SÅLD
Haga, Sprängkullsgatan 3A

Yteffektiv och Hagaidyllisk minipar-tvåa i en av stans äldsta och numera byggnadsminnesförklarade fastigheter från 1800-talets mitt. Med ett totalt lugn bor du högst upp i huset med knäpptyst gårds-gårdsläge och något så ovanligt som avsaknad av grannar varken över eller under dig. Ett separat och luftigt sovrum gör att lägenheten känns större än sina dryga 40 kvadrat. Är ni inte två som flyttar in på direkten finns här rum att växa! Delvis öppenhet mellan kök och vardagsrum ger även bra ytor för social samvaro. Dessutom fungerande kakelugn, spröjsade fönsterpartier och speglade snickerier. Från lägenheten blickar du ut över den minst sagt idylliska innergården inramad av två gråa trähus med röda fönsterbågar och en praktfull mur inbäddad i grönska. Välmående bostadsrättsförening med god ekonomi, bredband inkluderat i avgiften!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 415:–
Boarea40.9 Kvm
Andel0,70808%
Våning2/2

RUMSBESKRIVNING

 

En tung och massiv träport tar dig in på gården och stänger stadens brus ute. Marken pryds av gatsten och väl inne på gården möts du av prunkande grönska, grå träfasader med röda fönsterbågar och en mysig sitthörna, allt oerhört välskött. Inne på gården väljer du uppgång 3A och två trappor upp till vänster nås lägenheten. Med endast fem lägenheter totalt i de två trähusen är det inte många personer som rör sig varken i trapphusen eller på gården. Inunder lägenheten som säljs har föreningen låtit inreda en lägenhet till ett museum för att visa upp Haga så som det var för omkring 100 år sedan. Med denna lägenhet inunder dig innebär det något så sällsynt som att du inte har några grannar varken under eller över (vinden) dig. 

 

HALL

Ett välbevarat trapphus leder dig upp till andra bostadsplanet. Bakom en charmig ytterdörr med ramverk väntar hallen med avhängning för jackor och skor och med kroklist och hyllplan inmålade i väggfärgen. En inbyggd garderob med spegeldörr ger bra förvaringsytor. 

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

BADRUM

Till höger om hallen ligger badrummet, optimalt planerat på få kvadrat. Med fönster mot gården strålar dagsljuset in över väggar och golv i klassisk färgssättning. Badrumsmöbler i form av toalett, vägghängt förvaringsskåp, handfat, spegelskåp och duschhörna. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

VARDAGSRUM

I vardagsrummet finns det plats för både soffa och matsalsbord. En platsbyggd bokhylla, inmålad i väggfärgen, ger plats för många små ting. Ett tvådelat fönsterparti med spröjs och tidsenliga beslag bjuder på fin vy över den idylliska innergården. Dessutom bevarade originaldetaljer i form av speglade snickerier runt fönster och dörrar.

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

KÖK

Fint arbetskök i vinkel, målat i sober mörkblå nyans. Alldeles intill köket finns det i vardagsrummet plats för ett större matsalsbord. Ett högt fönster med spröjsat glas vetter mot den pittoreska innergården. Bra förvarings- och arbetsytor samt ovan bänkskivan i ek/björk kaklat i vitt med fasat kakel i halvförband. Maskinell utrustning i form av kombinerad kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin.  

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

SOVRUM

Längst in i lägenheten bakom en bevarad spegeldörr, med genomgående ljusinsläpp från fönster åt två gårdar, ligger sovrummet. Här kan du under årets ljumma sommarnätter fördelaktigt låta fönstren stå på glänt, tystnaden gör det svårt att begripa hur centralt du faktiskt befinner dig. Utanför sovrummets ena fönster reser sig en hög mur upp mot himlen. Helt inbäddad i grönska är den lik inget annat och otroligt vilsam att vila blicken på. Ena hörnet av sovrummet pryds dessutom av en charmigt prickig kakelugn som värmer gott under kyliga vinterkvällar. Tre inmålade garderober ger bra förvaring. 

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

Till lägenheten hör ett förråd på vinden och ett förråd på gården. 

 

Sammanfattning av Brf Ada i Göteborg

 

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Ada ligger i den mysiga stadsdelen Haga, Göteborgs första förstad som anlades samtidigt med den befästa staden innanför vallgraven. Föreningen äger sedan början av 1990-talet fastigheterna Haga 29:1, Haga 29:2, Haga 29:7, Haga 29:9 och Haga 30:5. Byggnadsytan omfattar 6 307 kvm bostäder och 987 kvm uthyrningslokaler. Byggnaderna utgörs av en kombination av nyare bebyggelse från 1990-1992 samt ett fåtal äldre trähus uppförda från mitten av 1800-talet. Totalt finns det i föreningen 79 lägenheter varav 66 av dessa är nybyggda och 13 ligger i äldre hus. Föreningen har även ett antal uthyrningslokaler bestående av 5 butikslokaler i gatuplan och 7 kontorslägenheter. Dessutom har föreningens medlemmar tillgång till ett antal gemensamma utrymmen så som gästlägenhet, bastu och museilägenhet.

 

FÖRVALTNING

Föreningen har ett avtal med HSB Fastighetsförvaltning gällande administrativ, ekonomisk och teknisk förvaltning. HSB har på uppdrag av föreningen även biträtt med lokaluthyrning och bevakning av hyresärenden.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade via Moderna försäkringar.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheterna sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen har en gruppanslutning för bredband (100/100), telefoni och digital TV via Bredbandsbolaget motsvarande en obligatorisk avgift på 300 kr per lägenhet (inkluderad i lägenhetens avgift på 2 415 kr). Avtalet gäller fram till och med juni 2020.

 

PARKERING

Går att hyra pakeringsplats i garaget på Skolgatan via Göteborgs stad, separat kö. Kostnad 900 kr/månad. Finns även möjlighet att hyra parkeringsplats i garaget på Bergsgatan, lediga platser tillgängliga.

 

INNERGÅRD

Föreningen består av två mysiga gårdar, Ada-gården och Beda-gården. Ada-gården begränsas av Sprängkullsgatan, Södra Allégatan, Husargatan och Haga Östergata. Beda-gården ligger mellan Husargatan, Södra Allégatan, Haga Östergata och Skolgatan. Två gårdskommitéer (en till varje gård) ansvarar för att hålla gårdarna i fint skick. Gården vid Sprängkullsgatan 3 är en mycket charmig sådan med stenbeläggning, växtligheter, planteringar och en mysig sittgrupp med grillmöjligheter.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det förutom de ovan nämnda gårdarna ett flertal gemensamma lokaler som medlemmarna får nyttja i form av tvättstugor, cykelförråd, samlingsrum, gästlägenheter, bastu och museilägenhet.

 

TVÄTTSTUGA

Ada- och Bedagården har varsin tvättstuga. Ada-gårdens tvättstuga ligger i huset på gården (du behöver inte gå utomhus från lägenheten som säljs) och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, mangel och strykbord.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

EKONOMI

Brf Ada är en aktiv bostadsrättsförening med stort engagemang, något som speglas i dess goda ekonomi där man vid flertalet tillfällen kunnat sänka avgifterna för sina medlemmar. Tidigare har man i föreningen beslutat om att möjliggöra frivilligt kapitaltillskott för sina medlemmar. Årsavgiften delas därför upp i årsavgift- drift och årsavgift- kapital. De lägenheter som gjort kapitaltillskott motsvarande hela sin kapitalskuld för den egna bostaden betalar endast årsavgift för drift.

De långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår till cirka 32 msek vilket motsvarar en belåning om cirka 5 188 kr skuld/kvm bostadsyta vilket ligger under den genomsnittliga belåningen bland föreningar i Göteborgs innerstad.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1138 kr) betalas av säljaren och pantsättningsavgift (455 kr) betalas av köparen.

Ekonomin är stabil och i dagsläget finns inga beslut tagna på att ändra månadsavgifterna.

 

RENOVERINGAR

För att säkra det yttre underhållet av föreningens byggnader följer föreningen en utarbetad underhållsplan. 2013 installerades ett elektroniskt passersystem och man utförde en kontroll av ventilationssystemet i byggnaderna (OVK). Under 2015 skedde ett omfattande målningsarbete av föreningens samtliga fasader och på vissa av taken. På senare år har man även låtit installera ett nytt fastighetsnät för bredband, bytt utrustning i tvättstugorna, spolat stammarna samt att man under 2018 låtit besiktiga stammarna. Inga stora arbeten planeras den kommande tiden.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-08-03 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea40.9 Kvm
Våning2/2
Driftkostnader3 350kr/år
FöreningBrf Ada i Göteborg
Avgift/månad2 415:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (ComHem), Bredband (100 mbit fiber via Bredbandsbolaget)
EldstadFungerande braskamin
FörvaringsrumTill lägenheten hör ett förråd på vinden och ett förråd på gården
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda97 kWh/Kvm och år
Andel0,70808%
Lgh.nr.18
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
ByggnadsårCirka 1860
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudFöreningen har en gruppanslutning för bredband (100/100), telefoni och digital TV via Bredbandsbolaget. Avtalet gäller fram till och med juni 2020.

Driftkostnader

El2 100kr/år
Försäkring1 250kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 350kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.