SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 6

Spektakulär lägenhet i 3 etage! Arkitektonisk etagevåning högst upp i Kartongfabriken. Massiva spröjsade fönsterpartier, gigantiska takfönster och en oerhörd rymd. Känslan kan närmast beskrivas som en internationell Ateljévåning med strama linjer och storslaget intryck. För dig som uppskattar ett lugnt och unikt boende med stadspulsen utanför porten. Garage och gemensam takterrass i fastigheten.

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift3 778:–
Boarea76 Kvm
Biarea10 Kvm
Andel1.39528%
Våning7 & 8/8

Lägenhetsbeskrivning

På Lasarettsgatan tornar Brf Kungen 6 massiva tegelfastighet upp sig. Första intrycket vittnar om husets långa historia som Kartongfabrik. Sedan dess har huset genomgått en omfattande renovering och dessutom erhållit pris för sitt arbete med omvandlingen från industrilokal till bostäder. Det industriella lever fortfarande kvar i byggnaden och lägenheterna, som alla är unika med detaljer från husets tidiga historia. I just denna bostaden lever känslan kvar genom betongbalkar i taket, spiraltrappa i galvaniserat stål, industrifönster med spröjs och med noggrant tillförda detaljer som betongskivor och räcken i stål. Ägarna har genom åren förädlat och förbättrat lägenheten när man bland annat tillfört loftet som gett lägenheten flera nya användningsområden. Ej att förglömma är området Södra Älvstranden som sakteliga växer fram runt hörnet och återigen vänder Göteborg mot vattnet.

 

HALL

Rymlig hall med plats för avhängning och förvaring av accessoarer. Rakt fram finns badrummet och till höger når man lägenhetens alla rum.

Väggar: Målade i en ljusgrå nyans

Golv: Klinker i marmor

 

KÖK

Smart och noggrant uttänkt kök i vinkel. Bänkskivan är helgjuten i betong med underlimmad dubbelho samt köksluckor i sober grå nyans samt kakel i halvförband hela vägen upp till tak.

Den platsbyggda köksön ger extra yta till umgänge och matlagning. Fullutrustat med kombinerad kyl/frys(Electrolux), spishäll(Siemens), köksfläkt(Bosch), varmluftsugn(Electrolux) och diskmaskin(Bosch).

Väggar: Målade vita

Golv: Klinker (Oktogonformat med mörkgrå tosetter)

 

VARDAGSRUM

Stort och socialt rum med avsedd matplats. Matbordet kan med fördel placeras framför fönsterväggen och med närhet till köket. Soffgrupp och ytterligare förvaringsmöbler får ledigt plats.

Längs med hela lägenheten löper inte mindre än 5 spröjsade fönsterpartier och skänker vardagsrummet rikligt med ljus. Rustika takbalkar och spiraltrappan i galvaniserat stål bidrar med karaktär och känsla till bostaden.

Väggar: Målade vita och grå

Golv: Ekparkett (Vitpigmenterad lack)

 

SOVRUM

På andra etage finns sovrumsdelen, här sover du bokstavligen talat under stjärnorna. Gott om plats för en rejäl dubbelsäng och tillhörande sängmöbler, i anslutning finns walk-in-closet och ett praktiskt halvrum. Det minst sagt enorma takfönstret bidrar dagtid med ett rikligt ljusinsläpp och nattetid med stjärnhimmel och månljus. Absolut ingen insyn och lugnt läge. Självklart går det att dra för takfönstret med en specialbyggd gardin.

Väggar: Målade vita och varmgrå

Golv: Ekparkett (Lackad)

 

WALK-IN-CLOSET

I anslutning till sovrummet finns en praktisk walk-in-closet med klädförvaring i flertalet öppna garderober och olika möjligheter för hängda och vikta kläder.

Väggar: Målade vita

Golv: Ekparkett (Lackad)

 

HALVRUM

Praktiskt halvrum som idag agerar lounge och läsavdelning. Kan likväl agera barnkammare eller arbetsrum.

Väggar: Målade vita

Golv: Ekparkett (Lackad)

 

ARBETSRUM

Egen ateljé, arbetsrum eller studio på lägenhetens tredje etage! Här är utsikten milsvid och ljusinsläppet maximalt. Den optimala placeringen för hemmakontoret eller skrivarlyan.

Väggar: Målade vita och varmgrå

Golv: Massiv vitoljad furu

 

BADRUM

Rymligt och renoverat badrum i behagliga färger och bra storlek. Badrummet är utrustat med tvättställ, dusch med vikbara väggar i glas och uppvärmd handdukstork. Dessutom golvvärme och förberett för tvättmaskin. 

Väggar: Vita rektangulära kakelplattor

Golv: Grå klinker (Underliggande golvvärme)

 

Till lägenheten finns ett förråd på plan 2 (nås via hissen)

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea76 Kvm
Biarea10 Kvm
Våning7 & 8/8
Driftkostnader6 500kr/år
FöreningKungen 6
Avgift/månad3 778:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongGemensam takterrass
FörvaringsrumKällarförråd (Plan 2, nås via hissen)
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel1.39528%
Lgh.nr.22-3455-1-709-2
Lgh.nr. LMV1412

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1912
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem / Telia

Driftkostnader

El4 000kr/år
Försäkring2 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 500kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.