SÅLD
Linnéstaden, Majorsgatan 1

Uppe bland takåsarna och högst upp i den vackra hörnfastigheten på Majorsgatan finner vi en smart enrummare. Genomtänkt lägenhet med köket nyrenoverat i sobra färger, gott om förvaring, stort badrum och praktiskt allrum. Utmärkt läge i Linnéstan med närhet till skolor och stadslivet. Dessutom går hissen hela vägen upp och lugnet är påtagligt.

fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift2 106:–
Boarea31 Kvm
Andel2.23%
Våning5 av 5

Lägenhetsbeskrivning

ALLRUM

Lägenhetens allrum agerar både sovrum och vardagsrum. Utan problem finns det plats för säng, matbord och en mindre soffa. I rakt söderläge finns ett öppningsbart fönster som bidrar med ljus och en skön överblick över Linnéstadens takåsar och gator.

Väggar: Målade vita

Golv: Parkettgolv

 

KÖK

Ljust och rejält kök nyrenoverat under 2016. Från ett öppningsbart takfönster får rummet en naturlig ljussättning. Grå skåpsluckor möter stänkskydd i vitt och tålig bänkskiva i laminat. Utrustat med induktionshäll, inbyggd ugn, köksfläkt och integrerad kyl/frys.

Väggar: Målade vita

Golv: Parkettgolv

  

BADRUM

Stort och fräscht badrum med badkar, toalettstol, handdukstork och spegelskåp med belysning. Förvaring i kommod.

Golv: Ljus våtrumsmatta 

Väggar: Ljust kaklade

 

HALL

Praktisk hall med förvaring i tre stora garderober. Dessutom avhängningsyta för ytterkläder och vägghängd skoförvaring.

 

Lägenheten disponerar ett förrådsutrymme i källarplan 

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Brf Vaktposten förvärvade fastigheten 2016 och förvaltar idag 19 lägenheter varav 16 upplåtna med bostadsrätt och 3 upplåtna med hyresrätt samt en lokal upplåten med hyresrätt. Fastigheten Kommendantsängen 3:6 i Göteborg med adresserna Majorsgatan 1 och Kastellgatan 9 uppfördes i 5 våningar mellan 1904-1906.

Byggnadernas totala bostadsyta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 1622 kvm varav 1302 kvm utgör bostadsrättsarea och 320 kvm utgör hyresrättsarea, lokalen uppgår till 241 kvm.

 

FÖRVALTNING

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa, i försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen läggs ut på entreprenad och ca 2 gånger per år anordnas gemensamma städdagar.

 

TV/Bredband

Grundutbudet av Kabel-Tv ingår i avgiften, önskas utökat utbud regleras detta enskilt via leverantör. Fiber är framdraget till fastigheten men ännu inte inte inkopplat i lägenheterna. Leverantör är IP-only. Under hösten kommer lägenheterna anslutas. Det kommer medföra ett tillägg på månadsavgiften på ca 200 kr. Detta ger varje lägenhet öppet fibernät.

 

PARKERING

Föreningen äger inga egna platser men i området gäller boendeparkering.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person godkänns ej medlemskap i föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen tar ställning till beslut vid varje enskilt fall, efter ansökan av medlem.

 

INNERGÅRD

Den gemensamma innergården är nyligen renoverad och här finns utemöbler för medlemmarna att nyttja under de varmare dagarna på året.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen på källarplan utrustad med 2 tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. Bokning sker online och nås enklast via hissen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är stabil och sedan 1990-talet har stora renoveringar genomförts vilket resulterat i väl underhållen fastighet. I bottenplan har föreningen en stor lokal om (241 kvm) som bidrar med ca 10 % av de totala intäkterna.

I dagsläget finns det tre kvarvarande hyresrätter sedan ombildningen 2016. De är samtliga att ses som en stor ekonomisk tillgång för föreningen och är totalt om en yta på hela 300 kvm. Enligt bokslutet för 2017 uppgår de långfristiga skulderna till ca 26 mkr och man har även gott om pengar i kassan (ca 1,5 msek) som löpande används till underhåll och bättringsarbeten på fastigheten. En mindre justering av avgiften gjordes i juli 2018 för att ta höjd för på sikt höjda räntor. Fiber är framdraget till fastigheten men ännu inte inte inkopplat i lägenheterna. Under hösten kommer lägenheterna anslutas. Det kommer medföra en tillägg på månadsavgiften på ca 200 kr.

Inga övriga avgiftsjusteringar är i dagsläget planerade eller beslutade.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört renoveringar och underhållsarbeten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1990: Rör- och elstambyte, tilläggsisolering av gårdssidan, fasadrenovering samt exploatering av vinden. Något år senare renoverades också trapphus, fönster och balkonger. Grundförstärkning gjordes också.

2016: Hissrenovering samt gårdsrenovering.

2017: Spolning av avloppsstammar, nytt porttelefonssystem samt färdigställande av gården.

2018: Underhåll av balkonger ut mot Majorsgatan, målning av fönster och dörrar.

2019 Byte av takfönster


Föreningen följer en löpande underhållsplan för kommande år.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och följer därför en underhållsplan. Föreningen har påbörjat en omfördelning av deras stora lokalytor. Den stora lokalen har delats av för att på så sätt möjliggöra en byggnation av två st nya bostadsrätter (Om bygglov erhålls). Detta skulle ge föreningens positivt tillskott till ekonomin samt utöka bostadsrättsytan och antalet medlemmar.  

 

HEMSIDA

www.vaktpostenblog.wordpress.com

 

Ovanstående grundas på information från årsredovisningen för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea31 Kvm
Våning5 av 5
Driftkostnader3 062kr/år
FöreningBrf Vaktposten
Avgift/månad2 106:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda119 kWh/Kvm och år
Andel2.23%
Lgh.nr.9-551-1-0154
Lgh.nr. LMV1503

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1904
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem (Blivande IP-Only)

Driftkostnader

El1 950kr/år
Försäkring1 112kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
3 062kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.