SÅLD
Linnéstaden, Sveagatan 23A

På högsta originalplanet (hiss finns) med smidesbalkong i rakt västerläge och utsikt över takåsarna i väst. Oerhört ljus och välbevarad minitrea där allt sedan 2015 är genomgånget in i minsta detalj. Takhöjd om cirka 3 meter och en mängd originaldetaljer bevarade så som brädgolv, munblåsta originalfönster, profilerade listverk, spegeldörrar, stuckatur och takrosett. Inflyttningsklart hem i välskött fastighet på attraktiv adress.

fakta
Antal rum2.5 rum och kök
Avgift3 955:–
Boarea61 Kvm
Andel1.61%
Våning5/6

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. Här kantras gatorna av små butiker, gallerier och bagerier i byggnader från tidigt 1900-tal. Så här 100 år senare är det svårt att föreställa sig en tid då området användes som betesmarker för officerarnas hästar. Ängen tillhörde då kronans mark och lydde under kommendanten på Älvsborgs slott, därav namnet. Först 1890 köpte Göteborgs stad marken och från förra sekelskiftet och ett decennium fram började bostadsområdet så som vi känner det idag växa fram. 

 

HALL

Innanför ytterdörren finns ett mindre kapprum med plats för avhängning och förvaring i två överskåp. Kapprummet löper vidare in i innerhallen varifrån lägenhetens övriga rum nås. Här ger en garderob i fullhöjd bra förvaring. Som besökare välkomnas du av en takhöjd om cirka 3 meter, vitmålade brädgolv, stuckatur, profilerade listverk och spegeldörrar. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM I

Till vänster om hallen med lugnt gårdsläge ligger det större av lägenhetens två sovrum. Släta taklister och bevarade snickerier ramar in rummet. Tre garderober i kombination med en inbyggd originalgarderob ger generösa förvaringsytor.

Väggar: Målade

Golv: Originalparkett

 

BALKONG

Glasinfattade spegelpardörrar leder ut till balkongen som ligger vänd mot den stora innergården och ger rummet en naturlig förlängning utomhus. Rakt västerläge innebär sol under hela eftermiddagen och kvällen. (Sommartid mellan 12-22)

 

SOVRUM II

Det mindre sovrummet nås via en serveringsgång med två inbyggda originalgarderober och ligger också det mot innergården. Originalcharm genom höga munblåsta fönster med spröjs, djupa fönsternischer i marmor och vitmålade brädgolv. Rummet är tillräckligt brett för att få in en säng i fullstorlek.  

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Ljusgrått handmålat kök (renoverat 2015) med skåpinredning upp till tak i kombination med öppna hyllplan för riklig förvaring samt bänkskiva i Carrara marmor. Här har funktionalitet och estetik balanserats noggrant för att skapa ett lättarbetat arbetskök i stilrent utförande. Vitmålade brädgolv, profilerade lister, höga originalfönster med spröjs och djupa nischer. Maskinell utrustning i form av spis och ugn (SMEG), fläkt (Thermex), micro (SMEG), diskmaskin samt kyl och frys. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum där blicken tidigt dras mot det höga originalfönstret med spröjsat glas och vackra beslag. Bevarade originaldetaljer i form av profilerade lister, stuckatur, gjutjärnselement, spröjsade fönster och djupa nischer i marmor. Här ryms med lätthet både soffgrupp och matsalsgrupp. 

Väggar: Målade

Golv: Originalparkett

 

BADRUM

Badrummet renoverades 2015 i klassiskt utförande. Vita väggar kaklade i halvförband och marmormosaik på golvet. Självklart golvvärme! Badrumsmöbler i form av handfat från Gustavsberg, spegel, duschvägg i glas, takdusch, förvaringsskåp, toalett, handduksvärmare och tvättmaskin. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

Till lägenheten hör ett källarförråd.  

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2.5 rum och kök
Boarea61 Kvm
Våning5/6
Driftkostnader5 300kr/år
FöreningBrf Sveagatan-Nordenskiöldsgatan
Avgift/månad3 955:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, TV (grundutbud)
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda150 kWh/Kvm och år
Andel1.61%
Lgh.nr.30015
Lgh.nr. LMV1501

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1929
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 500kr/år
Försäkring1 600kr/år
Gas1 200kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 300kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.