SÅLD
Lorensberg, Eklandagatan 9

Med enastående rymd disponerar denna cityetta över ett öppet nedre plan där kök och vardagsrum är kombinerat. Tack vare enorm takhöjd kan ett tilltaget etage-plan erbjuda plats för både dubbelsäng och förvaring. Taktiskt belägen i Lorensbergs ståndaktiga kvarter med endast ett par minuter till de större skolorna, avenyn och allt vad innerstan kan erbjuda. Dessutom oerhört låg avgift i skuldfri förening med tillgång till kostnadsfri gästlägenhet! Totalyta om 34 kvm inklusive loft.

fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift983:–
Totalyta34 Kvm
Andel1.91%
Våning1

Lägenhetsbeskrivning

KÖK/VARDAGSRUM/RUM 

Lägenhetens öppna planlösning och rikliga ljusinsläpp från det stora fönstret skapar ett harmoniskt och mycket socialt hem. Köket som är från Kvik är genomtänkt med gott om förvaring och smakfulla material- samt färgval. Integrerad kyl/frysinbyggd kombinerad ugn/micro och diskmaskin. Dessutom går rummet enkelt att möblera med möblemang. Under loftet är takhöjden hela 2,10 m och den totala takhöjden är 3,5 m.

Väggar: Målade i en varmgrå nyans 

Golv: Parkett 

 

SOVLOFT

Tack vare takhöjden har ett praktiskt etage tillkommit. Med huk-bar takhöjd inryms gott och väl både dubbelsäng samt klädförvaring. Vajerräcke och jalusier skapar en naturligt avskild sovyta 

Golv: Parkett

Väggar: Målade vita 

 

BADRUM 

Ett par trappsteg upp bakom en vackert svartmålad spegeldörr gömmer sig badrummet. Enkelt utfört med vita ytskikt, dusch, toalett och komod 

Golv: Vit klinker

Väggar: Helkaklade i vitt 

 

ÖVRIGA UPPLYSNINGAR 

* Arean utgörs av 24 kvm Boarea och ca 10 kvm Biarea (sovloft).

* Lägenheten disponerar ett vindsförråd som nås via hissen högt upp i trapphuset.

Föreningsbeskrivning

ALLMÄNT

Bostadsrättsföreningen Skokloster 5 bildades redan 1982 och förvärvade fastigheten Lorensberg 33:5 ett par år senare 1988 och omfattar idag 17 lägenheter samtliga upplåtna med bostadsrätt och 1 affärslokal. I affärslokalen bedrivs försäljning av djurtillbehör. Den totala byggnadsarean är fördelat på 1259 kvm bostadsyta och 62 kvm lokalyta enligt senaste taxeringsbesked.

 

FÖRVALTNING

Föreningen tar hjälp av NordicLife för den ekonomiska förvaltningen och Diné hjälper till med den tekniska förvaltningen samt fastighetsskötseln.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Tv och bredband finns att tillgå via ComHem och grundutbudet av kabel-tv ingår i avgiften. Önskas utökat utbud styrs detta enskilt gentemot leverantören. Bredband tecknas enskilt via ComHem.

 

PARKERING

I området gäller boendeparkering via Göteborgs Stad.


GEMENSAMMA UTRYMMEN

Gemensam innergård med utemöbler. Gemensam tvättstuga finns i källaren med ingång endast ett par meter längre in i trappuppgången. Gästlägenhet finns i huset och bokas kostnadsfritt via ett gemensamt schema.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

En bostadsrättshavare får upplåta hela sin lägenhet i andra hand endast om styrelsen ger sitt samtycke. Bostadsrättshavare som önskar upplåta sin lägenhet i andra hand skall skriftligen hos styrelsen ansöka om medgivande till upplåtelsen. Varje ansökan behandlas separat och skall ske enligt gällande regelverk.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är oerhört solid och stabil. Eftersom att föreningen fortsatt är helt skuldfri föreligger inga räntekostnader alls. Detta medför en trygghet i att det inte finns risk för ränteförändringar och ökade kostnader. Avgifterna ligger jämfört med området på en synnerligen låg nivå och styrelsens ambition är att fortsatt låta de vara så. Föreningens affärslokal med attraktivt affärsläge bidrar med ca 10 % av de totala intäkterna. Föreningens stora vind som idag innehåller vindsförråd och gästlägenhet är en stor framtida trygghet för föreningen och kan vid behov säljas av i sin helhet, alternativt förädlas och säljas som lägenheter. Ett projekt som skulle kunna inbringa betyande summor till kassan (Inga beslut har tagits). Föreningen planerar att över en treårsperiod höja avgiften med ca 2%. Hittils har ingen avgiftsjustering gjorts på ca 9 år.

Inga avgiftsförändringar är planerade.

 

RENOVERINGAR

Fastighetens goda skick märks av direkt innanför porten med bevarade väggmålningar och tidstypiska attribut. Under året har det genomförts en injustering av radiatorer och värmesystem i enskilda lägenheter. Spolning av stammar i förebyggande syfte. Stammar V/A: 1999, Elledningar: 1997. Målning av fasad (mot gård) och samtliga fönster 2014.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen planerar att behålla fastighetens goda skick och har därför som ambition att under 2018 genomföra en besiktning samt upprätta en ny underhållsplan. Ev takrenovering (ev i samband med vindsrenovering). Annars endast mindre löpande underhåll.

Informationen grundar sig i information från föreningens Årsredovisning för 2017 och föreningens kontaktperson 2018-11-19 Frågor av särskild vikt bör kontrolleras med styrelsen.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Totalyta34 Kvm
Våning1
Driftkostnader4 000kr/år
FöreningSkokloster 5
Avgift/månad983:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumVindsförråd
HissJa
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel1.91%
Lgh.nr.1004001
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1927
Fönster2-glas
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 600kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 000kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.