SÅLD
Linnéstaden, Skanstorget 5 A

Minitvåa med klassisk och pompös sekelskiftescharm. Suktar du efter stuckaturer, brädgolv, profilerade listverk och vill ha något som bara är att flytta in i, här är den! Smart förvaltade kvadratmetrar, sober färgsättning och ett oerhört populärt läge! Stabil och välskött förening, där bredband ingår i avgiften!

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 352:–
Boarea39 Kvm
Andel0.90633%
Våning2/6

Lägenhetsbeskrivning

Haga, Linné eller Vasastaden, Har du svårt att välja! Här är lägenheten som ligger på det gyllene snittet! Med armlängds avstånd till allt! Insynsskyddad och med utsikt över Skansen Kronan, Södra Haga och Nordöstra Linné! Oerhört välplanerade kvadrat med stort sovrum, bra med förvaring och en köks och vardagsrums-kombo!

 

Hall

Hall i vinkel, med plats för avhängning! I inre delen av hallen finns gott om förvaring i garderob bakom smickrande draperi som mjukar upp intrycket!

Golv: Vitmålat brädgolv i original

Väggar: Målade vita

 

Vardagsrum/Kök

I en oerhört lyckad kombolösning ligger kök och vardagsrum i rummet mot gatan. Det som är mest iögonfallande är inte takhöjden, inte heller de vackra listverken eller de bevarade stuckaturerna, utan det fria läget med utsikt ut mot Skansen Kronan och ljusinsläppet från de stora höga fönstren i västerläge. Maskinparken består i integrerad kyl och frys samt diskmaskin från 2017, induktionshäll  och ugn från 2016,  

Golv: Parkett

Väggar: Målade vita

 

Sovrum

Stort sovrum med rofyllt gårdsläge. Sovrummet har en något mörkare färgsättning som accentueras av den framtagna tegelväggen vars rundning ut mot trapphuset ger en charmig detalj. Här finns förvaring i stor dubbelgarderob och ytterligare förvaringsmöjligheter i nischer i väggarna.

Från sovrummet har det funnits bygglov för en balkong sedan tidigare, bygglovet har dessvärre gått ut. Om det skulle vara intressant med balkong måste bygglovet förnyas och styrelsen måste informeras.

Golv: Vitmålat brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Badrum

I hallen ligger ett snyggt helkaklat badrum med WC, handfat, spegelskåp med belysning, vägghängda badrumskåp samt duschhörna. Ytskikt i naturliga och sobra färgval. Stora vita kakelplattor på väggarna och klinkers i en sandfärgad nyans på golvet.

Golv: Sandfärgad klinker

Väggar: Vitt kakel

 

Förråd

Till lägenheten hör ett vindsförråd om ca 4 kvm.

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Skanstorget i Göteborg bildades redan 2001 och förvärvade då totalt fyra fastigheter med adress Skanstorget 3-6. Fastigheterna är bebyggda mellan år 1887-1907 och föreningen upplåter idag 68 lägenheter varav 66 upplåtna med bostadsrätt och två med hyresrätt samt 13 lokaler med hyresrätt. Lokalerna inbringar goda hyresintäkter till föreningen och står för en stor del av föreningens årsintäkter. Föreningen är medlem i Annedal Sopsug Samfällighetsförening med 3,15%.

Byggnadernas totala yta enligt taxeringsbeskedet uppgår till 5 477 kvm varav 4 649 kvm utgör bostadsyta och 828 kvm utgör lokallokalyta.

 

FÖRVALTNING

HSB tar hand om föreningens ekonomiska förvaltning samt lägenhetsförteckningen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Bostadsrättstillägg ingår för samtliga medlemmar och ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Sedan 2014 ingår grundutbudet av Kabel-Tv från Canal Digital/Bredbandsbolaget i avgiften och en digitalbox tillhör varje lägenhet. Önskas utökat utbud regleras detta enskilt gentemot leverantören.

Ownit levererar bredband via föreningens egna fibernät och för 100kr/mån har alla medlemmar tillgång till 1000mb/sek detta ligger som ett obligatoriskt tillägg och betalas tillsammans med månadsavgiften.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering M5 via Göteborgsstad.

 

INNERGÅRD

Föreningen har två innergårdar som under sommaren har uppställda trädgårdsmöbler för medlemmarna att nyttja. Mot öster omsluts innergårdarna av en bergsvägg och åt övriga väderstreck av byggnader.


GEMENSAMMA UTRYMMEN

 

Till medlemmarna förfogande finns en gemensam tvättstuga, cykelförvaring, barnvagnsrum, styrelserum samt ett återvinningsrum för återvinning av tidningar, flaskor, batterier med mera.

 

TVÄTTSTUGA

Den gemensamma tvättstugan är belägen i gårdshuset och är utrustad med fyra tvättmaskiner, två torktumlare samt två torkskåp. Tvättid bokas elektroniskt i mobilen eller tavlan i tvättstugan.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Varje enskilt ärende behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan.

 

JURIDISK PERSON

Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är stabil och föreningen arbetar aktivt för att stärka den ytterligare. Under 2016 omvandlades två hyresrätter till bostadsrätter som föreningen sålde och därigenom fick ett tillskott i kassan. Samtidigt förs diskussioner angående att omvandla delar eller hela vinden till lägenheter och på så sätt stärka föreningens ekonomi ytterligare.

De långfristiga skulderna enligt bokslutet 2017 uppgår till 26,6 mkr vilket motsvarar en belåning om 5 735 sek/kvm bostadsyta, varav genomsnittet i Göteborg ligger på ca 6 500 sek/kvm.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har under åren utfört renoveringar och underhållsarbeten. Nedan följer ett urval av de renoveringar som utförts i fastigheten under de senaste åren:

1978: Rörstambyte samt omfattande renoveringsarbeten

1997: Grundförstärkning av huskroppen på 3:an och 4:an

2002: Målning av trapphusen

2004: Renovering av samtliga badrum

2005-2009: Fasadrenovering samt nya portar mot gatan

2006: Avloppsrensning

2010: Renovering tak samt ventiler

2011: Fasadrenovering mot gården

2012: Installation av ny el på vind samt nya vindsfönster mot gatan

2016: Nybyggnation av 6 balkonger samt renovering av samtliga fönster

2017: Renovering av trapphuset, spolning av dagvattenavloppet samt konvertering från förråd till barnvagnsrum

2018: Fasadrenovering nedre fasad 5-6 och installation av wallpads

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

För att säkerställa och bevara fastighetens goda skick följer föreningen en underhållsplan framtagen 2010 som sträcker sig fram till 2040. Föreningen planerar inga större renoveringar utan endast löpande underhåll.

 

HEMSIDA

https://www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg/

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-10-03 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea39 Kvm
Våning2/6
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningBrf Skanstorget
Avgift/månad2 352:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumVindsförråd
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda150 kWh/Kvm och år
Andel0.90633%
Lgh.nr.33
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1887-1907
Byggnadsår kommentar4 Byggnader
Tv- InternetutbudCanal Digital och Fiber via Ownit 1000mb/sek ingår i avgiften.

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad 5 400kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.