SÅLD
Linnéstaden, Linnégatan 31 (vån 5/6)

Mitt i myllrande Linné på högsta originalplan ligger denna genomgående ljusa och praktfulla trea. Lägenheten har stora sociala ytor och en slående utsikt ner längs Linnégatan. Genomgående bevarade originaldetaljer som stuckaturer, takrosetter, höga fönsternischer, spegeldörrar och inte minst en stor balkong i gjutjärn med utgång från vardagsrummet. Låg avgift (där fiberbredband och TV ingår) i en av Linnéstadens bättre föreningar. Hiss finns!

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift3 834:–
Boarea97 Kvm
Andel4.86492%
Våning5

Lägenhetsbeskrivning

Högst upp i huset med balkong och utsikt i fantastisk förening. Stor hiss hela vägen upp. Flera i huset har låtit ändra planlösningen och flyttat ut köket i stora sovrummet ut mot gatan. Denna möjlighet finns även här! SE EXEMPELBILDER i beskrivningen. 

 

HALL

Med hiss från entréplan tar du dig enkelt upp till våningsplan 5. Endast ett par steg från hissen kliver du rakt in i hallen. Plats för avhängning och förvaring i ett platsbyggt skåp direkt innanför dörren. I den gamla serveringsgången finns ytterligare förvaring i form av en platsbyggd bokhylla. Från hallen nås sovrum, vardagsrum och kök i en trivsam runtgående planlösning.

Väggar: Målade vita

Golv: Parkett

 

VARDAGSRUM

Slående stort rum med högt till tak och vita väggar. Stora fönsterpartier mot gatan skänker rejält med ljus. I fil med vardagsrummet finns matsalen och sovrummet. Vackert utmejslad stuckatur, listverk och dubbeldörrar är exempel på bevarade detaljer.


Väggar: Målade vita

Golv: Parkett

 

Sovrum I

Praktfullt rum med gott om plats för dubbelsäng och förvaringsmöbler.  Utsikten över Skansen kronan och vyn söderut längs Linnégatan är slående och sommartid bäddas gatan i grönska från de planterade träden. Charmfullt rundad vägg tack vare fasadens burspråk och två stora fönsterpartier. Rummet angränsar till vardagsrummet via dubbla spegeldörrar och mot hallen.

Väggar: Målade vita

Golv: Parkett

 

KÖK

Ett bra och smart planerat kök mot gården. Här letar sig solen runt på eftermiddagen med ett trivsamt ljus genom det stora fönsterpartiet. Köket är byggt med vita ramluckor, massiv träbänkskiva och kaklat stänkskydd i grått. Köket inrymmer enkelt ett matbord med tillhörande stolar. Utrustat med vitvaror Ugn (Electrolux), Köksfläkt (Gorenje), Spishäll, Diskmaskin (Bosch) och kombinerad kyl/frys (Electrolux).

 
Väggar: Målade vita

Golv: Parkett

 

SOVRUM II

Stort sovrum med lugnt läge mot innergården. Även här smiter solen runt på eftermiddagen med ett trivsamt ljus. De höga garderoberna ger rummet goda förvaringsmöjligheter och dessutom inryms med enkelhet ytterligare förvaringsmöbel eller arbetsbord.

Väggar: Målade vita

Golv: Parkett

 

BADRUM

Praktiskt och smart utfört badrum. Utrustat med tvättmaskin, torktumare, vikbara duschväggar i glas, handukkstork och förvaring i tvättställskomod. 

Väggar: Helkaklade i ljusgrått

Golv: Vit klinker

 

Till lägenheten hör ett källarförråd

FÖRENINGSBESKRIVNING

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Linnor förvärvade fastigheten ”Olivedal 15:5” år 2002. Föreningen äger två flerbostadshus som idag består av 23 bostadsrättslägenheter om totalt 1 874 kvm och 3 lokaler om totalt 166 kvm. De två bostadshusen uppfördes under 1902 efter ritningar av arkitekt Emil Björklund och är belägna på var sin sida om innergården och är dessutom förenade med en gångbro. Adresserna till föreningens bostäder är Linnégatan 31 och Nordhemsgatan 52. Brf Linnor är en mindre förening med alla dess fördelar. Både styrelsen och medlemmarna är engagerade i allas välbefinnande och fastighetens skötsel.

 

FÖRVALTNING

Riksbyggen sköter den ekonomiska förvaltningen.

Hagwalls sköter fastighetsförvaltningen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

 

JURIDISK PERSON

Föreningen godkänner ej juridisk person som medlem.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen följer Riksbyggens rutiner och rekommendationer när det gäller uthyrning i andra hand. Du måste alltid ha styrelsens tillstånd och ansökan skall ske skriftligen.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Föreningen är ansluten till stadsnätet med fiber via ITUX. Valfriheten är stor via ITUX och boende kan välja själva vad de vill ha och vad de vill betala när det gäller de senaste digitala tjänsterna. Digital TV via Bredbandsbolaget ingår i månadsavgiften (basutbud med 17 kanaler, 14 HD-kanaler, 1 Playtjänst). Bredband via A3/T3 ingår i månadsavgiften från april 2018 med hastigheten 100/100 Mbit. Medlemmar kan få upp till 1000/1000 Mbit bredband mot tillägg.

 

PARKERING

Bostadsrättsföreningen Linnor har inga egna parkeringsplatser. De parkeringsplatser som finns att tillgå är boendeparkering M4 som går att ansöka om via Göteborgs kommuns hemsida. Närliggande garage finns och där tillämpas en separat kö. Exempelvis på Prinsgatan eller tvärs över gatan i ”hemköps-huset”.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensamma utrymmen som föreningen har är cykelrum, soprum, källare, innergård och trädgård mot Linnégatan. Trädgården mot Linnégatan 31 har renoverats, flera trädgårdsarkitekter har varit engagerade och tillsammans skapat ett trevligt slutresultat. Efter design av P Askroth har även stensättning, smidesgrindar och staket anlagts. Man valde även att montera pallkragar för odling på innergården.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har en uppdaterad tvättstuga belägen på Nordhemsgatan. Tvättstugan är renoverad 2016. Den är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare samt torkskåp.

 

TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen är utlagd på entreprenad och är således inget som de boende behöver engagera sig i.

 

EKONOMI

Föreningen har under en längre tid haft oförändrade årsavgifter. Inför 2017 beslutade föreningen efter utrymme i ekonomin att sänka årsavgifterna med 15 %. Årsavgifterna ligger därmed fortsatt på låg nivå. Ekonomin är stark och föreningen har nyligen omarbetat villkoren för hyreslokalerna vilket resulterat i högre intäkter. De kommande årens underhåll kommer att täckas av den nuvarande budgeten. Hyreslokalerna står för ca 30% av de totala intäkterna till föreningen. Enligt årsredovisningen för 2017 uppgår föreningens lån till endast ca 3200 kr/kvm, vilket kan jämföras med snittet i området på ca 6000 kr/kvm.

Inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget.

 

RENOVERINGAR

Föreningen har genom åren genomgått flera omfattande renoveringar där fastighetens råvindar gjorts om till lägenheter, balkonger har byggts, fasadrenovering samtidigt som tak är renoverat. Stensättning, smidesstaket med grindar och trädgård är det senaste tillskottet i föreningen.

Föreningen följer en underhållsplan som senast uppdaterades 2018.

Tidigare genomförda renoveringar innefattar:

2007 Fasaderna renoverades mot Linnégatan samt delar av taket samt hissarna för bägge fastigheterna.

2009 Avloppsstammar filmades utan anmärkning. Stambyte skedde 1979.

2010 Omfattande renovering av trapphusen med ommålning, klinker, armaturer mm byttes/renoverades i samklang med fastighetens stil.

2011 Resterande gemensamhetsutrymmen har fått en väsentlig uppfräschning. Även nya lägenhetsdörrar i tidstypisk stil har installerats.

2014 Linnégatan fick ett nytt tak och fönster byttes på vindsvåningarna samt nya energieffektiva och klimatsmarta takfläktar installerades på båda fastigheterna.

2015 Omfattande inventering samt fönsterbyte genomfördes.

2016 Genomfördes och godkändes en omfattande OVK med åtgärder i samtliga utrymmen. Två nya lägenheter tillkom i föreningen. Pallkragar för odling monterats på innegården. Stensättning, smidesgrindar och staket efter design av P Askroth samt en fantastisk trädgård mot Linnégatan har anlagts. Underhållsarbeten har skett mot fasad markplan med lagning och målning samt ny port till cykelrum. Porttelefoner vid entréer och svarsdosor i lägenheterna byttes ut.

2017 Översyn av föreningens värmesystem samt det installerades ett expansionskärl till värmesystemet för automatisk påfyllning. Åtgärder för ökad trivsel genomfördes i främst miljö- och återvinningsrum.

2018 En genomgång av föreningens yttre ytskikt. Resultatet var positivt och underhållsplanen revideras något. Optimering av värmsystem i fastigheten.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en upprättad underhållsplan och de närmsta åren planeras endast mindre arbeten som underhåll av dörrar och balkonger.

 

För mer information besök föreningens hemsida https://www.brflinnor.com

Ovanstående grundas på information från årsredovisning 2017 och föreningens kontaktperson 2018-11-0 9. Uppgifter som är av särskild vikt för köparen bör kontrolleras med föreningen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea97 Kvm
Våning5
Driftkostnader4 400kr/år
FöreningBrf Linnor
Avgift/månad3 834:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV, Bredband
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda135 kWh/Kvm och år
Andel4.86492%
Lgh.nr.8
Lgh.nr. LMV1502

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1900
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTelenor / A3 via iTux

Driftkostnader

El2 600kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 400kr/år
Schablonberäknade

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post
Biträdande Mäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.