomföras. I övrigt inga större underhåll planerade.

 

HEMSIDA

Föreningen har en egen hemsida där det finns mer information: www.kungen6.se

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea65 Kvm
Våning1/7
Driftkostnader4 320kr/år
FöreningKungen 6
Avgift/månad3 229:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongGemensam takterrass
FörvaringsrumFörråd (På samma våningsplan)
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel1.19268%
Lgh.nr.102
Lgh.nr. LMV0802

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1912
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 160kr/år
Försäkring2 160kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 320kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.