SÅLD
Linnéstaden, Övre Husargatan 21A

Uppe bland takåsarna! Charmfull och yteffektiv Linnévind på 36 kvm i en av stans populäraste föreningar! Exceptionellt lågt belånad med extremt låga avgifter (769 kr) och intäkter från inte mindre än 8 hyreslokaler och 3 hyresrätter. Knäpptyst gårdsläge, högst upp på våning 6/6 med en urmysig "Karlsson på taket-känsla"! Social och öppen planlösning med 3 stora fönster på rad och möjlighet att skärma av sovrumsdelen. Bredband ingår i avgiften. Hiss finns!

fakta
Antal rum1 rum och kök
Avgift769:–
Boarea36 Kvm
Andel1.15%
Våning6/6

LÄGENHETSBESKRIVNING

 

Högt upp bland takåsarna på våning 6 ligger denna charmiga vindslägenhet. För att komma hem tar du smidigt hissen upp från innergården för att sedan gå över loftgången med utsikt över takåsarna och Skansen Kronan. Med två ytterdörrar kan lägenheten även nås från entrén mot Kastellgatan 24. Här bor du optimalt med närhet till pulsen men ändå avskilt och lugnt!

 

HALL

I hallen möts du direkt av ljuset från tre fönster på rad vända mot föreningens innergård. Utanför ser du himmel och röda plåttak. Alldeles innanför ytterdörren finns det bra plats för jackor och skor. 

Väggar: Tapetserade vita

Golv: Vitmålat

 

VARDAGSRUM

Öppna sociala ytor ger plats för både köksbord, soffa och säng. Ljust och luftigt med 3 fönster på rad. Sovrumsdelen går enkelt att avskilja med förslagsvis ett draperi. Bra förvaring i tre garderober och plats för byrå, skrivbord eller liknande. Snedtak och synlig murstock förhöjer den märkbara vindskaraktären.

Väggar: Tapetserade

Golv: Vitmålade

 

KÖK

Längst in i lägenheten ligger det välplanerade arbetsköket utrustat med två högskåp i fullhöjd, vita skåpsluckor och hyllplan som löper längs med kökets två långsidor. Ovan den rostfria arbetsbänken är det kaklat i vitt. Maskinell utrustning i form av spis, fläktkåpa och kyl/frys. Från köket når du trapphuset mot Kastellgatan. 

Väggar: Tapetserade/Kaklade

Golv: Vitmålade

 

BADRUM

Helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och klinker i en brungrå nyans. Inrett med toalett, handfat, badrumsskåp och duschhörna. 

Väggar: Kaklade

Golv: Klinker

 

 Till lägenheten hör ett förråd i källaren.

 

Området Kommendantsängen

 

Från Skanstorget i norr till Slottskogen i söder sträcker sig ett av innerstadens mest populära bostadsområden- Kommendantsängen. Här kantras gatorna av små butiker, gallerier och bagerier i byggnader från tidigt 1900-tal. Så här 100 år senare är det svårt att föreställa sig en tid då området användes som betesmarker för officerarnas hästar. Ängen tillhörde då kronans mark och lydde under kommendanten på Älvsborgs slott, därav namnet. Först 1890 köpte Göteborgs stad marken och från förra sekelskiftet och ett decennium fram började bostadsområdet så som vi känner det idag växa fram. 

Lägenheten som nu säljs ligger med ypperIigt läge med närhet till prunkande Slottskogen och med stadsvimlet alldeles utanför dörren. I samma hus på Övre Husargatan finns en mysig blomsterbutik och en liten italiensk restaurang-Delitalia- utmärkt för en kopp kaffe, ett glas vin eller lördagslunchen. I huset bredvid hittar du Egg & Milk för den perfekta helgbrunchen. Går du runt huset till Kastellgatan hittar du det populära bageriet Alvar & Ivar där du kan köpa dina frukostfrallor. Längs Övre Husargatan finns också bland mycket annat restaurangerna Bistro Italiano, Spisa Matbar, Tre Indier, Burgersson Skanstorget och nyöppnade Benne Pastabar. Snäppet längre ner ligger omtyckta caféet Da Matteo. 

Planlösningar

Grundfakta

Antal rum1 rum och kök
Boarea36 Kvm
Våning6/6
Driftkostnader5 162kr/år
FöreningBrf Anno 1905
Avgift/månad769:–
Ingår i avgiftenvärme, vatten, kabel-tv, bredband, IP-telefoni
FörvaringsrumKällarförråd
HissJa
EnergideklarationUtförd
Energiprestanda128 kWh/Kvm och år
Andel1.15%
Lgh.nr.39
Lgh.nr. LMV1603

Byggnad m.m

ByggnadstypFlerfamiljshus
Byggnadsår1905
UppvärmningFjärrvärme
Tv- InternetutbudComhem, Fiber från Bredbandsbolaget

Driftkostnader

El2 900kr/år
Försäkring2 262kr/år
Total driftkostnad
Kommentar driftkostnad
5 162kr/år
Enligt säljarens uppgifter

Taxeringsvärde

mäklare
Fastighetsmäklare
Jessica Fridstedt
070-143 09 77
Skicka E-post

Kontakta oss

Jag godkänner att mina personuppgifter hanteras i enlighet med Entrances integritetspolicy.