SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 6

Spektakulär lägenhet i 3 etage! Arkitektonisk etagevåning högst upp i Kartongfabriken. Massiva spröjsade fönsterpartier, gigantiska takfönster och en oerhörd rymd. Känslan kan närmast beskrivas som en internationell Ateljévåning med strama linjer och storslaget intryck. För dig som uppskattar ett lugnt och unikt boende med stadspulsen utanför porten. Garage och gemensam takterrass i fastigheten.

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift3 778:–
Boarea76 Kvm
Biarea10 Kvm
Andel1.39528%
Våning7 & 8/8

Lägenhetsbeskrivning

På Lasarettsgatan tornar Brf Kungen 6 massiva tegelfastighet upp sig. Första intrycket vittnar om husets långa historia som Kartongfabrik. Sedan dess har huset genomgått en omfattande renovering och dessutom erhållit pris för sitt arbete med omvandlingen från industrilokal till bostäder. Det industriella lever fortfarande kvar i byggnaden och lägenheterna, som alla är unika med detaljer från husets tidiga historia. I just denna bostaden lever känslan kvar genom betongbalkar i taket, spiraltrappa i galvaniserat stål, industrifönster med spröjs och med noggrant tillförda detaljer som betongskivor och räcken i stål. Ägarna har genom åren förädlat och förbättrat lägenheten när man bland annat tillfört loftet som gett lägenheten flera nya användningsområden. Ej att förglömma är området Södra Älvstranden som sakteliga växer fram runt hörnet och återigen vänder Göteborg mot vattnet.

 

HALL

Rymlig hall med plats för avhängning och förvaring av accessoarer. Rakt fram finns badrummet och till höger når man lägenhetens alla rum.

Väggar: Målade i en ljusgrå nyans

Golv: Klinker i marmor

 

KÖK

Smart och noggrant uttänkt kök i vinkel. Bänkskivan är helgjuten i betong med underlimmad dubbelho samt köksluckor i sober grå nyans samt kakel i halvförband hela vägen upp till tak.

Den platsbyggda köksön ger extra yta till umgänge och matlagning. Fullutrustat med kombinerad kyl/frys(Electrolux), spishäll(Siemens), köksfläkt(Bosch), varmluftsugn(Electrolux) och diskmaskin(Bosch).

Väggar: Målade vita

Golv: Klinker (Oktogonformat med mörkgrå tosetter)

 

VARDAGSRUM

Stort och socialt rum med avsedd matplats. Matbordet kan med fördel placeras framför fönsterväggen och med närhet till köket. Soffgrupp och ytterligare förvaringsmöbler får ledigt plats.

Längs med hela lägenheten löper inte mindre än 5 spröjsade fönsterpartier och skänker vardagsrummet rikligt med ljus. Rustika takbalkar och spiraltrappan i galvaniserat stål bidrar med karaktär och känsla till bostaden.

Väggar: Målade vita och grå

Golv: Ekparkett (Vitpigmenterad lack)

 

SOVRUM

På andra etage finns sovrumsdelen, här sover du bokstavligen talat under stjärnorna. Gott om plats för en rejäl dubbelsäng och tillhörande sängmöbler, i anslutning finns walk-in-closet och ett praktiskt halvrum. Det minst sagt enorma takfönstret bidrar dagtid med ett rikligt ljusinsläpp och nattetid med stjärnhimmel och månljus. Absolut ingen insyn och lugnt läge. Självklart går det att dra för takfönstret med en specialbyggd gardin.

Väggar: Målade vita och varmgrå

Golv: Ekparkett (Lackad)

 

WALK-IN-CLOSET

I anslutning till sovrummet finns en praktisk walk-in-closet med klädförvaring i flertalet öppna garderober och olika möjligheter för hängda och vikta kläder.

Väggar: Målade vita

Golv: Ekparkett (Lackad)

 

HALVRUM

Praktiskt halvrum som idag agerar lounge och läsavdelning. Kan likväl agera barnkammare eller arbetsrum.

Väggar: Målade vita

Golv: Ekparkett (Lackad)

 

ARBETSRUM

Egen ateljé, arbetsrum eller studio på lägenhetens tredje etage! Här är utsikten milsvid och ljusinsläppet maximalt. Den optimala placeringen för hemmakontoret eller skrivarlyan.

Väggar: Målade vita och varmgrå

Golv: Massiv vitoljad furu

 

BADRUM

Rymligt och renoverat badrum i behagliga färger och bra storlek. Badrummet är utrustat med tvättställ, dusch med vikbara väggar i glas och uppvärmd handdukstork. Dessutom golvvärme och förberett för tvättmaskin. 

Väggar: Vita rektangulära kakelplattor

Golv: Grå klinker (Underliggande golvvärme)

 

Till lägenheten finns ett förråd på plan 2 (nås via hissen)

Sammanfattning av Brf Kungen 6

ALLMÄNT
I en spännande byggnad från 1912 huserar bostadsrättsföreningen Kungen 6. Byggnaden uppfördes som en fabriksfastighet för Melins Kartongfabrik och kom senare att användas som gymnasium. Byggnaden byggdes om till bostäder under 1996-1998. Ombyggnaden erhöll ”Hedersomnämnande för god byggnadskonst” 1998 av Per och Alma Olssons fond.

 

Föreningen äger sedan 2008 fastigheten som består av 89 lägenheter varav 85 är upplåtna med bostadsrätt och 4 fortfarande med hyresrätt. Dessa hyresrätter ligger som en dold tillgång i föreningen till den dagen de säljs. Föreningen äger också 4 st hyreslokaler. Fastigheten har två garage med 21 garageplatser och 2 p-platser på tomten. Hyresrätterna utgör en dold ekonomisk tillgång för föreningen och kommer att säljas allteftersom hyresgästerna flyttar ut.

 

Den totala lägenhetsytan uppgår enligt Årsredovisningen 2017 till totalt 5217 kvm och den totala lokalytan uppgår till 1976 kvm. Föreningens bostäder och kontor har adresserna Lasarettsgatan 6-8 och Ingenjörsgatan 6-8.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRVALTARE

HSB Göteborg sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel. Den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick.


FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF Skadeförsäkring.


TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheten sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Ett avtal finns tecknat med ComHem och avser ett grundutbud av kanaler som ingår i avgiften. Lägenheterna är samtliga förberedda för Fiberbredband (Telia) via ett nätverksuttag i lägenheten, alternativt via ADSL eller kabel-tv.

 

PARKERING

Föreningen har 2 parkeringsplatser utomhus och 21 garageplatser (ca 1300 kr/mån). Just nu finns inga lediga platser och kösystem tillämpas. I närområdet finns garage och boendeparkering i området kostar ca 600 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en takterrass om hela 150 kvm med underbar utsikt över takåsarna och hamninloppet. Förråd finns till samtliga lägenheter. Extra förråd finns att hyra, till de förråden är det separat kösystem. För cykelförvaring finns ett cykelrum.

 

TVÄTTSTUGA

Det finns en tvättstuga på våningsplan 3,4,5 och 6. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Man kan tvätta alla dagar i veckan. Bokning sker enkelt via en app i telefonen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning efter skriftlig ansökan till styrelsen om beaktansvärda skäl föreligger såsom nytt samboförhållande, studier eller arbete på annan ort.

 

JURIDISK PERSON

Beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Under både 2014 samt 2015 sänktes avgifterna med 5 %. Inga ytterligare förändringar finns beslutat i dagsläget. Fastighetens totala taxeringsvärde uppgår enligt årsredovisningen 2014 till 152 000 000 kr, varav byggnad utgör 100 000 000 kr och mark 52 000 000 kr.

Föreningen har 3 st hyresrätter kvar och kommer att avyttras allt eftersom att de blir tillgängliga. De är alla att anse som dolda tillgångar.

Löpande renoveringar som kommer framöver ligger inom ramen för underhållsplanen och är budgeterade. Lokalerna bidrar med ca 50% av föreningens totala intäkter. De långfristiga skulderna enligt bokslutet 2017 uppgår till ca 52 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9 642 sek/kvm bostadsyta. Föreningen sänkte senast avgiften med 5% (Januari 2015). Det finns idag inga planer på att förändra avgifterna. Styrelsens intention är att på sikt kunna sänka avgifterna ytterligare.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten totalrenoverades mellan 1996-98 då lägenheterna byggdes om. Byggnaden underhålls löpande och under 2009 har tak, fönster, fasad samt takterrassen renoverats. 2015 renoverades delar av fasaden, trapphuset och korridorer målades om, nytt låssystem med tagg för entréerna installerades samt belysning med rörelsedetektor vid entréerna. Man genomförde även en garantibesiktning av de delar av taket som lades om 2009. Uppfräschning av takterrassen med nya växter samt nya utemöbler har skett samt byte av rör i garage och återställande efter vattenskada. Under 2015 slutfördes fasadrenoveringen (fasad mot Ingenjörsgatan), takfläktarna byttes ut och fönsterbyte skedde enligt underhållsplan (ca ett 30-tal). Under 2017 har föreningen genomfört en rad underhållsarbeten där man bland annat genomfört en OVK, underhåll av vissa fönster och dörrar, fiberindragning där det saknats samt nödvändiga underhåll på hyreslägenheterna. Våren 2018 slutförde man arbetet med att renovera fönster.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Omvårdnad och översyn korridorsgolv samt uppfräschning av garaget genomföras.

I övrigt inga större underhåll planerade.

 

HEMSIDA

Föreningen har en egen hemsida där det finns mer information: www.kungen6.se

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea76 Kvm
Biarea10 Kvm
Våning7 & 8/8
Driftkostnader6 500kr/år
FöreningKungen 6
Avgift/månad3 778:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongGemensam takterrass
FörvaringsrumKällarförråd (Plan 2, nås via hissen)
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel1.39528%
Lgh.nr.22-3455-1-709-2
Lgh.nr. LMV1412

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1912
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem / Telia

Driftkostnader

El4 000kr/år
Försäkring2 500kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 500kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.