SÅLD
Haga, Sprängkullsgatan 3A

Yteffektiv och Hagaidyllisk minipar-tvåa i en av stans äldsta och numera byggnadsminnesförklarade fastigheter från 1800-talets mitt. Med ett totalt lugn bor du högst upp i huset med knäpptyst gårds-gårdsläge och något så ovanligt som avsaknad av grannar varken över eller under dig. Ett separat och luftigt sovrum gör att lägenheten känns större än sina dryga 40 kvadrat. Är ni inte två som flyttar in på direkten finns här rum att växa! Delvis öppenhet mellan kök och vardagsrum ger även bra ytor för social samvaro. Dessutom fungerande kakelugn, spröjsade fönsterpartier och speglade snickerier. Från lägenheten blickar du ut över den minst sagt idylliska innergården inramad av två gråa trähus med röda fönsterbågar och en praktfull mur inbäddad i grönska. Välmående bostadsrättsförening med god ekonomi, bredband inkluderat i avgiften!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 415:–
Boarea40.9 Kvm
Andel0,70808%
Våning2/2

RUMSBESKRIVNING

 

En tung och massiv träport tar dig in på gården och stänger stadens brus ute. Marken pryds av gatsten och väl inne på gården möts du av prunkande grönska, grå träfasader med röda fönsterbågar och en mysig sitthörna, allt oerhört välskött. Inne på gården väljer du uppgång 3A och två trappor upp till vänster nås lägenheten. Med endast fem lägenheter totalt i de två trähusen är det inte många personer som rör sig varken i trapphusen eller på gården. Inunder lägenheten som säljs har föreningen låtit inreda en lägenhet till ett museum för att visa upp Haga så som det var för omkring 100 år sedan. Med denna lägenhet inunder dig innebär det något så sällsynt som att du inte har några grannar varken under eller över (vinden) dig. 

 

HALL

Ett välbevarat trapphus leder dig upp till andra bostadsplanet. Bakom en charmig ytterdörr med ramverk väntar hallen med avhängning för jackor och skor och med kroklist och hyllplan inmålade i väggfärgen. En inbyggd garderob med spegeldörr ger bra förvaringsytor. 

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

BADRUM

Till höger om hallen ligger badrummet, optimalt planerat på få kvadrat. Med fönster mot gården strålar dagsljuset in över väggar och golv i klassisk färgssättning. Badrumsmöbler i form av toalett, vägghängt förvaringsskåp, handfat, spegelskåp och duschhörna. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

VARDAGSRUM

I vardagsrummet finns det plats för både soffa och matsalsbord. En platsbyggd bokhylla, inmålad i väggfärgen, ger plats för många små ting. Ett tvådelat fönsterparti med spröjs och tidsenliga beslag bjuder på fin vy över den idylliska innergården. Dessutom bevarade originaldetaljer i form av speglade snickerier runt fönster och dörrar.

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

KÖK

Fint arbetskök i vinkel, målat i sober mörkblå nyans. Alldeles intill köket finns det i vardagsrummet plats för ett större matsalsbord. Ett högt fönster med spröjsat glas vetter mot den pittoreska innergården. Bra förvarings- och arbetsytor samt ovan bänkskivan i ek/björk kaklat i vitt med fasat kakel i halvförband. Maskinell utrustning i form av kombinerad kyl och frys, ugn, spishäll, fläkt och diskmaskin.  

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

SOVRUM

Längst in i lägenheten bakom en bevarad spegeldörr, med genomgående ljusinsläpp från fönster åt två gårdar, ligger sovrummet. Här kan du under årets ljumma sommarnätter fördelaktigt låta fönstren stå på glänt, tystnaden gör det svårt att begripa hur centralt du faktiskt befinner dig. Utanför sovrummets ena fönster reser sig en hög mur upp mot himlen. Helt inbäddad i grönska är den lik inget annat och otroligt vilsam att vila blicken på. Ena hörnet av sovrummet pryds dessutom av en charmigt prickig kakelugn som värmer gott under kyliga vinterkvällar. Tre inmålade garderober ger bra förvaring. 

Väggar: Målade

Golv: Trägolv

 

Till lägenheten hör ett förråd på vinden och ett förråd på gården. 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea40.9 Kvm
Våning2/2
Driftkostnader3 350kr/år
FöreningBrf Ada i Göteborg
Avgift/månad2 415:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV (ComHem), Bredband (100 mbit fiber via Bredbandsbolaget)
EldstadFungerande braskamin
FörvaringsrumTill lägenheten hör ett förråd på vinden och ett förråd på gården
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda97 kWh/Kvm och år
Andel0,70808%
Lgh.nr.18
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
ByggnadsårCirka 1860
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudFöreningen har en gruppanslutning för bredband (100/100), telefoni och digital TV via Bredbandsbolaget. Avtalet gäller fram till och med juni 2020.

Driftkostnader

El2 100kr/år
Försäkring1 250kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 350kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.