SÅLD
Linnéstaden, Tredje Långgatan 23

HYGGE - När atmosfären är varm och välbefinnandet är högt, en plats, ett ögonblick av avkoppling och där hemtrevnad och avslappning inte konkurrerar med perfektion. Om HYGGE skulle ha en adress, så är den Tredje Långgatan 23! Med en kraftig avgiftssänkning runt hörnet och på våning 2 i det välbevarade 1880-talskvarteret mellan Nordhemsgatan och Värmlandsgatan ligger denna oerhört charmiga och välrenoverade sekelskiftestrea. Med kanske en av Göteborgs mest eftertraktade innergårdar innanför porten. Varsamt renoverad och vackert färgsatt. Balkong i med härligt gårdsläge.

Budgivning dold
fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift5 568:–
Boarea92 Kvm
Andel13.39620%

Lägenhetsbeskrivning

Huset på Tredje Långgatan 23 uppfördes 1884 och denna lägenhet stoltserar med många bevarande originaldetaljer från dess att huset byggdes. Lägenheten har högt till tak, djupa fönsternischer, spegeldörrar, takrosetter och stuckaturer och de höga profilerade listerna ramar in rum efter rum. Huset ligger i anslutning till en stor och magisk innergård med gammaldags gatsten, härlig grönska, kryddodlingar, trädgårdsmöbler och lekplatser. Lägenheten ligger i direkt närhet till saluhallen med sitt spännande utbud.

Redan i trapphuset känns styrelsens engagemang av, då trapphuset är tidstypiskt renoverat med ådermålningar och bevarande trädörrar. Lägenheten med sina 92 kvm är optimalt planerad och renoverad med smak och omsorg. Beslutad avgiftssänkning finns, storleken på sänkningen kommer avgöras av försäljning av råvindsyta. (När bygglovet och försäljning av råvindsyta är klar kommer föreningen göra en större sänkning.)  Men oberoende av vindsförsäljningen kommer föreningen att ha utrymme att sänka avgifterna  Föreningen kommer oberoende av vindsförsäljningen kunna sänka avgifterna per 1 Januari 2021. 

Historien om långgatorna går tillbaka till mitten av 1800-talet. Då präglades området främst av sin närhet till hamnen, och var därmed sjöfolkets gator. Nu, nästan 200 år senare, ett myllrande och pulserande stadsliv med kreativa startups, nyskapande koncept-restauranger och ett rikt kulturliv.

 

Hall

Stor hall med mängder av förvaring, vardagsavhängning direkt innanför dörren och flera höga garderober längre in.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade och delvis tapet från William Morris

 

Kök

Direkt till vänster i hallen nås det stora sällskapsköket. Rymligt och rofyllt kök med utgång till en stor balkong (1,6 m x 3,5 m) med utsikt över den grönskande innergården. Köket renoverades 2012. Tack vare dubbla skåpsrader hela vägen upp till tak ges gott om förvaring. Maskinparken består av fullhöjdskyl och frys från Electrolux, inbyggd varmluftsugn och micro, induktionshäll samt integrerad diskmaskin (samtliga från IKEA).

Golv: Vitmålat brädgolv

Väggar: Målade

 

Badrum

Badrummet renoverades 2013 i klassiska färger och materialval. En gammal igensatt nisch ger plats åt en duschhörna som avskärmas av välvda vikdörrar. Tvättställ på en specialgjord betongskiva med underliggande förvaring. Här finns även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare.

Golv: Grå klinker (elektrisk golvvärme)

Väggar: Helkaklat

 

Vardagsrum

Vardagsrummet är verkligen sekelskifte i sin rätta form. Bevarande maffiga stuckaturer, vackert bevarade och omhändertagna brädgolv, höga lister och profilerade listverk. Höga fönster i söderläge gör att rummet badar i solljus.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Sovrum

Innanför de höga parspegeldörrarna i fil med vardagsrummet ligger lägenhetens första sovrum. Ett stort och extremt ljust rum färgsatt i sober terracotta-rosa ton.

Golv: Brädgolv i orignal

Väggar: Målade

 

Sovrum 2

Med privat och lugnt läge in mot gården ligger lägenhetens andra sovrum. Ett tyst rum vackert färgsatt i en varmgrå ton. Här finns gott om förvaring och även plats för dubbelsäng om man hellre vill ha detta som Master-bedroom.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Övrigt: Balkongen ligger i nordöstligt läge och ger tidig morgonsol och ett par timmar på kvällen. Förråden till lägenheterna kommer att ändras i och med att det byggs vindslägenheter. Lägenheten kommer efter byggnation att få ett litet vindsförråd och ett något större källarförråd. (Total förrådsyta ca 4 kvm)

All el sågs över 2017, då byttes även samtliga uttag och dimrar. 

Sammanfattning av Brf Tredje Långgatan 23

Allmänt

Bostadsrättsföreningen Tredje Långgatan 23 registrerades redan år 1986 och förvärvar över fastigheten Masthugget 7:12 med adress Tredje Långgatan 23. Byggnaden uppfördes redan 1885 och dess originalkaraktär är mycket välbevarad. Föreningen upplåter i dagsläget 8 bostadsrättslägenheter som tillsammans utgör en totalbostadsarea på 683 kvm. Föreningen är medlemmar i Smackens Samfällighetsföreningen och ingår i Masthugget GA:1 och GA:7 gällande gemensam sophantering och inomhuskvartersgård.

 

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts utav Bredablick Förvaltning medan föreningen driver den tekniska förvaltningen i egen regi.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom Trygg Hansa. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår och ett kollektivt bostadsrättstillägg för medlemmarna.

 

Juridisk person

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

Innergård

Som medlem har du tillgång till föreningens trivsamma innergård med flertalet uteplatser som under sommartid möbleras upp med sittmöbler. Innergården förvaltas genom en samfällighetsförening med grannfastigheterna som medlemmar. Innergården ombonas av härlig grönska med flertalet fruktträd, bärbuskar och kryddodlingar. Dessutom erbjuder innergården tillgång till två egna lekplatser.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källarplan. Tvättstugan uppleves ljus och fräsch och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och en mangel. Tvättid erbjuds alla dagar i veckan och tillgängligheten bedöms vara mycket god. På innergården finns ett separat gemensamt sophus för samfälligheten. Cykelparkering finns i portgången mellan gata och innergård. Barnvagnar ställs med fördel i föreningens barnvagnsrum bredvid tvättstugan.

 

Trappstädning

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och sköts utav Bo & Son och är således inget som de boende själva behöver engagera sig i.

 

Parkering

I området gäller boendeparkering mot en kostnad på ca 650 kr/mån. Ansökan görs via Göteborgs stad. I närliggande parkeringsgarage finns ytterligare möjlighet till parkeringsplats, genom en extern kö, mot en kostnad på ca 800-1000 kr/mån.

 

Tv/Internet

Fiber 1000/1000 kommer ingå i avgiften framöver (installeras i skrivande stund) Comhem ger grundutbudet Tv-digitalt.

 

Ekonomi

Föreningen är sedan länge välskött och väl omhändertagen tack vare ett föreningsarbete som präglats av stort engagemang. Föreningen arbetar aktivt med att kontinuerligt bevaka sina lån, avtal och bindningstider. Under senare år tidigare hyreslägenheter omvandlats till bostadsrätter där kapitalet använts till att betala av på föreningens lån samt investerats på underhåll och renovering av fastigheten. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 4 msek vilket motsvarar en belåning om ca 5900 kr skuld/kvm bostadsyta vilket är strax under snittet för den genomsnittliga föreningen i Göteborg.

Föreningen har skrivit en sk avsiktsförklaring om försäljning av fastighetens råvind som ska omvandlas till två bostadsrätter. Förädlingen av råvindytan kommer innebära en stor inkomst till föreningens kassa samt resultera i fler medlemmar som betalar månadsavgift. Just nu finns en överklagan på bygglov vilken kommer att fördröja processen något, men inget föreningen ser som något hinder.

Föreningen har beslutat för en kommande sänkning av avgiften. Hur stor sänkningen kommer att vara är beroende på utfallet av försäljningen av råvindsytan. (Sänkningen kommer gälla from 1 Januari 2021)

 

Renoveringar

Föreningen följer aktivt den underhållsplan som upprättades 2015 tillsammans med Bredablick Fastighetspartner. Sedan föreningen övertog fastigheten har det investeras i flertalet renoveringar och underhåll vilket bidragit till att fastigheten idag är i mycket gott skick. De senaste projekten som utförts är undersökandet av möjligheten att förädla vind samt att dra in fiber. Nedan följer ett urval av större åtgärder gjorda under senare år:

2019: Undersökning av möjlighet att omvandla vind till bostadsrätter samt dra in fiber.

2017: Investering av nya utemöbler och plantering på innergård.

2016: Underhåll av markytor på gård och portgång. Kontroll av radiatorer och injustering av värmesystemet.

2014: Införande av systematiskt brandskyddsarbete samt godkänd OKV-besiktning

 

2013: Trapphusrenovering, byte av termostater, vattenmätare, cirkulationspump och ventiler samt fortsatt balkongbygge.


2012: Balkongbygge, fönsterbyte, takomläggning samt målning och omputsning av fasad.

 

 

Ovanstående grundas på information från Årsredovisning 2018 och föreningens kontaktperson 2020-04-08. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea92 Kvm
Driftkostnader5 700kr/år
FöreningBrf Tredje Långgatan 23
Avgift/månad5 568:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband och (balkongtillägg)
Känd avgiftsförändringSänkning med 15% from 1 Jan 2021
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
EnergiklassD
Energiprestanda110 kWh/Kvm och år
Andel13.39620%
Lgh.nr.9-535-1-1004
Lgh.nr. LMV1101

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1884
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El4 200kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 5 700kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.