SÅLD
Linnéstaden, Nordhemsgatan 74A

Med ett eftertraktat läge, i hjärtat av Linné och början av Nordhemsbacken, ligger denna stora sekelskiftestrea med mycket charm. I detta hem är det bara att flytta in och trivas. Här erbjuds fantastiska sällskapsytor i form av stort kök och vardagsrum i fil, två sovrum mot gården, balkong och en massa fina detaljer från byggåret, 1905. Dekorativa stuckaturer, brädgolv, takrosetter, djupa dörr- och fönsternischer, listverk och kakelugn (f.n. ej i bruk). Oslagbart Linnéläge med allt du kan tänkas behöva på bekvämt avstånd. Hiss finns.

Bud just nu:

6 350 000:-

fakta
Antal rum3 rum och kök
Avgift4 666:–
Boarea101 Kvm
Andel2,77%
Våning1tr

RUMSBESKRIVNING

Läget i början av Nordhemsbacken är optimalt. Här kommer du undan stadsbruset men har allt du kan tänkas behöva på bekvämt avstånd. Bara några steg nerför backen hittar du det mesta, en välsorterad Hemköpbutik med generösa öppettider och bemannad delidisk, blomsteraffär, spårvagnar som tar dig staden runt och inte minst alla fantastiska restauranger. Några steg längre bort breder Slottskogen ut sig och inte att förglömma Botaniska trädgården och naturreservatet i Änggårdsbergen. Via den rustika porten nås en välskött innergård som förra året fick sig ett ansiktslyft med nytt trädäck, utemöbler, grill, växter och träd. En skyddad plats perfekt för till exempel barnlek och grannhäng. 

 

Hall

Kliv in genom den gedigna porten och vidare in i trapphuset till vänster där du tar hiss eller trappor upp till våning ett. Hallen som välkomnar dig sträcker sig genom lägenheten och både skiljer av och kopplar samman lägenhetens alla rum i ett fint flöde. Planlösningen är genomgående och kringgående. I hallen finns det bra avhängningsytor för ytterkläder och skor samt gott om plats för ytterligare möblemang så som klädskåp och byrå.

Väggar: Vitmålade

Golv: Vitbetsat och mattlackat furubrädgolv

 

Vardagsrum

Till vänster om hallen ligger det stora vardagsrummet, det första av två fantastiska sällskapsrum i fil där en stor öppning mot köket väver samman dessa två rum på bästa sätt! Intrycket förstärks ytterligare genom inte mindre än fyra stora fönsterpartier på rad med fint överljus, vända mot mysiga Nordhemsgatan, Göteborgs egna San Franciscobacke. Vardagsrummet ramas in av vackra stuckaturer med tillhörande takrosett, profilerade listverk, kakelugn (f.n. ej i bruk) samt djupa dörr- och fönsternischer. Väggarna är vitmålade vilket ger en neutral bas att inreda efter och på golvet ligger originalplankor från byggåret. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Originalbrädgolv

 

Kök

I fil med vardagsrummet ligger det stora sociala köket, lika tidlöst som klassiskt, inrett med mörkgrå skåpinredning från Ballingslöv, bänkskiva i kompositsten, ovan bänkskivan helkaklat i klassiskt vitt kakel med mörkgrå fog, stilfulla armaturer, integrerade och inbyggda vitvaror samt plats för stort matbord! Den långsträckta köksbänken ger därutöver oerhört bra arbetsytor och i skafferiet ryms det mesta. Sällan dyker det upp lägenheter med så pass generösa sällskapsytor som detta hem levererar. Öppna ytor förhöjer rymden i rummet som ramas in av vackra stuckaturer, takrosett, profilerade fotlister och djupa dörr- och fönsternischer. På golvet ligger ett fint brädgolv i original. Maskinpark i form av spishäll, fläkt, inbyggd micro och ugn, integrerad diskmaskin samt hel kyl och frys. 

Väggar: Vitmålade

Golv: Originalbrädgolv

 

Sovrum no. 1

Väl avskilt från de sociala ytorna ligger de två sovrummen, perfekt placerade med fönster mot föreningens lugna innergård. Det större av sovrummen är placerat längst in i bostaden. Ett stort rum med charmiga vinklar och plats för både skrivbord och läshörna utöver den självklara sängen. Längs ena väggen finns dessutom goda förvaringsmöjligheter i form av platsbyggda garderober som målats in i den mörkgrå väggfärgen. 

Väggar: Målade mörkgrå

Golv: Vitbetsat och mattlackat furubrädgolv

 

Sovrum no. 2

Intill det större sovrummet ligger lägenhetens andra sovrum. Ett mycket mysigt rum som lämpar sig väl både som gäst- eller barnrum. Rummets bredd om dryga 2 meter gör att en dubbelsäng får plats. Väggarna är målade i en ljusgrå nyans och på golvet ligger samma plankgolv som i hall och sovrum. Helglasade altandörrar leder ut till lägenhetens balkong med plats för mindre möblemang och planteringar. 

Väggar: Målade ljusgrå

Golv: Vitbetsat och mattlackat furubrädgolv

 

Badrum

Badrummet som byggdes ut och renoverades 2013 är inrett med tidlösa färg- och materialval, rymlig duschhörna (duschväggar från INR), förvaring i både över- och underskåp tvättmaskin och torktumlare (Cylinda 2020). Snyggt klinker designat av Patricia Urquiola, vita helkaklade väggar och behaglig golvvärme. 

Golv: Mönstrat klinker

Väggar: Helkaklat i vitt

 

Övrigt

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

Boyta enligt uppmätning. Hos föreningen är lägenheten registrerad som 96kvm. 

BRF NORDHEMSGATAN 72-74

Allmänt

Föreningen är sedan 2004 ägare till fastigheterna Olivedal 13:12 och Olivedal 13:13 och upplåter idag 38 lägenheter med bostadsrätt samt 4 lägenheter och en lokal med hyresrätt. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2 798 kvm varav 2 752 kvm utgör lägenhetsyta och 46 kvm utgör lokalyta. Fastigheten består av två flerbostadshus med adress Nordhemsgatan 72-74.

 

Förvaltare

För den ekonomiska förvaltningen tar föreningen hjälp av Husjuristerna medan den tekniska förvaltningen sköts i egen regi.

 

Försäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

Tomträtt

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

Trappstädning

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

Tv/Internet

Grundutbudet från Comhem ingår i avgiften. Önskas digital-TV/ utökat utbud regleras detta av enskilda gentemot leverantören. Bredband finns att tillgå via ComHem.

 

Parkering

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.

 

Innergård

Föreningens medlemmar disponerar över två mysiga innergårdar som erbjuder sällskapsytor med tillgång till utomhusmöbler och grill, cykelförvaring, sopsortering och två tvättstugor.

 

Tvättstuga

Föreningens två tvättstugor nås från gården och är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkskåp. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god.

 

Ekonomi

Styrelsen upplever föreningens ekonomi som god och stabil. De långfristiga skulderna för bokslutet 2018 uppgår till ca 21 msek vilket motsvarar en belåning om ca 8 500 kr skuld/kvm bostadsyta. Föreningen har fyra hyresrätter kvar som utgör en dold tillgång och kommer vid framtida försäljning att stärka föreningens ekonomi ytterligare både i form av insats och löpande intäkter. Föreningens hyreslokal bidrar med intäkter till föreningen. Föreningen har en stark kassa om ca 4,0 msek med pengar avsedda till kommande renoveringar och löpande kostnader.

Överskottet från föreningen kommer att användas till att genomföra föreslagna underhållsåtgärder enligt underhållsplanen för att förlänga fastigheternas livslängd samt höja dess värde.

Inga planerade avgiftsjusteringar i dagsläget.

 

Renoveringar

Under 1982 genomfördes en större ROT-renovering av fastigheterna vilken bland annat innefattade byte av vatten- och avloppsstammar

2017 Sågs föreningens fasader mot innergårdarna över med ny puts, målning av fönster, byte av stuprännor samt att nya armaturer köptes in och sattes upp på fastigheten

2016 Byttes dörrar till samtliga trappuppgångshus ut

2012 Genomfördes dräneringsarbete och renovering av innergårdar på nr 74. Nya ytterportar installerades till båda gårdarna

2010 Byggdes nya balkonger mot innergården

2007 Genomfördes större underhåll av tak, fasad, fönster och dörrar

1996 Byggdes råvinden om till lägenheter

 

Kommande renoveringar

En underhållsplan för de båda fastigheterna har arbetats fram tillsammans med Sustend AB och följs. De närmst kommande åtgärderna är att man ska måla om taket och relina avloppsstammarna. På sikt planeras även att se över trappuppgångarna. Kostnaden för åtgärderna beräknas täckas av föreningens kassa och löpande intäkter.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2020-03-27 och årsredovisning för 2018. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum3 rum och kök
Boarea101 Kvm
Våning1tr
Driftkostnader5 400kr/år
FöreningBrf Nordhemsgatan 72-74
Avgift/månad4 666:–
Ingår i avgiftenvärme, vatten, kabel-tv (grundutbud)
EldstadKakelugn (ej i bruk)
BalkongBalkong
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
Andel2,77%
Lgh.nr.7402
Lgh.nr. LMV1001

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem

Driftkostnader

El3 000kr/år
Försäkring2 400kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 400kr/år
Angiven driftskostnad schablonberäknad, faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.