SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 31B

Välbevarad och fint renoverad sekelskiftestvåa med knäpptyst gårdsläge i välskött hus anno 1910. Massvis av charm genom takhöjd om cirka 3 meter, stuckatur, takrosett, bevarade brädgolv, höga fotlister och profilerade listverk. Stort kök med plats för många gäster! Stilrent badrum renoverat 2016. Oslagbart Linnéläge med citypulsen alldeles utanför portdörren! Bredband ingår i avgiften.

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 519:–
Boarea62 Kvm
Andel4.35044%
Våning2tr

RUMSBESKRIVNING

 

HALL

Två trappor upp välkomnas du genom en säkerhetsdörr in i hallen med hela 3 meter till tak, plats för avhängning direkt till vänster och direkt access till stor klädkammare med maximerad förvaring från golv till tak. Hallen är centralt placerad och öppnar upp mot både vardagsrum och kök. Härifrån nås också det stora badrummet. 

Väggar: Gråmålade

Golv: Brädgolv

 

KÖK

Stort socialt kök med plats för många gäster! Stilrent utförande med skåpsluckor i varmgrå nyans som sträcker sig hela vägen upp till tak, bänkskiva i vit högglans och vitt kvadratiskt kakel med svart fog. Med cirka 3 meter till tak, stort tvåluftsfönster, gråmålat brädgolv i original, inbyggt hyllplan med marmorskiva och rundad vägg mot trapphuset. Maskinell utrustning i form av keramikhäll, varmluftsugn, fläkt samt integrerad diskmaskin och kyl/frys. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Oerhört trivsamt vardagsrum med klassisk och pompös sekelskiftescharm. Väggarna lät man 2017 tapetsera i tapet från Boråstapeter, där den dovt mörkblåa nyansen lyfter fram stuckaturen och listverken som omsluter rummet. Med cirka 3 meter till tak, stort tvåluftsfönster mot innergården, stuckatur, takrosett, profilerade listverk, bevarade brädgolv och rundad vägg mot trapphuset.

Väggar: Tapetserade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord, skrivbord och byrå. Bakom speglad innerdörr med knäpptyst gårdsläge, högt till tak, stort tvåluftsfönster, profilerade listverk och bevarade brädgolv. En liten nisch intill sängen har man nyttjat genom att låta platsbygga hyllplan.

Väggar: Gråmålade 

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Stort badrum renoverat 2016 i smakfullt utförande med vitt kakel på väggarna och ljusgrå klinker på golvet med behaglig golvvärme. Badrummet är inrett med toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, dusch med glasväggar samt tvättmaskin och torktumlare. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker med golvvärme

 

Till lägenheten hör ett förråd i källaren. 

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 31

 

ALLMÄNT

Brf Nordhemsgatan 31 är en välskött förening som förvärvade fastigheten Olivedal 2:8 år 2002. Byggnaden som uppfördes 1910 består av totalt 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och en hyreslokal (frisör) om 30 kvm. Bostadsrättsytan om 1 481kvm fördelas på 5st ettor, 5st tvåor, 5st treor och 4st fyror.

 

FÖRVALTNING

Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC (Sveriges Bostadsrättscentrum AB), medan teknisk förvaltning sköts i egen regi.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av tomträttsavgift.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

 

TV/INTERNET

Bredband (100/10 mbit) från Bredbandsbolaget ingår i avgiften, liksom grundutbud för Kabel-TV (ComHem).

 

PARKERING

I området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad cirka 650kr/mån.

 

INNERGÅRD

Föreningens medlemmar delar den gemensamma innergården som till sommaren möbleras upp med utemöbler, grill och fina planteringar.

 

GEMENSAMMA UTYMMEN

Föreningens gemensamma tvättstuga ligger med ingång från B-trapphuset och är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp och en mangel. Soprum med källsortering nås från gården.

 

EKONOMI

De långfristiga skulderna enligt bokslutet för 2017 uppgår till cirka 9,3mnkr vilket motsvarar en belåning om 6 613kr skuld/kvm bostadsrättsyta. Hyreslokalen ger löpande intäkter till föreningen.

Under 2015 sålde föreningen en hyreslägenhet där intäkterna hjälpte till att finansiera den takrenovering som genomfördes under 2016. Inga planerade avgiftsförändringar föreligger.

Överlåtelse- och pantsättningsavgift tas ut enligt stadgarna. Överlåtelseavgift (1163 kr) och pantsättningsavgift (465 kr) betalas av köparen.

 

GJORDA RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig fram till 2044. I föreningens årsredovisning finns en utförlig förteckning över utfört underhåll, nedan följer en sammanfattning:

2017 Byte maskinutrustning i tvättstuga

2016 Renovering av fönster mot innergård, målning och reparation av yttertak

2015 Översyn av värme (kalibrerat värmen i radiatorerna)

2010 Förbättring av ventilation (åtgärder baserade på OVK)

2007 Stamspolning, ny port och renovering av entrén

1976 ROT-renovering

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen håller just nu på att ändra ventilationen i kök och badrum från självdrag till mekanisk fläkt på taket. Näst på tur planeras trapphusen att renoveras år 2020.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-03-14 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea62 Kvm
Våning2tr
Driftkostnader4 626kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 31
Avgift/månad3 519:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV (grundutbud) och Bredband
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda128 kWh/Kvm och år
Andel4.35044%
Lgh.nr.00011
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1910
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget

Driftkostnader

El2 500kr/år
Försäkring2 126kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 626kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.