SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 18A

I myllrande och spännande kvarter finner du 2 trappor upp denna tvårummare. Genomgående fina trägolv och fönster löper längs med hela lägenheten och skapar tillsammans med den utmärkta planlösningen en social och trivsam lägenhet. Dessutom balkong mot innergården och en stabil förening.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 410:–
Boarea58 Kvm
Andel3.48%
Våning3/4

Lägenhetsbeskrivning

HALL

Inga onödiga kvadratmetrar utan en koncentrerad hall med plats för avhängning. Direkt till vänster nås sovrummet och rakt fram resterande delar av lägenheten. Lite längre in i hallen finns en garderob för ytterligare förvaring.

Golv: Schackrutigt golv

Väggar: Mönstrad tapet

 

KÖK

Rejält och gediget kök med fasade luckor i massiv Ek. Luckornas smakfulla grå nyans möter ett mörkare kaklat stänkskydd och rostfria vitvaror. Bänkskivan är även den i massiv och oljad Ek.

Kyl/Frys från Bosch, fläkt från Franke (2017), diskmaskin från Electrolux, ugn från Electrolux och en induktionshäll från Electrolux (2017).

Golv: Nåtade originalbrädgolv

Väggar: Målade grå

 

 

VARDAGSRUM

Vardagsrum i anslutning till köket och med stora fönster i västligt läge. Vita lister, detaljrik stuckatur, takrosett och höga fönster, i vardagsrummet finns flera fina detaljer kvar. Väggarna har man målat i en vit ton och i det ena hörnet tornar en vacker kakelugn upp sig. Här har grannar byggt upp en vägg och skapat ett extra rum för att dispnera lägenheten likt en 2,5:a.

Golv: Nåtade originalbrädgolv

Väggar: Målade vita

 

SOVRUM

Med lugnt läge in mot innergården ligger sovrummet. Plats för en större säng, förvaring i höga platsbyggda garderober och utgång till balkongen. Vackra detaljer i stuckatur, lister och takrosett.

Golv: Nåtade originalbrädgolv

Väggar: Målade vita 

 

BADRUM

Rymligt och helkaklat badrum i traditionella färger. Under 2015 sattes tvättmaskin in, i samband med detta byttes även toastolen, handfatet och kommoden ut. Förvaring i ett skåp och i kommoden.

Golv:  Vit klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Till lägenheten ingår ett vindsförråd

Sammanfattning av Brf Nordhemsgatan 16-20

BRF Nordhemsgatan 16-20 förvärvade fastigheterna Masthugget 9-15,18,19 år 2003. Föreningen utgörs av 28 lägenheter, varav alla upplåts med bostadsrätt. Dessutom upplåter föreningen 5 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta uppgår till 2 209 kvm, varav 1 887 kvm är lägenhetsyta och resterande 322 kvm är lokalyta. Föreningens hus uppfördes mellan 1879 och 1889.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och därför påverkas man ej av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Förvaltare

Den ekonomiska och tekniska förvaltningen sköts av SBC.

 

Andrahandsuthyrning

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

Tvättstuga

Föreningen har två tvättstugor. Här finns två tvättmaskiner, ett torkskåp och en torktumlare. Enligt de boende är det ganska lätt att få tid.

 

Gemensamma utrymmen

Gemensam innergård. Cykelrum har byggts om till soprum med utökad sopsortering och nya cykelställ under tak har iordningställts på gården. De boende som vill hjälper till med att sköta föreningens rabatter. Två städdagar anordnas per år, en på våren och en på hösten. Föreningen köper årligen in blommor och andra växter till planteringarna.

 

Försäkring

Fastigheterna är fullvärdesförsäkrade genom Länsförsäkringar där en ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Trappstädning

Trappstädningen läggs ut på entreprenad hos Esplanad och är således ingenting medlemmarna själva behöver utföra.

 

Parkering

Föreningen har inga egna platser men boendeparkering och garage finns i området.

 

Kabel-TV och bredband

Kabel-tv och bredband finns att tillgå via Comhem varav grundutbudet för kabel-tv ingår i avgiften.

 

Juridisk person

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

Renovering

Föreningens hus genomgick under 1980-talet en grundlig ROT-renovering bland annat avlopps- och elstammarna byttes. Under 2004 genomfördes en större pietetsfull renovering av fastigheternas fasader. Man satte även in nya portar, allt för att harmoniera med husets karaktär och historia.

2006: Trapphusen renoverades.
2012: målades taket om och fasaden på 16-gården.
2014-2015: Fönster mot gatufasaden byttes. OVK-besiktning.
2015-2016: Spolning och filmning av avloppsledningar under mark. Förebyggande och regelbundna mätningar av grundvattennivåer.

 

Kommande renoveringar

Föreningen har under 2018 upprättat en omfattande underhållsplan med målsättningen att bevara fastigheternas goda skick. Underhållsplanen är detaljerat utförd och sträcker sig tom 2048. Följande större underhåll är planerat närmst kommande åren utöver mindre lagningsarbeten.

2018: Lagning av fogar, målning/byte av ståldörrar, slamsugning av brunnar, lagning av puts, OVK i lokaler och bostäder. Byte av kvarvarande obytta fönster mot innergården.

2019: Byte av pump för värmecirkulation, renovering rökkanaler, bättre belysning i allmänna utrymmen, byte av termostater/ventiler radiatorer. Lagning samt målning av ytskikt i allmänna utrymmen såsom soprum, källare.

I övrigt inga större åtgärder planerade de närmsta åren. Medel finns avsatta för dessa åtgärder.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är god och föreningens lån är idag helt amorteringsfria. Diskussion har funnits om huruvida möjligheten finns att sälja ut och inreda hela eller delar av vindsutrymmen till de lägenheter som ligger på översta våning, så dessa kan bygga etagelägenheter. Detta skulle öka intäkterna inte bara direkt genom de pengar föreningen får för råviden, utan även genom ökade intäkter från månadsavgifter.

 

Föreningens lokaler inbringar goda hyresintäkter till föreningen, ca 30 % av de totala intäkterna kan hänföras till lokalhyror. De långfristiga skulderna för bokslutet 2016 uppgår till ca 15,8 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9 094 kr skuld/kvm bostadsyta. Efter försäljningen av föreningens sista hyresrätt finns idag ett oerhört stort överskott på föreningens kassa ca (6,5 msek) och detta är primärt avsett till framtida underhåll.

Föreningen tar ut överlåtelseavgift (1038 kr) och pantsättningsavgift (455kr) enligt stadgarna. Överlåtelseavgift betalas av köparen.

Idag finns det inga beslutade avgiftsförändringar.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2017 och föreningens kontaktperson 2018-09-04

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea58 Kvm
Våning3/4
Driftkostnader5 100kr/år
FöreningNordhemsgatan 16-20
Avgift/månad3 410:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda207 kWh/Kvm och år
Andel3.48%
Lgh.nr.00186
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1879
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 100kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.