SÅLD
Linnéstaden, Fjärde Långgatan 18

Stilsäkra nyanser! Två våningar upp i oerhört eftertraktad fastighet, med mycket karaktär på lugn gata med grönområden både öst och väst. Lägenheten är en ytmaximerad tvårummare om 46 kvm, med bevarade originaldetaljer såsom stuckaturer, listverk, fönsterbrädor och fönsterbågar samt både serveringsskåp och skafferi!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 677:–
Boarea46 Kvm
Andel4.26%
Våning2

Lägenhetsbeskrivning

Se hit du som värdesätter en välhållen fastighet i fint originalskick och med ursprunglig charm, oerhört vackra originalfönster som båda vetter mot grönområden! Oerhört ytmaximerad tvårummare med ett av Långgatornas bästa lägen!

 

Hall

Mindre hall med plats för avhängning och skohylla. I inre delen av hallen ligger ett bevarat originalskåp för avhängning och klädförvaring.

Golv: Parkettgolv

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Stort vardagsrum med plats för både matgrupp och soffgrupp. Stora fönsterpartier med småspröjsade originalfönster ut mot grönområde, djupa fönsternischer och bevarade listverk. Vacker stuckatur och parspegeldörrar skänker en gedigen sekelskiftescharm över hela bostaden.

Golv: Slipade och hårdvaxoljade originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

Sovrum

Sovrum i fil med vardagsrummet och bevarade dubbla parspegeldörrar och vackert profilerade dörrnischer. Två garderober för ytterligare förvaring. Stort trelufts-fönsterparti ut mot grönområde.

Golv: Slipade och hårdvaxoljade originalbrädgolv

Väggar: Målade

 

Kök

Kök i vinkel med både skafferi och serveringsskåp bevarade från förr. Köket renoverades 2010 och är utrustat med kyl och frys (2008), Diskmaskin, mikro och ugn/spis från 2010.

Väggar: Målade 2010

Golv: Parkettgolv

 

Badrum

Helkaklat badrum med tvåfärgad Mosaic klinker på golvet och vitt kakel på väggarna. Handukstork, WC,  tvättställ i kommod och skiljevägg i glas.

Golv: Mosaic klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Lägenheten disponerar ett vindsförråd om ca 3*3 meter.

Sammanfattning av Brf Kråkslottet

Brf Kråkslottet har förmånen att förvalta en oerhört vacker och osedvanligt välhållen fastighet. Byggnaden har i princip all orginalkaraktär bevarad både interiört och exteriört. Föreningen förvärvade fastigheten 2001 som idag består av 16 lägenheter, varav 14 är upplåtna med bostadsrätt och 2 med hyresrätt, föreningen äger även en hyreslokal som idag hyrs ut till Fastighetsförmedlingen. Fastighetens totalyta uppgår till 1262 kvm varav 1162 utgör lägenhetsyta och 100 kvm utgör lokalyta.

 

Förvaltare

Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälden.

 

Ekonomi

Föreningens ekonomi är stabil med många års oförändrade månadsavgifter. Intäkterna från de två hyreslägenheterna och från hyreslokalen utgör ca 33% av föreningens totala intäkter. De två hyresätterna utgör en stor sk dold tillgång då dessa kommer att genera stora intänkter den dagen de säljs. Föreningens långfristiga lån ligger vid 2017 års bokslut på 6,47 Mkr. Belåningen ligger på ca 6100kr/kvm vilket är under snittet för området. Idags läget planeras inga justeringar av månadsavgiften.

 

Renoveringar

El och vattenstammar byttes 1989-1990. Då renoverades samtliga badrum, balkonger, taket lades om och gårdsbjälklaget byttes ut.

2004 Målades fönstren

2008 Putslagades (delvis) och målades fasaden både mot gatan och mot gården.

2011 Renovering av trapphus och upprustning av tvättstuga.

2014 Renoverades fasaden mot parken

 

Kommande renoveringar

Föreningen kommer behöva byta skadat tegel i hissmaskinrummet och byta fog. Kring 2022-2027 kommer föreningen att renovera badrummen i hyresrättslägenheterna.

 

Parkering

Boendeparkering finns i området. Mer information om det finns att läsa på www.goteborg.se.

 

TV/Bredband

Kabel-TV från Comhem (grundutbudet ingår i avgiften). Bredband finns att tillgå via Comhem. Diskussion finns om att dra in fiber till fastigheten.

 

Gemensamma utrymmen

Föreningen har en gemensam tvättstuga belägen i källaren, tvättstugan har nya maskiner sedan 2011. Tillgängligheten bedöms vara god.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-09-13 och årsredovisningen för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea46 Kvm
Våning2
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningBrf Kråkslottet
Avgift/månad2 677:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissNej
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda143 kWh/Kvm och år
Andel4.26%
Lgh.nr.00011
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1909
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El2 700kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 4 200kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.