SÅLD
Kungsladugård, Carnegiegatan 17B

Omsorgsfullt renoverad landshövdingetrea av unik kaliber. Oerhört välgjord in i minsta detalj med allt (och lite därtill) man kan tänkas önska! Plankgolv, profilerade listverk, spröjsade fönster, spegeldörrar, pärlspont och förmodligen Kungsladugårds största och mest spektakulära kök! Dessutom ligger lägenheten i en exceptionellt bra och ekonomisk stark förening som haft huset i sin ägo sedan det byggdes 1924. Kungsladugård, en levande stadsdel som bjuder på fantastiska variationer och möjligheter med både mysiga restauranger, kaféer, bagerier och inte minst närheten till Slottskogen.

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 083:–
Boarea97 Kvm
Andel15.06%
Våning1 tr

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

1917 togs de första spadtagen till vad som kom att bli det vi idag kallar Kungsladugård. Faktum är alltså att stadsdelen inte är äldre än att det fortfarande kan finnas personer i livet som sett det forna Kungsladugårds ängar med egna ögon, något som otroligt nog funnits bevisats just i denna förening...

 

HALL

Bakom dubbla spegeldörrar mot svalen gömmer sig ett av Kungsladugårds utan tvekan charmigaste hem. I hallen finns det platsbyggd förvaring för kläder och skor, charmfull spaljé samt plats för byrå. 20-talet gör sig påmint genom vitlutade plankgolv, profilerade listverk, spegeldörrar och pärlspont.

Väggar: Pärlspont, vitmålad

Golv: Vitlutat plankgolv

 

SOVRUM I

Till vänster om hallen ligger det ena av lägenhetens två sovrum, det som från början tillsammans med vardagsrummet utgjorde en gammal bakverkstad. Än idag påminner ugnens platta om den aktivitet som ägde rum här den tiden det begav sig. Sovrummet är rofyllt beläget med ett stort spröjsat fönsterparti vänt mot den mysiga innergården. 

Väggar: Tapetserade (Boråstapeter)

Golv: Slipat och vitlutat original plankgolv

 

VARDAGSRUM

I fil med lägenhetens kök och ena sovrum ligger vardagsrummet. Ljust och luftigt med gott om plats för soffgrupp och bokhyllor. Charmfullt med plankgolv, bevarad stenskiva från där kakelugnen tidigare stått och platsbyggd bokhylla i den gamla dörrposten. Två spröjsade fönster mot den gröna allén bjuder in massvis av ljus.

Väggar: Målade (NCS 1603-Y23R)

Golv: Vitlutat och oljat plankgolv

 

KÖK

Köket vi bara drömmer om! Om inte DET största, så definitivt ett av Kungsladugårds största och mest spektakulära kök. Enligt originalritningarna från när huset byggdes bestod den ena delen av köket på den tiden av en butik med ingång från Älvsborgsgatan. Idag är den ingången igensatt och efter en omfattande renovering 2016 stod köket klart i dess nuvarande utformning. Förutom generösa förvarings-och arbetsytor finns det gott om plats för ett rejält matsalsbord och skrivbordshörna. Två spröjsade fönsterpartier på rad tillsammans med ett stort halvmåneformat fönster bidrar till ett fantastiskt ljusinsläpp i rummet. 

Köksskåpen är lackade i en grå kulör (NCS S 4502-Y) med handtag i läder och mässing, bänkskivan behandlad med vitpigmenterad ekologisk apelsinvax-olja och väggarna ovan bänkskivan kaklade i halvförband med mörkgrå fog. Blandare i rå mässing från Tapwell, eluttag och dimmer i svart backelit från Byggfabriken samt väggfast hylla behandlad likt bänkskivan. Dessutom flyttbar köksö med hyllplan i rostfritt och toppskiva i återvunnen marmor. Maskinell utrustning i form av stor induktionshäll, fläktkåpa, inbyggd ugn och mikro samt diskmaskin och kombinerad kyl och frys.

Väggar: Målade (NCS S 100-Y) samt pärlspont (målad i kulör Dimma från Alcro)

Golv: Vitpigmenterat och vaxat plankgolv, golvvärme

 

SOVRUM II

Lägenhetens andra sovrum nås från vardagsrummet och avskiljs genom spegelskjutdörrar med beslag infällda i dörrbladen. Plats för dubbelsäng, nattduksbord och byrå. Dessutom gott om plats för kläderna i två stora och inbyggda garderober. Ett stort halvmåneformat fönster blir ett fint inslag att vila blicken på. 

Väggar: Målade/Tapet från Cole & Son

Golv: Vitpigmenterat och vaxat plankgolv, golvvärme

 

BADRUM

Luxuöst badrum, väl tilltaget med både duschhörna och badkar. Helrenoverat 2012 med stilsäkra färg-och materialval. Fint med fönster mot gården. Badrummet är utrustat med toalett, kommod med ovanliggande handfat, spegelskåp, handduksvärmare samt tvättmaskin och torktumlare. 

Väggar: Kaklade

Golv: Schackrutigt klinker, golvvärme

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör tre förråd, två i källaren och ett på vinden.

 

Kungsladugård

 

Frågan är om inte Majorna/Kungsladugård är Göteborgs egen version av New Yorks Brooklyn? Här lever barnfamiljer, konstnärssjälar och hipstersskägg i en fantastisk symbios som skapar den unika atmosfär man bara hittar här. Det är som en resa bakåt, till tiden då vi levde tillsammans, och inte bara bland varandra.

Stadsdelen bjuder på fantastiska möjligheter och variationer. Allt från trendiga restauranger, jordnära kaféer, ekologiska bagerier, nischade butiker till härliga parkmiljöer och skönt häng. Och så har vi Majornas egna lilla ”innanhav” Plaskis, där invånarna njuter av sol och svalkande lek om sommaren och kälkåkning på vintern.

Området, som egentligen innefattar Masthugget och Stigberget i öster, Majorna i mitten och Kungsladugård i väster, breder ut sig hela vägen från Slottskogen och ut till Brooklynbri… f´låt Älsvborgsbron, med dess fantastiska solnedgångar över hamninloppet.

Varför inte glida runt på din cykel, låta vinden spela i skägget, med Joel Almes ”Snart skiner poseidon” i lurarna, och fullständigt bli ett med Göteborgs egna lilla Brooklyn…

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea97 Kvm
Våning1 tr
Driftkostnader14 940kr/år
FöreningBrf Gullkragen
Avgift/månad3 083:–
Ingår i avgiftenVatten och TV (grundutbud). Obligatoriskt tillägg för bredband (fiber 100/100) tillkommer på 325 sek/månad.
Ingår inte avgiftenVärme och varmvatten
Förvaringsrum2st källarförråd, 1 vindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda88 kWh/Kvm och år
Andel15.06%
Lgh.nr.21001
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1924
UppvärmningDirektverkande el. Egen varmvattenberedare 300L
VentilationSjälvdrag
Tv- InternetutbudFöreningen har en gemensam mottagare för basutbudet av TV-kanaler som ingår i månadsavgiften. Vill man ha fler kanaler går detta att beställa.

Driftkostnader

Värme8 580kr/år
El3 960kr/år
Försäkring2 400kr/år
Total driftkostnad 14 940kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.