SÅLD
Kungshöjd, Lasarettsgatan 6

Rymlig lägenhet med socialt öppet kök och vardagsrum. Lugnt och avskilt sovrum med gott om plats till förvaring. Centralt läge på uppskattade Kungshöjd med närhet till såväl vattnet som innerstaden.

Budgivning dold
fakta
Antal rum1.5 rum och kök
Avgift3 578:–
Boarea72 Kvm
Andel1.32166%
Våning4

Lägenhetsbeskrivning

HALL
Rymlig hall med bra plats för avhängning. Garderob och plats för hallmöbel.

Golv: Grå klinker

Väggar: Vitmålade

 

SOVRUM
Helt tyst sovrum separerat från de sociala ytorna. Väggar är målade i vitt och en stor platsbyggd garderob med skjutdörrar erbjuder god förvaring. 

Golv: Laminatgolv

Väggar: Målade

 

VARDAGSRUM
Stort och ljust vardagsrum med högt i tak och massiva takbalkar. Två stora fönster i väster. Socialt öppet med kök och vardagsrum i ett. 

Golv: Parkett

Väggar: Målade

 

KÖK

Kök i vinkel. Klassiska köksskåp med ramluckor. Köket är utrustat med Kyl/Frys, Spis, fläkt, diskmaskin och kombinerat kylskåp/frys.

Golv: Grå klinker

Väggar: Målade

 

BADRUM
Helkaklat rymligt badrum med duschhörna, WC och tvättställ. Badrummet har även en handukstork och spegelskåp.

Golv: Grå klinker

Väggar: Helkaklat i gråt

 

ÖVRIGT
Till lägenheten hör ett förråd. Förrådet finns på våning 2. Tvättstuga finns på samma plan. Två trappor upp finns föreningens stora gemensamma takterrass.

Sammanfattning av Brf Kungen 6

ALLMÄNT
I en spännande byggnad från 1912 huserar bostadsrättsföreningen Kungen 6. Byggnaden uppfördes som en fabriksfastighet för Melins Kartongfabrik och kom senare att användas som gymnasium. Byggnaden byggdes om till bostäder under 1996-1998. Ombyggnaden erhöll ”Hedersomnämnande för god byggnadskonst” 1998 av Per och Alma Olssons fond.

 

Föreningen äger sedan 2008 fastigheten som består av 89 lägenheter varav 85 är upplåtna med bostadsrätt och 4 fortfarande med hyresrätt. Dessa hyresrätter ligger som en dold tillgång i föreningen till den dagen de säljs. Föreningen äger också 4 st hyreslokaler. Fastigheten har två garage med 21 garageplatser och 2 p-platser på tomten. Hyresrätterna utgör en dold ekonomisk tillgång för föreningen och kommer att säljas allteftersom hyresgästerna flyttar ut.

 

Den totala lägenhetsytan uppgår enligt Årsredovisningen 2017 till totalt 5217 kvm och den totala lokalytan uppgår till 1976 kvm. Föreningens bostäder och kontor har adresserna Lasarettsgatan 6-8 och Ingenjörsgatan 6-8.

 

TOMTRÄTT

Föreningen äger sin egen mark och kommer därigenom ej påverkas av eventuellt höjda tomträttsavgälder.

 

FÖRVALTARE

HSB Göteborg sköter föreningens ekonomiska förvaltning samt fastighetsskötsel. Den tekniska förvaltningen sköts av Bredablick.


FÖRSÄKRING

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad genom IF Skadeförsäkring.


TRAPPSTÄDNING

Trappstädningen i fastigheten sköts av ett externt företag och detta är således inget som de boende själva utför.

TV/INTERNET-ANSLUTNING

Ett avtal finns tecknat med ComHem och avser ett grundutbud av kanaler som ingår i avgiften. Lägenheterna är samtliga förberedda för Fiberbredband (Telia) via ett nätverksuttag i lägenheten, alternativt via ADSL eller kabel-tv.

 

PARKERING

Föreningen har 2 parkeringsplatser utomhus och 21 garageplatser (ca 1300 kr/mån). Just nu finns inga lediga platser och kösystem tillämpas. I närområdet finns garage och boendeparkering i området kostar ca 600 kr/mån.

 

GEMENSAMMA UTRYMMEN

Föreningen har en takterrass om hela 150 kvm med underbar utsikt över takåsarna och hamninloppet. Förråd finns till samtliga lägenheter. Extra förråd finns att hyra, till de förråden är det separat kösystem. För cykelförvaring finns ett cykelrum.

 

TVÄTTSTUGA

Det finns en tvättstuga på våningsplan 3,4,5 och 6. Tvättstugorna är utrustade med två tvättmaskiner, en torktumlare och ett torkrum. Man kan tvätta alla dagar i veckan. Bokning sker enkelt via en app i telefonen.

 

ANDRAHANDSUTHYRNING

Föreningen följer hyresrättslagen och beviljar andrahandsuthyrning efter skriftlig ansökan till styrelsen om beaktansvärda skäl föreligger såsom nytt samboförhållande, studier eller arbete på annan ort.

 

JURIDISK PERSON

Beviljas ej medlemskap i föreningen.

 

EKONOMI

Under både 2014 samt 2015 sänktes avgifterna med 5 %. Inga ytterligare förändringar finns beslutat i dagsläget. Fastighetens totala taxeringsvärde uppgår enligt årsredovisningen 2014 till 152 000 000 kr, varav byggnad utgör 100 000 000 kr och mark 52 000 000 kr.

Föreningen har 3 st hyresrätter kvar och kommer att avyttras allt eftersom att de blir tillgängliga. De är alla att anses som dolda tillgångar.

Löpande renoveringar som kommer framöver ligger inom ramen för underhållsplanen och är budgeterade. Lokalerna bidrar med ca 50% av föreningens totala intäkter. De långfristiga skulderna enligt bokslutet 2017 uppgår till ca 52 msek vilket motsvarar en belåning om ca 9 642 sek/kvm bostadsyta. Föreningen sänkte senast avgiften med 5% (Januari 2015). Det finns idag inga planer på att förändra avgifterna. Styrelsens intention är att på sikt kunna sänka avgifterna ytterligare.

 

RENOVERINGAR

Fastigheten totalrenoverades mellan 1996-98 då lägenheterna byggdes om. Byggnaden underhålls löpande och under 2009 har tak, fönster, fasad samt takterrassen renoverats. 2015 renoverades delar av fasaden, trapphuset och korridorer målades om, nytt låssystem med tagg för entréerna installerades samt belysning med rörelsedetektor vid entréerna. Man genomförde även en garantibesiktning av de delar av taket som lades om 2009. Uppfräschning av takterrassen med nya växter samt nya utemöbler har skett samt byte av rör i garage och återställande efter vattenskada. Under 2015 slutfördes fasadrenoveringen (fasad mot Ingenjörsgatan), takfläktarna byttes ut och fönsterbyte skedde enligt underhållsplan (ca ett 30-tal). Under 2017 har föreningen genomfört en rad underhållsarbeten där man bland annat genomfört en OVK, underhåll av vissa fönster och dörrar, fiberindragning där det saknats samt nödvändiga underhåll på hyreslägenheterna. Våren 2018 slutförde man arbetet med att renovera fönster.

 

KOMMANDE RENOVERINGAR

Omvårdnad och översyn korridorsgolv samt uppfräschning av garaget ska genomföras.

I övrigt inga större underhåll planerade.

 

HEMSIDA

Föreningen har en egen hemsida där det finns mer information: www.kungen6.se

Ovanstående grundas på information från föreningens kontaktperson och årsredovisning för 2017. För uppgifter av särskild betydelse för köparen bör styrelsen kontaktas.

 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1.5 rum och kök
Boarea72 Kvm
Våning4
Driftkostnader4 200kr/år
FöreningKungen 6
Avgift/månad3 578:–
Ingår i avgiftenVärme, Vatten, Kabel-TV
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
Energiprestanda118 kWh/Kvm och år
Andel1.32166%
Lgh.nr.403
Lgh.nr. LMV1106

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudTelia

Driftkostnader

El2 400kr/år
Försäkring1 800kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
4 200kr/år
Schablonberäknad

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jonathan Liljegren
070-196 36 00
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.