SÅLD
Kungshöjd, Surbrunnsgatan 10

Vindslägenhet med svårslagen utsikt över hela västra Göteborg. Mitt i Göteborgs hetaste och mest expansiva distrikt kring esperantoplatsen. Smart planerad lägenhet med avskild sovrumsdel, stort badrum och socialt kök. Bredband via fiber ingår i avgiften. Hiss finns!

fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift1 692:–
Boarea36 Kvm
Andel1.15%
Våning6/6

Lägenhetsbeskrivning

Området kring Esperantoplatsen är idag ett av de mest spännande och händelserika områdena i Innerstaden. Bara de senaste åren har flera nya spännande restauranger öppnat här och bidragit till en helt ny atmosfär utanför porten. Dessutom satsar Göteborgs Stad ordentligt på området med byggnationen av södra älvstrande och skeppsbron. Högst upp i ett hus från 1890 ligger denna perfekta innerstadslägenhet.

 

HALL

Rymlig hall där förvaringen är i fokus. Alla lägenhetens garderober är placerade i hallen och erbjuder god klädförvaring och städskåp. I hallen finns även en hatthylla för direkt avhängning av ytterkläder och hallen är praktiskt åtskild resten av lägenheten.

Golv: Parkettmönstrad plastmatta

Väggar: Målade

 

VARDAGSRUM/KÖK

Med fyra fönster med magisk utsikt över Göteborgs innerstad dag som natt. Rummet har typisk vindskaraktär och är dessutom optimalt planerat. Ett stort rum som idag rymmer funktionen av både kök och vardagsrum. Ljuset och utsikten är ständigt närvarande.

Smart kompakt kök med stilrent vita luckfronter, diskbänk i rostfritt, spis, ugn, köksfläkt och kombinerad kyl/frys.

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade vita / grå

 

SOVRUM

Ett extra rum skapades genom en smart vägg som delar av sovrum från resterande lägenhet. Samtidigt skapas en naturlig vägg för tv-bänk eller liknande. Alkoven är anpassad för att inrymma en 160 cm dubbelsäng. 

Golv: Ekparkett

Väggar: Målade vita

 

BADRUM

Badrummet nås från hallen. Kvadratmetrarna är oerhört välutnyttjade, med separat duschhörna med skjutdörrar och WC och tvättställ med vägghängt badrumsskåp med spegel.

Golv: Plastmatta

Väggar: Kaklade

 

Till lägenheten finns ett förråd som nås en trappa ned. 

Sammanfattning av Brf Hästtorget

Brf Hästtorget är en äkta förening och äger fastigheten med beteckning Inom Vallgraven 46:7. Fastigheten bebyggdes med 3 bostadshus under 1890. Föreningen sträcker sig runt hörnet på Kungsgatan 4 och innefattar totalt fyra adresser, Kungsgatan 4, Surbrunnsgatan 10 och Ingenjörsgatan 7A-B. Föreningen har totalt 64 st lägenheter där 61 lägenheter upplåts med bostadsrätt och 3 lägenheter samt 5 lokaler med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 4693 kvm och är fördelat på 3667 kvm bostadsyta och 1026 kvm lokalyta. Föreningen bildades 2005 och köpte fastigheten 2011.

 

FÖRVALTARE

Föreningen förvaltas ekonomiskt av Husjuristerna AB.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Trygg Hansa, ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

RENOVERINGAR

Efter överlåtelsen 2011 har föreningen genomfört flera omfattade förbättringsarbeten.

2012 ombyggnation av utrymmen för sophantering samt förvaring av cyklar och barnvagnar. 2013 uppfördes balkonger, översyn av värmesystemet för att sänka uppvärmningskostnaderna. Installation av nytt passersystem baserat på elektroniska nyckelbrickor samt infört elektronisk bokning av tvättstugan.

2014 Ny mätning gällande grundförstärkning genomfördes (resultatet visade att grundförstärkning ej behöver genomföras, utan fortsatt årliga mätningar ska göras.)
2016 målningsarbete på innergården, vissa fönster mot gården har bytts ut och vissa har målats om.

2018, under våren renoverades fasaden mot gatan. Installation av dörrautomatik, sedumtak på soprummet. Renovering av hyreslokaler.

Under 90-talet byttes stammar och elstigare

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

I samband med att föreningen förvärvade fastigheten utfördes en teknisk besiktning av huset och denna ligger till grund för den underhållsplan föreningen följer. Underhållsplanen uppfördes 2015 och sträcker sig fram till 2045. Föreningens förutspår att underhållsplanen kommer att kunna följas ekonomiskt utan svårigheter. Inom ett par år planeras renovering av samtliga trapphus, i övrigt endast löpande underhåll.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi anses som synnerligen stabil. Föreningens lokaler har mycket attraktiva lägen med goda hyresintäkter (Prognosen för inteäkterna är ca 1,8 msek vilket är ungefär 45 % av de totala intäkterna). Lokalernas läge kommer med tanke på kommande Södra Älvstranden inte att bli sämre.

Föreningens 3 kvarvarande en stor dold tillgång då de tillfaller föreningen den dagen kontrakten sägs upp och föreningen har möjlighet att ombilda dem till bostadsrätter. De tidigare hyresrätternas intäkter har till största del använts till att amortera på föreningens lån. Föreningens lån uppgår till cirka 10,5 mkr vilket utgör en belåning om 6000 kr per kvm vilket kan ligger helt i linje med snittet för föreningar i Göteborgs innerstad som ligger på cirka 6000 kr/kvm. Föreningen har en stark kassa på cirka 2,7 mkr och dessa pengar är avsedda att täcka framtida underhåll. Dock har större delen av kassan använts vid renoveringen av föreningens hyreslokaler.

Inga avgiftsjusteringar är planerade.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

På gården finns cykelrum samt sophantering med behållare för hushållssopor, kompost, papper och kartong. Tvättstugan nås från trappuppgången mot Ingenjörsgatan och är utrustad med tre maskinparker med totalt fem tvättmaskiner och tre torktumlare. Tvättstugan är i gott skick.

Innergården är trevlig samt uppmöblerad med utemöbler, loungegrupp och grill.

 

TRAPPSTÄDNING

Trapporna städas av ett städbolag. Det är med andra ord något man som medlem inte behöver göra själv.

 

TV/BREDBAND

Grundutbudet av digital Kabel-TV ingår i avgiften via Com Hem. Önskas utökat utbud regleras detta enskilt gentemot leverantören. Fiber via bredbandsbolaget finns för bredbandsanslutning.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.


PARKERING

I området finns boendeparkering inom område C.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2018-09-20 och årsredovisning 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea36 Kvm
Våning6/6
Driftkostnader4 000kr/år
FöreningBrf Hästtorget
Avgift/månad1 692:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda172 kWh/Kvm och år
Andel1.15%
Lgh.nr.1502S
Lgh.nr. LMV1502

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1890
UppvärmningFjärrvärme

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 600kr/år
Total driftkostnad 4 000kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.