SÅLD
Inom Vallgraven, Södra Hamngatan 5 D

Läget kan inte bli mer centralt men ändå ett oerhört lugnt gårdsläge vilket skapar ett tyst hem med närhet till precis allt. Hela fastigheten är minutiöst renoverad in i minsta detalj, för att skapa förstaklassigt cityboende. Smakfullt renoverad med stilfulla färg och materialval. Balkong och hiss finns! Föreningen med bra ekonomi som sänkte avgifterna med 15% inför 2020.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift2 544:–
Boarea57 Kvm
Andel1.27974%
Våning3 tr

Lägenhetsbeskrivning

Genom en rustik träport når du föreningens kullerstensbelagda innergård. Känslan av både pittoresk och storslagen dåtid präglar första intrycket. Lägenheten nås med en rymlig hiss från gården. Lägenheten är oerhört välplanerad och har ett vackert ljusinsläpp med fönster åt två håll, balkong i gårdsläge med morgonsol och ett badrum med egen tvättavdelning.

 

Hall

Efter att ha tagit hissen upp till vån 3, välkomnas du i en ljus och stor hall med plats för avhängning. Kring ytterdörren löper ett stort fönsterparti vilket ger ett rikligt ljusinsläpp.

Golv: Grå klinker

Väggar: Målade

 

Vardagsrum/Kök

Ljust och luftigt är beskrivningen på lägenhetens sociala nav. Rummet är stort nog för både soffdel, matsalsdel och arbetsmöbel om så önskas. Rummet är lite drygt 28 kvm och takhöjden är väl tilltagen. Stora fönster i österläge ger ett fint ljusinsläpp! Massivt kvalitetskök från välrenommerade Kvänum pryder ena kortsidan. Arbetsytor i slittålig silestone och rostfria vitvaror från Siemens. Köket är utrustat med Kyl/frys, häll, varmluftsugn, inbyggnads Micro, diskmaskin och fläktkåpa. (Samtliga vitvaror från 2013)

Golv: Vitlackat brädgolv

Väggar: Målade

 

Sovrum

Från köket når du sovrummet genom en modern och stilsäker glasdörr, vilket både skänker karaktär och ett vackert ljusinsläpp. Längs inre väggen på sovrummet sträcker sig en stor garderobsvägg som rymmer mycket.

Golv: Vitlackat brädgolv

Väggar: Målade

 

Sovalkov

I anslutning till vardagsrummet ligger en avskild sovalkov eller varför inte ett arbetsrum.  

Golv: Vitlackat brädgolv

Väggar: Målade

 

 

Badrum

Stort och oerhört smakfullt badrum. Stort fönster för ett naturligt ljusinsläpp och en separat tvättavdelning (Tvättmaskin och torktumlare) snyggt under arbetsbänk i ek. Tvättställ på pelare, WC, duschhörna bakom vikdörrar och två stycken handukstorkar (eldrivna).

Golv: Klinker i grått och off-white (golvvärme)

Väggar: Klassiskt vitt kakel i tegelsättning

 

Övrigt: Källarförråd finns till lägenheten om ca 3-4 kvm. En av spotlightsen över köksbänken fungerar ej samt ett vägguttag under fönstret vid köket glappar. 

Föreningsbeskrivning

BRF LILLA TORGET

ALLMÄNT

Brf Lilla Torget bildades år 2006 och år 2010 förvärvades fastigheterna Inom Vallgraven 53:14 och 53:17. Tidigare ägare av fastigheten var Wallenstam som iordningställde 55 påkostade lägenheter. Föreningen består av tre äldre flerbostadshus som är sammanlänkade med varandra. Wijkska huset på Lilla Torg uppfördes mellan åren 1853-1929 efter orginalritningar av arkiternana Victor von Gegerfeldt och Adolf W Edelswärd. Atlanticahuset uppfördes mellan åren 1807-1922 och Otterhällehuset år 1895 på adresserna Södra Hamngatan 5-7.

Föreningen består utöver de 55 bostadsrätterna av fyra lokaler upplåtna med hyresrätt. Byggnadens totala ytan består av 6 535 kvm varav lägenhetsytan utgör 5 229 kvm och lokalytan 1 306 kvm.

 

TOMTRÄTT

Föreningen är ett s.k. privatbostadsföretag och utgör en äkta bostadsrättsförening. Föreningen äger marken och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRVALTNING

SBC sköter föreningens ekonomiska förvaltning. Föreningen har avtal med Nyblom fastighetsservice som sköter fastighetsskötseln och med Nyblom fastighetsservice som utför städning av trapphusen.

 

FÖRSÄKRNING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen samt kollektivt bostadsrättstillägg för föreningens medlemmar.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen har avtal för Digital-TV och bredband via ComHem. Grundutbudet av Digital-TV ingår i månadsavgiften.

 

PARKERING

Föreningen har fyra egna parkeringsplatser och tillhör lokalerna. Parkeringsplats i Kungsgaraget skaffas enklast, där ges även föreningens medlemmar ett förmånligare avtal.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till varje lägenhet tillhör ett rejält källarförråd. Även sophantering är placerad i källaren. På gården finns cykelparkering och från gården nås även ett gemensamt cykelförråd. Föreningen har ingen gemensam tvättstuga.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING & JURIDISK PERSON

Varje enskilt ärende för andrahandsuthyrning behandlas separat av styrelsen efter en skriftlig ansökan. Juridisk person beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningen har en mycket god ekonomi med låga avgifter i en renoverad fastighet i toppskick. Hyresintäkterna från lokalerna utgör ca 44 % av den totala omsättningen. Föreningens långsiktiga skuld är 42 5000 kr vilket ger en belåning på 11 577 kr/kvm. För en långsiktig plan tog föreningen år 2018 fram en flerårsbudget för åren 2019-2028. I dagsläget planerar föreningen inga avgiftsförändringar. Föreningen har under flera år kunnat erbjuda sina medlemmar ett par avgiftsfria månader om året.


RENOVERINGAR

Under 2010-2010 utfördes en totalrenovering utav fastigheterna då underhåll av stammar, tak, fasader, hiss, trapphus och gård utfördes. Dessutom är risk för sättningar och behov av grundförstärkning mycket liten då fastigheterna står på murar och plintar direkt mot berg. Detta innebär att fastigheten i dagsläget är i mycket gott skick och inga större renoveringar anses behövas inom de närmsta åren. Nedan följer ett urval av renoveringar som tidigare utförts i föreningen:

2010-2013 Komplett totalrenovering av fastigheterna

2015 Granitbesiktning av samtliga lägenheter utfördes

2019 Målning av fönster och fasad (På delar av fastigheten)

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick genom den underhållsplan som togs fram under 2017 och som sträcker sig fram till 2046. Nedan följer de underhåll som föreningen planerar inom dom närmsta åren:

2021 Sedvanligt underhåll av entréportar

 

Ovanstående grundas på information från föreningens årsredovisning för 2018 och av föreningens kontaktperson. Spekulanter ombeds läsa föreningens stadgar inför köp i föreningen. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea57 Kvm
Våning3 tr
Driftkostnader5 100kr/år
FöreningLilla Torget
Avgift/månad2 544:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten och Kabel-TV
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
Andel1.27974%
Lgh.nr.1646-00039
Lgh.nr. LMV1302

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1895
Byggnadsår kommentarOmbyggnadsår 2010-2013
Fönster3-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 600kr/år
Försäkring1 500kr/år
Total driftkostnad 5 100kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.