SÅLD
Vasastaden, Viktoriagatan 15 B

I ett av Göteborgs mest ikoniska hus ligger denna rymliga och storslagna tvårummare. Enorma fönster, högt till tak ( 3,5 m), mängder av bevarade originaldetaljer, såsom genomgående plankgolv, höga fotlister, profilerade listverk och fantastiska stuckaturer. Gästlägenhet i huset, magnifik festlokal och flera andra gemensamhetsutrymmen.

Budgivning dold
fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 590:–
Boarea74 Kvm
Andel3.18%
Våning1/5

Lägenhetsbeskrivning

Det ljusa brädgolvet löper genom hela lägenheten vilket skapar en känsla av en stor våning. Föreningen är exceptionell med alla sina bonusytor såsom bla övernattningsrum, gästabudssal, gym och snickeriverkstad! Att dessutom SVT:s mest populära serie genom tiderna ” Vår tid är nu” har använt sig av byggnaden till inspelningsplats säger även det sitt.

Hall

En mindre hall som utger navet för denna vackra bostad. Från hallen nås vardagsrum, kök och badrum. Redan i hallen slås man av den oerhörda takhöjden, de vackra stuckaturerna och de bevarade listverken.

Väggar: Målade

Golv: Brädgolv i original

 

Kök

Minutiöst totalrenoverat kök från 2018. Köket renoverades i sin helhet 2018 i smakfulla färg och materialval. Hela färgsättningen går i naturtoner, med varmgrå skåpsluckor från Picky Living, stänkskydd och bänkskiva i kvartskomposit från Ceasarstone.  Maskinparken består i spis med induktionshäll och varmluftsugn från SMEG (2017), kolfilterfläkt Fjäråskupan (2017), integrerad kyl/frys och diskmaskin från IKEA (2017). Infälld dimningsbar arbetsbelysning i vägg och underskåp.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Vardagsrum

Det kolossalt stora fönstret är som en tavla på rummets kortsida. Utsikten är lummig och insynsskyddad. Här känns stadens brus och spårvagnarnas gnissel långt borta. Det är helt lugnt och tyst. Ljuset som kommer in genom de bevarade originalglasen bryts på ett vackert sätt mot det nyslipade brädgolvet. Bevarade listverk, stuckaturer och fotlister ramar in rummet.

Golv: Brädgolv i original

Väggar: Målade

 

Sovrum

Genom höga parspegeldörrar nås sovrummet i fil med vardagsrummet. Även detta rum har ett gigantiskt fönsterparti ut mot lugn baksida. En smart förvaringslösning med Elfas flexibla hyllsystem döljs smakfullt av en vackra gardinvåder.

Golv: Brädgolv i original (hårdvaxoljat)

Väggar: Målade

 

Badrum

Stilrent och minimalistiskt badrum. Badrummet genomgick en uppdatering så sent som i år, då hela badrummet fick ett nytt ytskikt med microcement i ljus ton. (Badrummet är från grunden från början av 2000-talet). Här finns duschhörna med vikväggar, vägghängd WC och tvättställ i kommod.

Golv: Microcement i ljus ton (golvvärme)

Väggar: Microcement i ljus ton

 

Övrigt: Till lägenheten hör ett stort vindsförråd om ca 10 kvm.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea74 Kvm
Våning1/5
Driftkostnader5 030kr/år
FöreningFuran 8
Avgift/månad3 590:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
BalkongGemensam takterrass
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
EnergideklarationEj utförd
Andel3.18%
Lgh.nr.16
Lgh.nr. LMV1102

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1892
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 174kr/år
Försäkring2 856kr/år
Total driftkostnad 5 030kr/år

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Erika Bergholm
070-143 33 43
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.