SÅLD
Linnéstaden, Kastellgatan 17 A

Fantastisk sekelskiftestvåa med två balkonger och fungerande kakelugn! Drygt 3 meter till tak och bevarade originaldetaljer så som brädgolv, höga fotlister, profilerade listverk, stuckaturer, takrosetter och parspegeldörrar. En oerhört social, ljus och öppen lägenhet med stora höga fönster i motsatta väderstreck. Välmående bostadsrättsförening med bredband inkluderat i avgiften. Hiss finns!

fakta
Antal rum2 rum och kök
Avgift3 123:–
Boarea62 Kvm
Andel0.02333
Våning2 av 5

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. För många det optimala läget med Linnéstadens lugna harmoniska brus utanför dörren. Bokstavligt talat ett stenkast till nybakat surdegsbröd, dumplings i världsklass, caféer och restauranger för alla sorters smaklökar, däremellan uppblandat med mysiga boutiquer, odlingslotter och hundschamponeringar. Dessutom gångavstånd till grönområden (både Slottsskogen och Änggårdsbergen inom räckhåll) och knytpunkter för kommunikation.  

 

HALL

Ta hiss eller trappor upp till våning 2! Innanför dörren öppnar hallen upp sig med bra ytor för avhängning och förvaring i garderob med skjutdörrar. Fint ljusinsläpp från både öster och väster. Påtaglig sekelskiftescharm genom originalbrädgolv, höga fotlister och profilerade listverk.

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

KÖK

Stilrent och fint kök från Kvick med gott om skåp och bra med arbetsytor. Inrett med vita släta skåpsluckor, svart kompositsten och grafitgrått kakel. Maskinell utrustning i form av induktionshäll (extra bred), ugn, fläkt, diskmaskin samt integrerad kyl och frys. Pardörrar i glas leder ut till en av lägenhetens två balkonger, denna vänd mot väster och föreningens innergård med utsikt över områdets putsade grannfasader. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

VARDAGSRUM

Stort vardagsrum med fungerande kolonnkakelugn, originalbrädgolv, höga fotlister, profilerade listverk, fönsterbräda i marmor, stuckatur, takrosett och utgång till lägenhetens andra balkong! Generös takhöjd och stort fönsterparti med överfönster. Öppenhet mellan vardagsrum, hall och kök skapar en oerhört social, ljus och öppen lägenhet. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

SOVRUM

I fil med vardagsrummet, bakom höga spegelpardörrar. Stort luftigt sovrum med originalbrädgolv, profilerade lister, fönsterbräda i marmor, stuckatur, takrosett och stort treluftsfönster med överljus. Längs ena väggen en stor garderob med skjutdörrar som sväljer det mesta i klädväg. 

Väggar: Målade

Golv: Originalbrädgolv

 

BADRUM

Helkaklat badrum inrett i sobra toner. Badrumsmöbler i form av kommod med ovanliggande handfat, spegel, skåp, vägghängd toalett, handdukstork och duschhörna med infällbara dörrar i klarglas. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker, golvvärme

 

ÖVRIGT

Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

Det förekommer nyansskillnader på golvet där säljaren haft mattor/byrå.

Eluttaget i taket ovanför diskhon fungerar ej.

 

FÖRENINGSBESKRIVNING

 

ALLMÄNT

BRF Utanverket 5 och 6 förvärvade fastigheterna Kommendantsängen 5:6 och 5:5 med adresserna Kastellgatan 15 och 17 år 2006. Föreningen upplåter idag 43 lägenheter, samtliga upplåtna med bostadsrätt samt 3 lokaler med hyresrätt. Samtliga lokaler är uthyrda för olika verksamheter (resebyrå, frisör och pizzeria). Byggnaden uppfördes år 1912 och dess totalyta är enligt taxeringsbeskedet 3 042 kvm varav 2 679 kvm utgör lägenhetsyta och 363 kvm utgör lokalyta.

 

FÖRVALTARE

För den ekonomiska och tekniska förvaltningen tar föreningen hjälp av SBC.

 

FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar. Ansvarsförsäkring ingår för styrelsen.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin mark och kommer därigenom ej att påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

TRAPPSTÄDNING

Är lagt på entreprenad och således inget som de boende själva utför.

 

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Bredband med fast lina,100 Mbit, från Bredbandsbolaget ingår i avgiften.

 

PARKERING

Föreningen har inga egna parkeringsplatser men i området gäller boendeparkering ”M” via Göteborgs stad. Kostnad ca 650 sek/månad.

 

INNERGÅRD

Stenbelagd innergård med grönskande planteringar och upphöjd pergola med grillmöjligheter och trädgårdsmöbler.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Till medlemmarnas förfogande finns det två gemensamma tvättstugor, cykelförråd, barnvagnsrum och soprum med källsortering.

 

TVÄTTSTUGA

Föreningen har två tvättstugor som nås från gården och vardera är utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. De boende bedömer tillgången på tvättider som mycket god då de flesta har tvättmöjligheter i sina lägenheter.

 

JURIDISK PERSON

Godtas ej som köpare i föreningen.

 

EKONOMI

Föreningens ekonomi är mycket god och stabil med hyresintäkter från attraktiva lokaler som står för cirka 25% av den totala årsomsättningen. De långfristiga skulderna för bokslutet 2017 uppgår till ca 20,7 msek vilket motsvarar en belåning om ca 7 752 kr skuld/kvm bostadsyta.

Som en bonus för medlemmarna så installerade föreningen under 2010 gratis bredband med fiberkabel, 100 Mbit från från Bredbandsbolaget.

Köparen betalar överlåtelseavgift om 1 163 kr och eventuell pantsättningsavgift om 465 kr per lån.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten är i gott skick efter underhållen som genomförts under åren. Nedan följer ett urval av utförda renoveringar i fastigheten:

1982 ROT-renovering. En omfattande renovering av fastigheten som bland annat innefattade byte av rör- och elstammar, nyinstallation av hiss, renovering av balkonger mot Kastellgatan, byte av fönster samt omläggning av tak.

2007-2009 Grundarbete genom Euroborinjektion, byggnation av gårdsdäck på innergården, energideklaration, renovering av soprum (ommålning och införande av källsortering), infordring av avloppsledningar (relining) och spolning/rensning av befintliga avloppsrör. Byte av porttelefon vid entrén samt nya enheter i respektive lägenhet, ommålning av trapphus, fasadrenovering (ny puts mot innergård, omfogning av fasaden mot Kastellgatan och byte av samtliga häng-och stuprör), fönsterrenovering och takrenovering (lagning och ommålning av tak).

2008-2010 Restaurering och injustering av fastigheternas värmeanläggning

2009-2010 Renovering av föreningens två tvättstugor inkl ny tvättutrustning samt renovering av rökkanaler till kakelugnarna.

2010 Installation av fiberkabel via Bredbandsbolaget.

2011 Stensättning och plantering på delar av innergård.

2016-2017 Ventilationsarbete (genomgång och injustering av fastigheternas ventilationsanläggning), målning entrédörrar.

2017 Byte av fönster mot innergård, byggt nya balkonger mot innergård.

2018 Renovering av hissar, spolning av avloppstammar

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2016 och sträcker sig fram till 2045. Inga stora arbeten planeras den närmsta tiden.

 

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson 2019-03-01 och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum2 rum och kök
Boarea62 Kvm
Våning2 av 5
Driftkostnader6 100kr/år
FöreningBrf Utanverket 5&6
Avgift/månad3 123:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Bredband och TV
EldstadFungerande kakelugn
BalkongTvå balkonger
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda99 kWh/Kvm och år
Andel0.02333
Lgh.nr.01704
Lgh.nr. LMV1201

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1912
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudBredbandsbolaget

Driftkostnader

El3 700kr/år
Försäkring2 400kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
6 100kr/år
Driftskostnader uträknade genom schablon. Faktiska kostnader kan variera.

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.