SÅLD
Linnéstaden, Olivedalsgatan 16, vån 5

På högsta originalplan ligger denna oerhört välplanerade och ytmaximerade tvårummare. Stora höga fönster ut mot lugna Olivedalsgatan. Välbevarad och charmig med mängder av originalkaraktär därtill omsorgsfullt renoverad. Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift1 813:–
Boarea45 Kvm
Andel1.86444%
Våning5/6

Lägenhetsbeskrivning

Genom den klassiska 20-tals portalen i fernissad ek når du ett av föreningens två charmiga och tidsenliga trapphus. Den gamla men restaurerade hissen för dig till högsta orginalplan där lägenheten ligger. Lägenheten byggdes om 2017, då planlösningen förändrades och köket flyttades.

I lägenheten (förutom sovrum)  ligger ett parkettgolv i original med fiskbensläggning och fris med parallella stavar vinkelrätt mot väggen, golvet är slipat och betsat 2017.

 

 

Hall

Bra hall med gott om förvaring i form av större garderob.

Golv: Fiskbensparkett i original (betsad)

Väggar: Målade

 

Kök

Köket är helt nytt från 2017. Skåp i sober grå färgsättning och alla bekvämligheter inom räckhåll, snyggt förpackat genom integrering. Integrerad kyl och frys, diskmaskin och inbyggd ugn och spis. Alla vitvaror från Electrolux (2017).

Golv: Viktoriansk klinker med underliggande golvvärme

Väggar: Målade

 

Rum

Stort sällskapsrum med två höga stora fönster ut mot gatan! Bevarade originaldetaljer såsom strikta taklister, profilerade listverk och vacker fiskbensparkett.

Golv: Fiskbensparkett i original (betsat)

Väggar: Målade

 

Sovrum

I fil med vardagsrummet och bakom ett vackert par av spegeldörrar gömmer sig det lilla sovrummet. Smart förvaring och sober färgsättning.

Golv: Heltäckningsmatta (under ligger ett vitmålat brädgolv)

Väggar: Målade

 

Källarförråd finns tillhörande lägenheten om ca 3 kvm.

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Byggnaden uppfördes i slutet av 1920-talet och helt samstämmigt med övrig bebyggelse i området. Tiden kring 20-30 talet, präglades av enkelt och sparsmakat formspråk. En ny bebyggelse form med internationella förebilder och sociala ambitioner, så kallade storgårdskvarter prövas. Stenstadens nya hus har en enhetlig stil. Stadsmiljöer skapas med hög kvalitet och ett välgjort hantverk i detaljerna. Samtliga hus i området är bebyggda i tegel, där vissa av huset har dekorativa förträdgårdar. Föreningen som sedan byggnationen varit privatägd, men genom ett sk fastighetsaktiebolag och ombildades till bostadsrättsförening 2005.

Med närhet till slottsskogen står den stadiga hörnfastigheten mellan Olivedalsgatan och Alfhemsgatan, uppförd i 6 våningar utsmyckad med gult tegel och gröna fönsterlister. Totalyta enligt taxeringsbeskedet 2 749 kvm varav 2 408 kvm utgör bostadsyta och 341 kvm utgör lokalyta. Föreningen förvaltar idag 36 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 4 lokaler med hyresrätt. Samtliga lokaler är uthyrda enligt kontrakt och står för ca 28 % av de totala intäkterna.

FÖRVALTNING

För den ekonomiska förvaltningen har föreningen tagit hjälp av SBC.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagt på entreprenad.

 

TV/BREDBAND

Grundutbudet av Kabel-TV ingår i avgiften via Com Hem. Önskas utökat utbud regleras detta enskilt gentemot leverantören. Fiber via bredbandsbolaget finns för bredbandsanslutning.

 

 

PARKERING

Föreningen tillhandahåller 5 egna parkeringsplatser utanför fastigheten till en kostnad på 600kr/mån. Kösystemet är rullande med kort väntetid under senare år. I området gäller även boendeparkering (M) via Göteborgsstad.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person godkänns ej medlemskap i föreningen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen tar ställning till beslut vid varje enskilt fall, efter ansökan av medlem.

 

INNERGÅRD

De stora träden breder ut sig på den lummiga innergården som på sommaren är fylld med grönska. Det finns utemöbler och grill att nyttja under de varmare dagarna.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På innergården finns det ett soprum med källsortering samt cykelställ. I källaren finns dessutom ett hobbyrum och en bastu i nyrenoverat skick.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningens tvättstuga är belägen i källaren och är utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare och ett större torkrum.

 

EKONOMI

Löpande underhåll har utförts för att behålla byggnadens goda skick vilket man lyckats med. Ekonomin är god och lokalerna bidrar med ca 28 % av de totala intäkterna, samtliga lokaler är uthyrda under åren framöver enligt kontrakt och föreningen jobbar aktivt med att öka hyresintäkterna vid nya kontrakt. De långfristiga skulderna uppgår enligt bokslutet 2017 till ca 14,7 mkr vilket motsvarar en belåning om 6140 kr/kvm och detta efter utförd grundförstärkning. Inga planerade avgiftshöjningar under året.

 

RENOVERINGAR

Tack vare att byggnaden har varit medlemsägd sedan byggnation i slutet av 20-talet, har inga stora förödande och oåterkalleliga renoveringar ägt rum. Däremot har man varsamt tagit hand om fastigheten och renoverat den i omgångar.

Föreningen har under åren utfört renoveringar och underhållsarbeten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

2018: Byte av termostatrar

2017: Reperation av innertak samt underhåll av bastu och relax

2016: Spolning av avloppsstammar, underhåll av fogar på fasad samt renovering av portgångar och entrédörrar

2015: Reparation av tak samt isolering av brandmur

2013: Grundförstärkning och underhåll av ventilation och värme

2009: Omläggning av tak

2008: Renovering av gården

2004: Renovering av trapphuset

1987: Rör- och elstambyte

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen arbetar aktivt med att behålla fastighetens goda skick och de följer därför en underhållsplan som sträcker sig fram till 2045. Inga större renoveringar är planerade framöver.

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-10-23 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea45 Kvm
Våning5/6
Driftkostnader3 900kr/år
FöreningAlvhemsgatan 6
Avgift/månad1 813:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda123 kWh/Kvm och år
Andel1.86444%
Lgh.nr.00020
Lgh.nr. LMV1503

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1930
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComHem/Bredbandsbolaget

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 3 900kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.