SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 17 A

Fantastisk sekelskiftestvåa med två balkonger och fungerande kakelugn! Drygt 3 meter till tak och bevarade originaldetaljer så som brädgolv, höga fotlister, profilerade listverk, stuckaturer, takrosetter och parspegeldörrar. En oerhört social, ljus och öppen lägenhet med stora höga fönster i motsatta väderstreck. Välmående bostadsrättsförening med bredband inkluderat i avgiften. Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 123:–
Boarea62 Kvm
Andel0.02333
Våning2 av 5

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. För många det optimala läget med Linnéstadens lugna harmoniska brus utanför dörren. Bokstavligt talat ett stenkast till nybakat surdegsbröd, dumplings i världsklass, caféer och restauranger för alla sorters smaklökar, däremellan uppblandat med mysiga boutiquer, odlingslotter och hundschamponeringar. Dessutom gångavstånd till grönområden (både Slottsskogen och Änggårdsbergen inom räckhåll) och knytpunkter för kommunikation.  

 

HALL

Ta hiss eller trappor upp till våning 2! Innanför dörren öppnar hallen upp sig med bra ytor för avhängning och förvaring i garderob med skjutdörrar. Fint ljusinsläpp från både öster och väster. Påtaglig sekelskiftescharm genom originalbrädgolv, höga fotlister och profilerade listverk.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Stilrent och fint kök från Kvick med gott om skåp och bra med arbetsytor. Inrett med vita släta skåpsluckor, svart kompositsten och grafitgrått kakel. Maskinell utrustning i form av induktionshäll (extra bred), ugn, fläkt, diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Pardörrar i glas leder ut till en av lägenhetens två balkonger, denna vänd mot väster och föreningens innergård med utsikt över områdets putsade grannfasader. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med fungerande kolonnkakelugn, originalbrädgolv, höga fotlister, profilerade listverk, fönsterbräda i marmor, stuckatur, takrosett och utgång till lägenhetens andra balkong! Generös takhöjd och stort fönsterparti med överfönster. Öppenhet mellan vardagsrum, hall och kök skapar en oerhört social, ljus och öppen lägenhet. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

I fil med vardagsrummet, bakom höga spegelpardörrar. Stort luftigt sovrum med originalbrädgolv, profilerade lister, fönsterbräda i marmor, stuckatur, takrosett och stort treluftsfönster med överljus. Längs ena väggen en stor garderob med skjutdörrar som sväljer det mesta i klädväg. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Helkaklat badrum inrett i sobra toner. Badrumsmöbler i form av kommod med ovanliggande handfat, spegel, skåp, vägghängd toalett, handdukstork och duschhörna med infällbara dörrar i klarglas. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker, golvvärme

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

Det förekommer nyansskillnader på golvet där säljaren haft mattor/byrå.

Eluttaget i taket ovanför diskhon fungerar ej.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea62 Kvm
Våning2 av 5
Driftkostnader6 100kr/år
FöreningBrf Utanverket 5&6
Avgift/månad3 123:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
EldstadFungerande kakelugn
BalkongTvå balkonger
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda99 kWh/Kvm och år
Andel0.02333
Lgh.nr.01704
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1912
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget

Driftkostnader

El3 700kr/år
Försäkring2 400kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 100kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.